Concerte din weekend

Scris pe 5 aprilie 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 5 aprilie

E. M. I. L. și Zero Fox Given live @ club Fabrica, ora 21.00. E.M.I.L.(foto) este una dintre cele mai longevive și mai cunoscute trupe din România. Formația a urcat pe scenele tuturor festivalurilor importante din țară: B’ESTFEST (Bucuresti), Stufstock (Vama Veche), Tuborg Live (Costinești) și altele. Zero Fox Given este cea mai nouă trupă de pop-punk de pe scena românească. Piesele trupei au tonuri melodice, dar rapide, iar versurile lor pot fi descrise ca fiind un pic emo. Doar un pic.

La Teatrelli, ora 19.00, Concert La Vida Loca – Matei Ioachimescu & Alfredo Ovalles. La Vida Loca, proiectul flautistului Matei Ioachimescu și al pianistului Alfredo Ovalles, care s-a bucurat de un succes internațional, pornește din nou în turneu european, sub genericul „Bridges”. Într-o lume din ce în ce mai fragmentată, cei doi artiști creează punți între diferite stiluri muzicale, mixând muzica clasică, contemporană, cu ritmuri de jazz, rock sau world music din diferite zone ale lumii.

De la ora 22.30, concert Mircea Baniciu la Hard Rock Cafe. Mircea Baniciu este un nume de referinta in muzica romaneasca, care si-a inceput cariera ca solist vocal al formației Phoenix lansand hituri nemuritoare. Alaturi de trupa sa, Mircea Baniciu revine la Hard Rock Cafe si promite un spectacol select cu cele mai cunoscute piese din repertoriul sau.

De la ora 20.00, Green Hours prezintă: Bridge (Under Contruction) Over Troubled Water, cu Ruxandra Zamfir – voce și Sorin Romanescu – chitară. Bridge over Troubled Water este titlul unui cîntec celebru, lansat de Simon & Garfunkel cu aproape o jumătate de secol în urmă și devenit în timp un simbol al ideii de prietenie. Vechi prieteni și colaboratori, artiștii Ruxandra Zamfir și Sorin Romanescu, pleacă, la rîndul lor, în căutarea unui refugiu din calea “apelor”, a vremurilor tulburi ce ne macină pe toți.

JazzyBIT Live în Gradina Eden, ora 20.00. JazzyBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce activează din 2012 și oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk. Grupul își descrie stilul ca fiind “loud jazz”. Sună ca și cum Hiromi ar cânta cu Snarky Puppy, dar în trio.

Serată Machedonească cu trupa Steaua di Vreari, de la ora 20.00, la Beraria H. Steaua di Vreari este una din cele mai îndrăgite și cunoscute formații de muzica armânească cu o activitate de peste 25 de ani și 19 albume la activ. A avut numeroase colborări de-a lungul timpului printre care și artiști remarcabili ai genului – Gică Coadă – şi cunoscuta cântăreaţă Elena Gheorghe.

Jazz and Jam Session Sorin Zlat Band & Hardilă la tobe, pe Terasa El Grande Comandante, de la ora 19.00. Vineri, 5 aprilie, de la ora 19.00, ești invitat la un eveniment muzical de excepție! O seară cu muzică live, improvizație, oameni frumoși, prieteni, dans, povești, mâncare delicioasă și băuturi pe măsură, pe terasa din Calea Călărașilor nr 55!

Sâmbătă, 6 aprilie

Cred Că Sunt Extraterestru – concert de lansare a albumului „Dragoste cu Forța” la Deschis Atelier, ora 22:00. Cred Că Sunt Extraterestru este o trupă care și­-a început activitatea în primăvara lui 2015, în studio la Baba Novac. Vocalul trupei, AFO, pe care îl știm de la Subcarpați și Battle On Arena, a făcut echipă de Live cu Cristi Anca (chitară, voce), Andrei “Power pe Vinil” Alexandru (synth­uri și scratch), Bogdan Zoom (lumini), Cosmin Lazăr (inginer de sunet) și Dan Basu (lumini si vizuale) și la producție cu Bean, Fantome și Power pe Vinil. Stilul muzical variat este o fuziune între rap tradițional cu diverse elemente de rock alternativ, electro, funk și rock psihedelic.

