Care sunt femeile care au inspirat vedetele muzicii britanice de astăzi

Scris pe 8 martie 2018

Pentru că este Ziua Internațională a Femeii, vedetele muzicii britanice prezente la Gala BRIT Awards 2018, au fost întrebate care au fost femeile care le-au inspirat cel mai mult (în afară de mamele lor). Și iată ce am aflat:

Tom Grennan
“Adele și legenda Amy Winehouse. Cred că au avut un efect puternic asupra mea, muzica lor este incredibilă. Adele este umilă și foarte reală, iar Amy a fost pur și simplu regina mea. Muzica lor a rezonat întotdeauna cu mine. Cred că aș face pe mine dacă m-aș întâlni cu Adele.”

Danielle Haim
“Simplu, Kate Bush și Joni Mitchell. Sunt cele mai bune.”

Pixie Lott
“Celine Dion, pentru că am văzut-o recent la O2 Arena. A fost extraordinară, cântă și concertează de ani și ani iar vocea ei rămâne cea mai bună voce din lume. Atinge cele mai înalte note, este o vocalistă uimitoare, zi după zi. După 14 ani în Las Vegas, în care a cântat noapte de noapte, după toate cele prin care a trecut, cred că este o inspirație pentru noi toți.”

Mike Kerr de la Royal Blood
”Trebuie să o numesc pe Alison Goldfrapp, de la început a fost o uriașă sursă de inspirație pentru muzica noastră. E și primul artist pe care l-am văzut live.”

Grace Chatto de la Clean Bandit
“Rihanna – e un model și un geniu. Cred că este esența feminismului, pentru că își acceptă în totalitate sexualitatea fiind, în același timp, un geniu muzical și o sursă de inspirație.”

Jehnny Beth de la Savages
“Aș spune că PJ Harvey, pentru că a fost o persoană importantă pentru mine când am crescut, m-a ajutat, m-a ascultat și mi-a fost o bună prietenă. A fost cea care m-a inspirat în toată adolescența iar apoi a devenit cea la care mergeam să caut un sfat bun.”

Dot Major de la London Grammar
“O s-o numesc pe Dua Lipa, s-a descurcat extraordinar anul acesta, mai ales că e foarte greu pentru o britanică să meargă în Statele Unite și să-i facă praf pe cei de-acolo, muzica britanică ar trebui să fie fericită că o are.”

Little Simz
“Maya Angelou. Ea e cea care mă inspiră. Am citit cărțile ei și m-au ajutat foarte mult, într-un fel, mi-a schimbat viața.”


Current track

Title

Artist

Background