Candidații la Oscar

Scris pe 28 noiembrie 2018

Cea mai bună prestație din cariera lui Bradley Cooper a venit în filmul regizat chiar de el, “A Star Is Born”, fiind considerat și cea mai bună versiune a acestui film clasic de până acum. Un dependent cu inimă mare, un talent pe final de carieră, rolul lui Jackson Maine a fost o ocazie pe care Cooper nu trebuia s-o rateze și n-a făcut-o.

Curios, sau poate nu, partenerul lui Bradley Cooper din “American Hustle”, Christian Bale, e și el în cursa pentru Oscaruri, pentru rolul fostului vicepreședinte american Dick Cheney, din filmul “Vice”. Filmul e un studiu în profunzime al personajului și dezvăluie pas cu pas straturile unei adevărate enigme.

Oarecum în umbra celor doi se află Viggo Mortensen, cu una din cele mai bune prestații în filmul lui Peter Farrelly, “Green Book”. Dar campania sa pentru Oscar e umbrită de gafa făcută când a rostit cuvântul „nigger” dar și de opiniile unor critici care consideră că filmul e prea „siropos”.

Ryan Gosling, care a jucat rolul lui Neil Armstrong în “First Man”, a făcut exact ceea ce trebuia, dar cam atât, în aceeași situație fiind și Hugh Jackman cu rolul din “The Front Runner”.

Din acest punct de vedere, mai avantajat este Rami Malek, pentru rolul lui Freddie Mercury din “Bohemian Rhapsody”. Deși criticile au fost destul de amestecate la adresa filmului, toată lumea a fost de acord că prestația lui a fost de excepție.

The Screen Actors Guild va  oferi curând indicații reale despre cursa actorilor către Oscar, nominalizările pentru această categorie urmând a fi anunțate pe 12 decembrie.


Current track

Title

Artist

Background