Burt Reynolds – moartea unei legende

Scris pe 7 septembrie 2018

Burt Reynolds, una din cele mai populare vedete de la Hollywood din anii ’70 și ’80, care a jucat în filme ca “Deliverance”, “Smokey and the Bandit”, “The Longest Yard” sau “Semi-Tough”, a murit la spitalul din Jupiter, Florida, la 82 de ani.

În cariera sa, a obținut o nominalizare la Oscar pentru rolul din “Boogie Nights” și, din păcate, nu a mai apucat să joace în filmul lui Quentin Tarantino, “Once Upon a Time in Hollywood”.

Aspectul său de macho post-modern l-a făcut să fie unul din cei mai solicitați actori atât pentru roluri în filmele de acțiune cât și în comedii. În anii ’70 a fost una dintre cele mai bine plătite vedete, însă, după o serie de filme nu tocmai reușite, popularitatea sa a început să scadă. A revenit în televiziune, acolo de unde a pornit cu roluri în filme western, ca producător al propriului serial de comedie, “Evening Shade”, care i-a adus un premiu Emmy.

În colorata sa carieră a avut parte și de comentarii negative, dar și pozitive, din partea presei. Putea fi amabil cu media, dar putea fi și de-a dreptul ostil. În ciuda numeroaselor roluri de primă mână, rolurile refuzate sunt de și mai mare calibru. De-a lungul timpului i s-au oferit roluri precum James Bond, Han Solo și chiar rolul lui Richard Gere din “Pretty Woman” sau al lui Jack Nicholson din “Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

La începutul anilor ’70, Burt Reynolds era deja un veteran al filmelor și al producțiilor de televiziune și stârnea curiozitatea producătorilor de la Hollywood cu aparițiile amuzante la talkshow-urile de noapte, dar și prin diverse cascadorii publicitare, fiind primul bărbat care a apărut nud într-o ediție a revistei Cosmopolitan din 1972.

În septembrie 2015, Burt Reynolds a fost onorat de Asociația Cascadorilor de Film cu premiul Richard “Diamond” Farnsworth, iar anul acesta a avut o apariție foarte apreciată în filmul lui Adam Rifkin, “The Last Movie Star”, jucându-și practic propriul rol.

 


Current track

Title

Artist

Background