Concerte din weekend

Scris pe 29 martie 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 29 martie

Luna Amara live la Hard Rock Cafe. Una dintre cele mai explozive trupe de rock alternativ din Romania canta de la 22:30 la Hard Rock Cafe din Bucuresti. Fondata la Cluj in 1999 de catre Nick Fagadar si Gheorghe Farcas, Luna Amara s-a impus pe piata muzicala locala prin versurile de protest si grunge-ul dus la nivel de arta. A fost supusa cenzurii dar mereu a tinut capul sus si in 16 ani a lansat patru albume si un DVD.

Concert Sarmalele Reci @The PUB is Live Music. Versurile lor, scrise cu artă şi forţă în limba română, sînt considerate drept cele mai originale şi mai emblematice pentru societatea românească post `90. Sarmalele Reci, una dintre cele mai iubite trupe românești ale tuturor timpurilor, urcă pentru prima dată pe scena The PUB, într-un concert electric de zile mari. Zoltán András (voce, kybds.), Emil Viciu (ch.), Gabriel Drăgan (tobe), Mircea László Horváth (kybds), și Vladimir Săteanu (bass) aduc cele mai cunoscute hituri Sarmalele Reci la KM 0 al muzicii LIVE.

Concert Semne & Ohhimark în Club Underworld, str. Colței 48. In acest nou an Fenrir’s Lions are placerea de a va invita la un concert care va avea in componenta sa Trupa Semne si Ohhimark, care va vor servi cu ritmuri si pasaje muzicale de Rock Alternativ si respectiv Metal Progresiv, toate intr-o singura seara in club Underworld. Trupa Semne a ocupat locul 10 la Trofeul Club A – Avanpost Rock. Ohhimark este o trupă franco-română din București de progressive metal cu tentă ambientală care a luat nastere in anul 2017. Inspirați de Tommy Wiseau, ei fac ce le place în ciuda tuturor dificultăților. Printre influențele lor se numără Tool, Leprous, Haken, Karnivool și The Room.

Lost in 13 va cânta pentru prima oară la JazzBook. Cu personalități distincte, dar un simț comun al creativității spontane, cei 6 tineri muzicieni reușesc să creeze un sound modern. Muzicienii vor prezenta în acest concert compoziții proprii, la care au lucrat în ultimele luni. Povestea trupei a început datorită unei idei spontane în sala 13 a Universității de Muzică…și continuă cu entuziasm.

Alternosfera revine la tradiționalul Concert #dinBasarabia, alături de Gândul Mâței, Via Dacă, Alex & The Fat Penguins și Mozambic Filarmonic. Pentru al cincilea an consecutiv, evenimentul se va desfășura la Arenele Romane (cort încălzit), cu prilejul aniversării Unirii Basarabiei cu România (27 martie 1918). Evenimentul este organizat de DinBasarabia, cu sprijinul Institutul Cultural Român și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Folk, Frate! și plec la mare, ultimul concert din Stuf Vama Veche, str. Berzei 25 A. Vineri seară ne luăm rămas bun de la reședința noastră de iarnă cu un super-party care să ne-aline dorul până la marea întâlnire cu marea. Prietenii de la FolkFrate ne cântă de dor și ne-antrenează la dans, într-un concert de senzație. Intrarea este liberă.

Loredana și trupa Agurida revin la H, începând cu ora 23:15. “Loredana a revoluționat industria muzicală din România, ridicând, an de an, nivelul show-urilor, care se situează la cele mai înalte standarde internaționale. Producția grandioasă și prestația artistică fără cusur a Loredanei au cucerit publicul și presa de specialitate”.

Sâmbătă, 30 martie

Mircea Vintilă (foto) și trupa Brambura cântă la H, de la ora 19.00. Îndrăgitul artist sărbătorește peste 50 de ani petrecuți pe scena muzicală din România, la doar o săptămâna de la împlinirea vârstei de 70 de ani. Mircea Vintilă face parte din prima generație de artiști folk din România, cea a anilor ’70. El este cunoscut atât pentru activitatea sa solo sau cu formația de acompaniament Brambura, cât și ca membru al trupei Pasărea Colibri. Este recunoscut pentru faptul că o parte dintre cântecele sale recreează atmosfera și farmecul Bucureștiului de odinioară.

De la ora 20.00, Green Hours prezintă: concert Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu – “Supărată sunt pe lume”. Corina Sîrghi, cu muzica mahalalelor în fundal, alege să completeze peisajul urban cu o voce atemporală azi, dar tot atât de specială, reușind astfel să reînvie romanțele și folclorul într-o notă deopotrivă actuală și nostalgică. Programul include interpretări ale cântecelor popularizate de Maria Tănase, Ioana Radu, Gabi Luncă, Romica Puceanu și alții.

