Concerte din weekend

Scris pe 12 aprilie 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 12 aprilie

Concert Robin And The Backstabbers (foto) la Hard Rock Cafe, de la ora 22:30. Trupa a incheiat anul 2015 lansand noul videoclip „Cosmonaut” de pe mult asteptatul volum secund al trilogiei Bacovia Overdrive, „Arhanghel’sk” iar 2016 a fost un an plin de concerte. Aparut in primavara anului trecut, noul album contine 14 piese despre scafandri, mirese si ingeri, case in flacari si cantece duse de vant.

În clubul Barfly, de la ora 22.00, Marcian Petrescu & Trenul de noapte prezintă un ultra special blues show. Invitat special la chitară bass, Mugurel Vrabete de la Holograf.

Walter Ghicolescu & Friends, in Mojo, de la ora 20.00. Avem onoarea de a gazdui pe 12 aprilie pe inegalabilul cantautor de folk Walter Ghicolescu intr-un recital unic. Totodata nu va veni singur. Va asteptam la o seara de gala a muzicii folk in care, alaturi de Walter vor sta atat Florian Sprinceana, cat si multi alti prieteni.

La Gradina Eden, Calea Victoriei, 107, concert A-C Leonte, de la ora 20.00. Este considerată la ora actuală una dintre cele mai bune voci feminine, reprezentand atat scena de jazz românească, cat și zona muzicală underground. A traversat o varietate de experiențe muzicale care au contribuit la evoluția sa ca artist și ca muzician: de la cântatul la vioară în orchestră, muzică de cameră sau trupe de rock, la propriul cvintet de jazz, de la cîntatul într-un grup accapella, la primele explorări electronice alături de artiști ca Electric Brother. A-C Leonte – voce & fx este acompaniată de Albert Tajti – claviaturi, Alex Arcus – saxofon alto & fx, Michael Acker – bass, Tavi Scurtu – tobe.

La ARCUB – Sala Mare (Hanul Gabroveni), are loc „Home Alone”, un one-man-show susținut de Zoli Toth, ora 20.00. Este pentru prima dată în România când un artist concepe un one-man-show ce are la bază sintetizatoare analogice, instrumente de percuție neconvenționale, tobe și vibrafon. Zoli Toth își folosește experiența muzicală, recurgând la armonii provenite din muzica clasică, la linii melodice narative, sound industrial și muzică electro.

La Clubul Țăranului, Birthday Jam Party: Claudiu Purcarin, Eric Hofmans & Friends, între orele 20.00-23.00. Noi va oferim muzica buna si o atmosfera relaxanta, pe voi va asteptam cu voia buna!

Musicalul Queen: We Will Rock You la Sala Palatului, ora 19.30. Musicalul scris de Ben Elton, o poveste despre puterea extraordinară a muzicii și a dragostei intr-o lume a viitorului, se joaca de 15 ani cu mare succes în toată lumea. Pentru prima dată în România „We Will Rock You”, „We are the Champions”, „Bohemian Rhapsody” si celelalte superhituri Queen, se vor auzi în producția româneasca a musicalului, în regia lui Razvan Mazilu. Loredana, Răzvan Vasilescu, Adrian Nour, Lucian Ionescu, adolescenta Mara Captaru și Emil Rengle se numără printre artiștii din musicalul We Will Rock You.

Dacă Noi Ne Iubim – Musical pe muzica Holograf, Palatul Copiilor, ora 19.00. Pe 12 aprilie vă așteptăm la Palatul Copiilor, Sala Mare (București), la un spectacol intens si plin de dinamism! Un super musical adolescentin, “Dacă noi ne iubim”, este primul muzical de tip generation-fusion din România.

Moonlight Breakfast – New Single Release @ Eden, de la ora 21.30. Moonlight Breakfast is that urban, rough but sophisticated mix of Electro, Beat, Nu-Jazz and Swing that will keep you grooving. Bazooka’s music education and vast performing experience provided a unique perspective on music production.

