Alejandro G. Iñárritu – președintele juriului la Cannes

Scris pe 27 februarie 2019

Alejandro G. Iñárritu a fost desemnat președintele juriului Festivalului de Film de la Cannes.

De două ori câștigător al premiului Oscar pentru regie, cu  “Birdman” și “The Revenant”,  Iñárritu va fi primul mexican care va ocupa fotoliul de președinte al juriului în îndelungata istorie a festivalului. De altfel, el are o lungă relație cu acest festival, încă de la debutul din 2000, cu “Amores Perros”, până acum doi ani, când a prezentat filmul de realitate virtuală “Carne y Arena”, foarte apreciat de critici.

“Cannes este un festival foarte important pentru mine încă de la începuturile carierei”. spune Iñárritu. “Simt și umilință dar și încântare că voi reveni anul acesta cu imensa onoare de a fi președintele juriului. Cinematografia curge prin venele acestei planete, iar acest festival este inima sa. Noi, cei din juriu, vom avea privilegiul de a fi martorii celor mai noi realizări ale colegilor din întreaga lume. Este o mare plăcere dar și o responsabilitate pe care ne-o asumăm cu pasiune și devotament.”

Pierre Lescure, președintele festivalului, și Thierry Frémaux, directorul artistic, spun că Iñárritu “nu este doar un regizor îndrăzneț și plin de surprize, dar și un om cu convingeri, un artist al timpului său.”


Current track

Title

Artist

Background