Concerte din weekend

Scris pe 21 martie 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 22 martie

Grimus live @Hard Rock Cafe, ora 22.30. Formația clujeană Grimus activează din 2005, definitivându-și poziția pe scena rock-ului alternativ românesc printr-un stil aparte și o abordare foarte matură. „Grimus” este anagrama (aproximativă) a cuvântului „simurgh”, ce reprezintă o pasăre gigantică din mitologia persană. Este, de asemenea, titlul primului roman al scriitorului Salman Rushdie, cel care a făcut anagramarea.

La Green Hours, de la ora 20.00, world music/ clasic/ jazz cu Radu Vâlcu Quartet. Alcătuit din Radu Vâlcu – chitară, Mihai Balabaș – vioară, Andrei Petrache – pian și Răzvan Florescu – percuții (udu, cajon), Radu Vâlcu Quartet îmbină muzicile tradiționale cu elementele muzicii contemporane într-o formă spectaculoasă și plină de culoare. Emmanuel Séjourné, Mathias Duplessy și Zequinha de Abreu se află printre compozitorii care au îmbogățit repertoriul cvartetului, prin lucrari spectaculoase și dinamice, reinterpretate de către tinerii muzicieni într-un spectacol sonor proaspăt pe scena muzicală românească.

Four Sheets to the Wind, Gabi Ghiță live@ Londohome, de la ora 20.00. Este un spectacol tribut Tom Waits cu Gabi la chitară bariton și voce, lăsând însă loc și pentru câteva surprize. Gabi Ghita este membru fondator al trupei tribut Tom Waits numită Rain Dogs. Actualmente în hiatus indefinit, este un proiect pornit din dorința de a promova muzica artiștilor ce l-au influențat de-a lungul anilor. În prezent, Gabi este artist independent, continuând tradiția solo sau împreună cu prieteni muzicieni.

Adrian Sărmășan, lansare album „Dimineți în 2”, de la ora 20.00. Adrian Sărmășan revine la Clubul Țăranului și anul acesta cu un album nou, cel de-l șaptelea din cariera lui. Discul cuprinde unsprezece piese exclusiv despre iubire și ancorările ei! De data aceasta pe scenă îl va avea pe Tituș Constantin, adept al stilului folk-country.

Concert Fata cu Vioara & Band la The Pub – Universității, de la ora 21:00. Fata cu Vioara & Band este un proiect fondat de Raluca Răducanu alături de șapte tineri artiști ai Universității Naționale de Muzică din București. Repertoriu concertului va cuprinde muzica reorchestrată într-o manieră fresh și readaptată cu influențe ale muzicii moderne ce reprezintă o fuziune între folclor, rock, pop și punk. Fosta participantă la concursul X Factor, Raluca Răducanu a fost remarcată și de către X Factor Global datorită momentului ei inedit.

Krypton acoustic live @ The Ace, de la ora 20.00. „Am creat acest proiect intr-o formula restransa cu gandul ca o chitara, o voce si un bas pot transmite o vibratie, un mesaj unui public ce a crescut cu muzica noastra. O parte dintre noi, KRYPTON-ii, aducem acolo unde timpul si spatiul nu ar permite altfel, un spectacol intitulat: „O parte din noi”.” – Krypton

Sâmbătă, 23 martie

Concert Niște Băieți (foto) live în club Fabrica. Albert ne anunta din Germania ca ne va face o scurta vizita. Daca tot il prindem, il suim pe scena pentru concert si ii facem si o petrecere pana dimineata de tot, asa, sa o tina minte pana la urmatoarea venire. Invitati speciali: Zero Fox Given(pop-punk, Bucuresti), de la ora 21.00.

Concert Oxigen la Clubul Țăranului, de la ora 21.00. Grupul este alcatuit din Bogy Nagy – voce, muzicuta, Eugen Caminschi – chitara, Gelu Ionescu – clape, Mugurel Deacă Diaconescu – bass și Lucian Clopo Cioargă- tobe. In concerte Oxigen a pastrat, asa cum a obisnuit de fiecare data publicul, un repertoriu ce include pe langa piesele proprii si coveruri ale marilor hituri de gen semnate Eric Clapton, Robert Johnson, Allman Brothers, etc.