Sâmbătă, 13 aprilie

De la ora 20,00, Green Hours prezintă 4TUNE, adică Paolo Profeti – sax, Sorin Romanescu – chitară, Răzvan Cojanu – double bass, Iulian Nicolau – tobe. Bucurîndu-se de apreciere și recunoaștere pe plan național și internațional, membrii acestui cvartet sînt dovada faptului că jazz-ul autohton e în continuă ascensiune. Repertoriul grupului cuprinde compoziții proprii care, din punct de vedere stilistic, pendulează între jazz-ul tradițional, cel modern și muzica de avangardă.

Evergrey (prog metal, Suedia) cântă la Hard Rock Cafe, de la ora 22:30. Evenimentul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, „The Atlantic”. În deschidere vor cânta finlandezii Bloodred Hourglass.

Concert Axon Turmentatu’ în clubul Underworld, de la ora 20.00. Axon Turmentatu’, unul dintre cei mai nonconformisti artisti din hip-hop-ul romanesc, autor al unor piese complet iesite din tipar, ca „Flow”, „Cine vine”, „La Familia Paste” si multe altele ajunge pe data de 13 Aprilie la ora 20:00 in club Underworld unde va asteapta la un super show ce nu poate fi ratat. De asemenea in deschidere vor canta Cosma & Nece 03. Ei 2 sunt ca Sisu si Puya, cantand impreuna dar si separat.

Duminică, 14 aprilie

De la ora 20.00, O seară de aprilie, cu Maria Răducanu la Teatrul de Artă București, Sfântul Ștefan 2. Maria cântă cu durere, cu astâmpărare şi cu linişte. Plin şi plutitor. Greşeşte limpede, se-ncurcă languros, erorile ei sunt stăpânite. Cântecele ei pot fi orice de la volute la linii frânte, de la strigăt la şoaptă. Şi chiar dacă vreodată au fost ale altora, încetează de-a mai fi – pentru că atunci când le cântă Maria, ele se preschimbă. Maria nu cântă numai la chitara din braţe, cât mai ales la corzile noastre întinse. Şi le ciupeşte, şi le leagă, şi le-nnoadă, le deznoadă – atât, încât la sfârşit de vrajă, când aplauzele par numai nişte izbituri bruşte, despuiate, monotone, ai mai rămâne acolo unde te-a răpit numai puţin, încă puţin.” (Anca-Maria Pănoiu, Agenda Liternet)

Castor 604 are lansare de album in The Pub – Universitatii, ora 21.00. Din anul 2010 ”peisajul” muzicii rock este îmbogăţit de o trupă cu un nume cel puţin interesant – Castor 604, dacă ne gândim la faptul că respectivul Castor era un excavator fabricat la Brăila şi folosit în construcţii în România anilor ’80. Una dintre piesele promovate de Castor 604 este ”Ca la cinema”. Componenţa grupului Castor 604 este următoarea: Emil Viciu (Sarmalele Reci) – lider / chitară / mandolină / voce, Alex Nichiforov (Negative Core Project, Taine, etc) – bas, Cătălin Chivu (Echo) – baterie / percuţii, Laurenţiu Marius Popescu (Echo) – claviaturi.

Record Store Day pop-up record shop la DOI, pe Strada Popa Nan Nr. 82, începând cu ora 11:00. Vor fi alături de noi LIVE Unplugged: The Mono Jacks, om la lună, FiRMA, Jean Gavril și Mazdrunka. Vom avea disponibile la vânzare lansările de vinyl dedicate RSD2019 de la Universal Music Romania și Warner Music, dar și albume pe vinyl la prețuri reduse. Alexandru Anghel va aduce o selecție de ediții limitate din colecția personală, disponibile și ele spre achiziție. Pure Indie Records, magazin independent de discuri din București, vine cu discuri de vinyl rare și aparatură vintage Hi-Fi din shopul lor.

Mike Parker’s Trio Theory, in Expirat, ora 20.00. New York bassist and composer Mike Parker is joined by 2-time Grammy nominee Frank Parker on drums and Krakow’s highly acclaimed tenor saxophonist Slawek Pezda. Over the past 4 years, the trio has developed their unique and energetic style playing over 300 concerts and festivals across 15 countries.

Alte detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background