Artiștii britanici contra Brexit

Scris pe 12 decembrie 2018

Foarte mulți artiști britanici au semnat o scrisoare deschisă prin care cer renunțarea la Brexit care, în condițiile actuale, va aduce prejudicii importante industriei muzicale.

Artiști ca Annie Lennox, Enter Shikari, Carl Barat de la The Libertines, Nadine Shah, Billy Bragg sau Dave Rowntree de la Blur, si-au alăturat vocile și numele organizațiilor din industria muzicală, ca The Musicians Union, The Association of Independent Music, Music Managers Forum, British Academy of Songwriters, Composers & Authors și Music Producers Guild, dar și companiilor de management muzical care-i reprezintă pe artiști ca At The Drive-In, Ed Sheeran și mulți alții.

“Brexit reprezintă o amenințare serioasă la adresa industriei muxicale britanice, iar în era Post-Brexit există un risc foarte clar ca cheltuielile pentru ca artiștii să ajungă la fani să crească iar piețele internașionale să devină foarte greu accesibile. Nimeni nu a votat așa ceva, chiar dacă au votat pentru sau împotriva Brexit. E foarte important să găsim o modalitate de a ieși din această situație, de aceea solicităm examinarea unor soluții alternative, ca să ne putem menține influența actuală și libertatea comercială”, se arată în această scrisoare.


Current track

Title

Artist

Background