Concert-surpriză al lui Paul McCartney

Scris pe 27 iulie 2018

Paul McCartney anunțase ieri pe site-ul său că va reveni la Cavern Club din Liverpool seara, pentru un concert în locul care a marcat debutul The Beatles și peste 100 de fani norocoși au fost martori la eveniment.

Unul dintre fani, Mary Anne Laffin din New York City, povestește că a primit un telefon de la un prieten despre posibilul eveniment, așa că a ricat și a zburat la Liverpool.

“Cineva mi-a spus că s-ar putea să cânte la Liverpool joi. Nu era nimic confirmat, dar mi-am spus că merită să fac o încercare și după multe zboruri și multe întârzieri am reușit să ajung la Liverpool. Era din ce în ce mai clar că era vorba despre Cavern, dar nu știam de unde am putea cumpăra bilete. M-am dus la club, dar n-am vazut nicăieri nicio coadă la bilete, așa că am revenit la hotel, am dormit câteva ore, după care m-am întors la club, unde așteptau să intre cam 30 de persoane.”

După care a apărut un zvon că s-ar vinde bilete la Echo Arena, așa că a luat-o intr-acolo. La momentul acela, Paul McCartney încă nu anunțase oficial concertul.

“M-am gândit că alerg de colo-colo ca o găinî fără cap și că ar fi mai bine să mă întorc la club Cavern. Dintr-o dată am auzit un zgomot ca și cum trecea o turmă de bizoni și o mulțime de oameni a apărut la intrarea clubului. Am reușit să intru pe la 1:20, iar concertul a început puțin după două dimineața. Era foarte cald și foarte aglomerat, a fost epic. Fetele lui Paul McCartney, Stella și Mary erau în mulțime.”

Paul McCartney și trupa sa au început cu o improvizație, din care au trecut în piesa “20 Flight Rock”, piesa lui Eddie Cochran pe care a cântat-o când a dat probe să intre în trupa de pe atunci a lui John Lennon, The Quarrymen, în 1957. Concertul de la The Cavern a mai inclus și “In Spite of All the Danger”, o piesă cântată și înregistrată de Lennon și The Quarrymen în 1958. Sir Paul a cântat și patru piese de pe viitorul său album, „Egypt Station”: “Come On to Me,” “Confidante,” “Who Cares” și “Fuh You”. Concertul de două ore s-a încheiat cu o serie de piese rock, culminând cu “Helter Skelter”.

“Am cheltuit o avere pe biletele de avion. Mi-a luat 20 de ore să ajung acolo. N-am știut dacă era doar un zvon sau dacă aveam să găsesc bilet. Dar m-am gândit că doar o viață am și, dacă va cânta la Cavern, merită să încerc. Am fost foarte norocoasă.”, spune Mary Anne Laffin.

Iată și lista pieselor cântate de Paul McCartney:

Jam
Twenty Flight Rock
Magical Mystery Tour
Jet
All My Loving
Letting Go
Come On to Me
Let Me Roll It
I Got a Feeling
My Valentine
Queenie Eye
Nineteen Hundred and Eighty-Five
Lady Madonna
In Spite of All the Danger
Things We Said Today
Confidante
Love Me Do
Who Cares
Birthday
I Wanna Be Your Man
Fuh You
Get Back
Ob-La-Di, Ob-La-Da
Band on the Run
Hi Hi Hi
I Saw Her Standing There
Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
Helter Skelter


Current track

Title

Artist

Background