Apple Music versus Spotify

Scris pe 8 aprilie 2019

Apple Music are acum mai mulți abonați plătitori decât Spotify în Statele Unite.

Cel mai recent raport, publicat în februarie, arată că US Apple Music are 28 de milioane de abonați plătitori, față de cei 26 de milioane ai serviciului Spotify. Totuși, pe piața globală, Spotify deține cei mai mulți abonați, incluzând aici și utilizatorii de conturi gratuite.

Însă, ca rată de creștere, Apple Music se situează pe primul loc, atât în Statele Unite, cât și global. Raportul arată o rată de creștere între 2.6% și 3%, în vreme ce Spotify a avut o rată de creștere între 1.5% și 2%.

Lupta pentru supremație în lumea serviciilor de streaming de muzică devine cu atât mai interesantă. Compania Apple pare ceva mai hotărâtă în această privință, încercând să personalizeze serviciile oferite, în așa fel încât să vină în întâmpinarea utilizatorilor de iPhone. Și nu e singurul avantaj pe care Apple îl are în fața Spotify.

Cu 900 de milioane de posesori de iPhone în toată lumea, faptul că Apple Music este preinstalat pe aceste dispozitive este un avantaj uriaș pentru gigantul american. Pe lângă asta, introducerea Apple Music în contractele oferite de diverși operatori de telefonie mobilă a fost un beneficiu suplimentar. Totuși, nici cei de la Spotify nu au stat degeaba și au semnat un contract de parteneriat cu Samsung, contract care l-a adus creșteri substanțiale.


Current track

Title

Artist

Background