A fost Whitney Houston abuzată în copilărie?

Scris pe 17 mai 2018

Un documentar prezentat ieri, în premieră, la Cannes, vrea să facă lumină asupra unui secret întunecat din viața lui Whitney Houston, lansând ipoteza că aceasta ar fi fost abuzată sexual în copilărie de verișoara sa, Dee Dee Warwick.

Regizorul Kevin Macdonald include în filmul ‘Whitney’ multe interviuri cu prieteni apropiați și rude ale vedetei, doi dintre aceștia vorbind despre presupusul abuz. Fratele vitreg al cântăreței, Gary Garland-Houston, spune că atât el cât și sora sa vitregă au fost molestați în copilărie de către verișoara lor. Mary Jones, fosta asistentă a vedetei a susținut acuzațiile, spunând că Whitney i-ar fi povestit că a fost molestată în copilărie de către o femeie. Dee Dee Warwick, care a murit în 2008, era nepoata mamei lui Whitney Houston, Cissy Houston, și sora cunoscutei cântărețe Dionne Warwick.

Kevin Macdonald spune că a devenit suspicios după ce a analizat sute de ore de filmare din viața privată a vedetei.

“Era ceva foarte ciudat în comportamentul ei, de parcă nu s-ar fi simțit bine în propria piele. Părea asexuată într-un mod bizar. Era o femeie frumoasă, dar nu a fost niciodată sexy. Am văzut multe scene și chiar am filmat oameni care au suferit abuzuri sexuale în copilărie și ceva din comportamentul ei m-a făcut să-mi pun întrebări. La scurt timp după asta, cineva mi-a spus în particular că Whitney a fost abuzată și că acesta este principalul motiv pentru care se tortura singură. A durat ceva până când familia a fost dispusă să vorbească în fața camerei despre asta, dar, în cele din urmă, a făcut-o.”

Când fosta asistentă, Mary Jones, a fost întrebată de ce Whitney nu i-a spus mamei ei despre aceste lucruri, ea a răspuns că aceasteia i-a fost rușine și că se întreba dacă a făcut ceva care s-o facă pe Dee Dee să creadă că o dorește.

„I-am spus ‘Oprește-te. Un prădător este un prădător. Dacă Cissy (mama lui Whitney) ar fi știut, ar fi făcut ceva, pentru că și-a iubit foarte mult copiii.’”

Filmul, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, va fi prezentat în cinematografe începând cu 6 iulie.


Current track

Title

Artist

Background