La TNB, sala Studio, Săftița (balkanic project) by Marius Mihalache cu invitat special, Ovidiu Lipan Țăndărică. Nici cea de-a patra întâlnire din acest an, dintre Săftița lui Marius Mihalache și publicul ei, nu poate trece neobservată. Noul ei invitat este Ovidiu Lipan Țăndărică. Marius Mihalache, muzicianul a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice. Titlul concertului, Săftița, este inspirat din folclorul românesc adus pe ritmuri balkanice. Este un mix de sintetizatoare psihedelice peste un țambal, caval și flaut, și alte instrumente clasice din folclorul românesc.

Trei Parale prezintă: România. 100 de minute, la Clubul Țăranului, ora 20.00. De-a lungul celor 100 de minute publicul împreună cu formația străbat întreaga Românie unită de la Nistru până aproape de Tisa și din Maramureș până la Dunăre. Repertoriul este alcătuit folosind culegeri vechi de folclor de la începtul secolului, realizate între altele de Constantin Brăiloiu, Tiberiu Brediceanu, Bela Bartok, Dimitrie Vulpian și alții. Grupul dorește să prezinte o uimitoare varietate de instrumente: fluiere de toate felurile (fluier obișnuit, fluier gemănat, fluier fără dop, caval), drâmbă, cimpoi (2 tipuri diferite), țiteră, dobă (violoncel popular percutat) în acompaniamentul de cobză, vioară, contră, contrabas, diverse instrumente tradiționale de percuție (dairea, tobă, tobă mare cu cinel).

Duminică, 31 martie

Godsmack live la Arenele Romane, ora 20.00, invitati speciali pentru showul de la Bucuresti fiind Like A Storm din Noua Zeelanda. Cele două formații vor canta la Arenele Romane si pe 1 aprilie. Initial anuntat in 2018, showul s-a reprogramat pentru 2019. Godsmack s-a format in 1995 si a scos 7 albume de studio bucurandu-se de un succes international rapid. Trupa a vandut peste 20 de milioane de albume in mai putin peste 10 ani. In cinstea lor dupa succesul celui de-al saselea album „1000hp”, orasul Boston are „Ziua Godsmack” pe 6 August, prin decretul primarului Marty Walsh.

Suflet în culori, concert caritabil la Sala Auditorium a MNAR, începând cu ora 19.00. Este al șaselea an în care Asociația Help Autism marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, 2 aprilie, prin intermediul acestui evenimentul cultural menit să atragă atenția asupra problematicii autismului în România și totodată să strângă fonduri pentru susținerea celor 500 de copii din asociație. La ediţia din acest an, suntem onorați de prezența ansamblulului IMAGO MUNDI, care se alătură susținerii copiilor cu autism.

Traffic Strings, în concertul Perpetuum Jazz, la Sala Radio, ora 19:00. Atât armoniile specifice, cât și complexitatea ritmică ce caracterizează acest gen muzical, vor fi aduse în lumină prin intermediul unor lucrări compuse de mari nume ale jazz-ului – Herbie Hancock, Miles Davis, Louis Armstrong, John Coltrane și alții, cât și piese cu influențe sonore românești. Veți asculta un sound nou şi original încorporat într-un stil de interpretare unic, plin de emoţie şi virtuozitate, marca inconfundabilă Traffic Strings.

Spectacol aniversar Vasile Muraru și Roberta Crintea la Sala Palatului, ora 19.00. Artiști ai scenei românești, actori, interpreţi de muzică uşoară şi populară se reunesc la Sala Palatului din Bucureşti cu ocazia unui spectacol aniversar dedicat actorului Vasile Muraru (40 de ani de activitate) și interpretei de muzică populară, Roberta Crintea (20 de ani de activitate). Invitații celor doi sărbătoriți sunt actorii Alexandru Arșinel, Valentina Fătu, Jean Paler și Văru’ Săndel, interpreții de muzică ușoară Raoul, Lorenna și soliștii de muzică populară Steliana Sima, Mariana Ionescu, Petrică Mâțu Stoian, Mioara Velicu, Gelu Voicu, Simona Dinescu, Ion Paladi, Maria Constantin, Nicolea Datcu, Claudia Torop, Olguța Berbec, Mariana Deac, Cristina Gheorghiu, Leontin Ciucur, Florentina și Petre Giurgi.

Mai multe de detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background