George Baicea Electric Blues Band, de la ora 20:00, la Louisiana Bistro. Desi s-au impus pe scena muzicala prin soundul blues-rock, Baicea & Band nu se inscriu in totalitate pe linia traditionala, a inaintasilor genului, aducand in concerte elmente moderne de funk, jazz, rock, lasand loc unor improvizatii spectaculoase, susținute magistral de interplay-ul dintre muzicieni.

„9 piese remixate”, teatro-concert Alex Ștefănescu la unteatru. Spectacolul se joacă în cadrul Campaniei Naționale ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI, eveniment organizat de UNITER. Alătură-te campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună. Actorul Alex Ștefănescu este finalist al concursului televizat Românii au talent, Ediția 2018.

Olly Of Queens – Acustic la M Jack, de la ora 22.00. Cu o componență în totalitate feminină, trupa Olly of Queens are o vastă experiență pe scena muzicală națională și internațională și o prezență scenică aparte prin energia debordantă și interacțiunea cu publicul, aducand un playlist format din hituri internationale dar si din piese proprii.

Acoustic Lovers în Londohome, de la ora 20.00. Armonii pline de candoare, muzici braziliene, ritmuri vechi românești. Instrumente tradiționale braziliene, chitare calde, cajon și guitarron ne vor răsfăța. Proiect de suflet, Acoustic Lovers își cântă piesele proprii, frumos lucrate și așezate.

Suie Paparude @ Food Truck Festival Spring Edition, în parcarea Promenada, de la ora 18.00. Savurează un răsfăț culinar de zile mari pe ritmurile electronice de la Șuie Paparude. Nu te mai saturi de noi, pentru că muzica live îți ține companie și sound-ul este calibrat cu preparate care îți lasă gura apă!

Duminică, 24 martie

Alexu and The Voices Inside – lansare de single în Expirat Halele Carol. Alexu and The Voices Inside este un proiect despre artă și oameni talentați. În recitalul live, emoția și pasiunea sunt cele care predomină, într-o ambianță unică, reușind să dureze puțin mai mult cu ajutorul pedalei de Loop. Vocile de pe Loop nu vor fi singurele care se vor face auzite, scena fiind împărțită pe alocuri și cu prieteni din proiectul The Voices Inside. Invitații evenimentului sunt Teo Opriși, Ana Coman, Bogdan Ioniță și Meercha.

Concert F.Charm în Silver Church, ora 21.00. Este concertul de lansare al albumului „Secolul XXI”, semnat F.Charm. F.Charm, pe numele real Bogdan Florin Vlasceanu, este pe piata muzicala romaneasca de peste 10 ani, la inceput a activat ca artist rap, iar in 2010 s-a decis sa-si schimbe stilul. F.Charm este de asemenea un producator prolific a produs hituri pentru numerosi artisti romani. La show-ul din Silver Church, F.Charm îi are invitati pe: EL Nino, Jianu, Cally Roda, Hoynar, Dj Jonatan.

Seară Cubaneză = Seară Explozivă 5.0 la Clubul Țăranului. O seară dominată de ritmurile specifice acelei zone etno muzicale, respectiv samba, rumba, mambo, cha-cha, salsa și bine cunoscute șlagăre latino-americane într-o versiune nouă, extrem de atractivă, incitantă, cu AFROCUBAN MUSA.

VenusFest la Sala Radio. VENUSFEST inseamna o zi intreaga de eduTainment: conferinte la Venus Talks, shopping cu gust la Venusmarket si concert extraordinar Adrian Naidin Quartet. Pe scurt, crestere personala, networking, shopping si muzica buna. Vii cum te stii si pleci Zeita!

Alte detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background