D.L Goe Live @Londohome, ora 20.00. Ce vom asculta? Băieții cântă despre povești cu oameni frumoși, despre dragostea și dilemele lor, despre tot ce nouă nu ne e străin, aducând în fața publicului o fuziune de pop, rock, blues şi gipsy-jazz. După decenii de captivitate între coperţile de carte, personajul lui Caragiale a crescut, a făcut o nebunie şi a sărit din nuvelă în Bucureştiul lui 2018, fix la o casă de marcat dintr-un Mega Image. Aşa ar putea începe povestea trupei. Adevărul e că realitatea nu e foarte departe.

Fu(n)king With The 90’s cu Buvnitz la club Fabrica & Club B52, de la ora 21.00. Fu(n)king With The 90’s Party, primul de pe anul asta: Coco Jambo preşedinte şi MC Hammer premier! Da, se tine in doua cluburi in acelasi timp, iar tu te poti muta oriunde cu ajutorul pasarelei care le leaga. Nirvana si Metallica aplauda de pe margine. Incepem pe la orele 21:00 si stam pana dimineata.

N&D cântă la White Nite – RETRO Edition de la ora 22.00, la Beraria H. Dacă te mișcă ritmurile anilor 2000, locul tău e aici. Încercuiește data și anunță-ți gașca să nu-și facă planuri!

Concert TAXI, de la ora 19.00, in Berăria H. Având peste o mie de concerte „în picioare”, TAXI este una dintre cele mai iubite și mai respectate trupe din România. Vei auzi live hiturile „Mi-e dor și doare”, „Stelele care cad, „Cele două cuvinte”, dar și cele mai noi piese ale trupei.

Duminică, 7 aprilie

Gala Premiilor de Jazz – Premiile Muzza la Hard Rock Cafe, 18.30. Gala din acest an îi are ca invitaţi, printre alţii, pe experimentații muzicieni Teodora Enache, Adrian Naidin, Sorin ZLat, A.G. Weinberger și Sebastian Burneci, pe formația de fusion Groove Garden – solist Robert Patai, pe tinerii muzicieni laureaţi ai unor recente concursuri: Andrei Cerbu & The Crossroads, Anamaria Maranda, Petho Csaba, Dora Notărescu și experimentatul grup de blues Trenul de Noapte, cu al său inegalabil solist vocal și muzicuțist Marcian Petrescu, care nu mai are nevoie de nici o altă prezentare. Nu vor lipsi nici invitații surpriză.

Stagiunea Regală la Ateneul Român, ora 19.00. Continuăm celebarea celor zece ani de existență a orchestrei Camerata Regală și vă invităm la un nou concert cu talentata violinistă Anna Tifu cu un program ce va conține piese de G. Holst – Suita Sf. Paul, T. A. Vitali – Chaconne, P.de Sarasate – Suita Carmen și de P. I. Ceaikovski – Serenada pentru orchestra de coarde. Pe parcursul celor zece ani de excelență în muzică, Camerata Regală a fost des întâlnită pe marile scene naționale și internaționale, fiind implicată în proiecte inedite.și colaborând cu nume importante ale muzicii și vieții culturale românești.

Roxana Stroe & Alex Tomasellim in True Club, de la 20.30. Roxana Stroe a.k.a Foxy Lady este fiica regretatului baterist constantean Corneliu Stroe. Este singura chitaristă de blues si jazz din ţară, absolventa de masterat la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, sectia jazz, cu un CV impresionant. Incheiem săptămâna cu o seară de blues și jazz!

O noapte la Venetia o noapte la Viena, de la ora 19.00, la Teatrul Național de Operetă şi Musical „Ion Dacian”. Iubitorii de muzică și de frumos vor avea privilegiul de a se bucura de cele mai îndrăgite momente din operetele „O noapte la Veneția” și „Sânge Vienez”.

Alte detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background