Bono își cere scuze pentru acuzațiile de hărțuire aduse organizației ONE

Scris pe 12 martie 2018

One Campaign, organizația non-profit care îi are printre fondatori și pe Bono, liderul U2, se confruntă cu acuzații grave venite de la foști angajați, care se plâng că au fost hărțuiți de către conducerea organizației în ultimii 4 ani.

Organizația se ocupă de cazuri de sărăcie extremă și de prevenirea bolilor.

Anul trecut în noiembrie, un grup de foști angajați au lansat acuzații de comportament abuziv la adresa conducătorilor din Johannesburg. Ei susțin că au fost tratați „mai rău decât cîinii”.

Acuzații asemănătoare au apărut și în perioada 2011 – 2015, când o anchetă internă a atătat că un angajat a fost obligat de supervizorul să-i rezolve problemele casnice în weekend, în timp ce altul susține că a fost demis pentru că a refuzat să ofere favoruri sexuale unui oficial guvernamental străin.

Bono vrea acum să se întâlnească personal cu toți cei care au fost victime și a declarat public:

“Suntem foarte supărați. Urăsc hărțuirea, tocmai pentru a evita ca cei foarte săraci să fie hărțuiți am înființat această organizație. Să descoperim că au fost mai multe acuzații de hărțuire la biroul nostru din Johannesburg ne-a înfuriat foarte tare și pe mine și pe cei din conducerea ONE.”


Current track

Title

Artist

Background