Concerte din weekend

Scris pe 19 aprilie 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri 19 aprilie

The Mono Jacks – second show @ Expirat, de la ora 19.00. The Mono Jacks sunt o colecție de gânduri și emoții puse pe note. Vei simți asta cu ușurință dacă ajungi la un concert al lor și probabil vei remarca și că în spatele unei melancolii aproape permanente e o energie care te frământă invariabil.

Concert D-l Goe în clubul The Ace, Lipscani 78 – Centrul vechi. După decenii de captivitate între coperţile de carte, personajul lui Caragiale a crescut, a făcut o nebunie şi a sărit din nuvela în Bucureştiul lui 2018, fix la o casă de marcat dintr-un Mega Image. Aşa ar putea începe povestea trupei D-L Goe. Adevărul e că realitatea nu e foarte departe. Pentru 2018, băieţii au lansat albumul concept “Tineri, Sâmbăta, Duminica”, povestea oricărui tânăr de azi.

A-C Leonte – Lansare album, „Dream House”, la Centrul de Teatru Educațional Replika, Str. Lânăriei 93 – 95, sector 4. “Ne bucuram de raspunsul entuziast al publicului la invitatia noastra la lansarea noului album, asa ca am hotarat sa repetam experienta de pe 19 aprilie si a doua zi, pe 20 aprilie, in aceeasi locatie. Pentru ca lucrurile sa se desfasoare conform normelor si intr-o atmosfera confortabila pentru toti participantii, numarul de locuri este limitat”.

Suburbia11 live @ Clubul Țăranului, ora 21.00. “Lume, lume! ajungem în București, să umplem de veselie și dans Clubul Taranului! Suntem Suburbia11 și venim cu energie ska-reggae-punk și cu vesele elemente de muzică balcanică. Ne place la nebunie să transformăm orice concert în party, și în 101% din cazuri, ne iese!”

Concert Mes Quins în Club Underworld, ora 21.00. Trupa Mes Quins a fost infiintata in anul 2008 de catre Silviu Gherman si Ovidiu Chihaia (Pure, Guillotines, Hotel Fetish) si a sustinut primul concert cu prilejul lansarii celui de-al doilea volum al lui Gherman, `Cele mai frumoase creiere`. Trupa s-a destramat in iarna lui 2010, pentru a reveni in formula de duo (Silviu Gherman si Ovidiu Chihaia) in primavara lui 2011.

Între 18 și 21 aprilie, Rokolectiv Festival revine la București cu o nouă ediție, la Control Club și Apollo111 Teatrul. Programul de anul acesta propune, ca mereu, set-uri de club, video-uri, instalații, performance-uri și prezentări de artist, practicile heterogene abordate mergând de la techno la meditație pe tema revelațiilor digitale. Artiști Rokolectiv 2019: Jasss, Randomer, Nene H., Catnapp, Myss Keta, Deena Abdelwahed, Violet, Lyra Pramuk, Lutto Lento, Volition Immanent, Chlorys plays Alien Flora, dar adal.

Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale Bucureștiului, are loc în perioada 18-21 aprilie, de la ora 20.30. Tema acestei ediții – EuropeLights – celebrează rolul pe care România îl joacă în Europa în această perioadă, atât în calitate de țară aflată la președinția Consiliului Uniunii Europene, timp de șase luni, cât și ca protagonistă a Sezonului România-Franța și va include instalații de lumină ale artiștilor locali și internaționali, ce vor transforma orașul într-o expoziție de artă digitală.

Linear Disorder, lansare de EP în club Fabrica. Linear Disorder a ajuns la cel de-al doilea capitol al discografiei si impreuna cu label-ul Psychosounds Music va invita la concertul de lansare a EP-ului „Oceans”. Alaturi de ei, vor urca pe scena prietenii de la Vathos si Deathrattle.

United And Strong, Expectations și Breathelast @ Club B52. United and Strong este o trupă hardcore din Berlin, Germania. Expectations este o trupă hardcore din Sofia, Bulgaria. Breathelast este o trupă alternative metal care a luat naștere în 2010, în București.

Just another lie, #Supportyourlocalbands, în Club Mojo, de la ora 21.00. Trupa Just Another Lie revine în Mojo pentru un nou dezmăț muzical cu influențe reggae-lăutărești. Un show live cu muzică, umor și atmosferă. După ce au făcut istorie în turneul lor prin Sri Lanka și Zanzibar se întorc în țară cu poftă de spectacol.

Sâmbătă, 20 aprilie

Concertul The acoustic gentleman, cu Adi Manolovici @ The Ace de la ora 20.00. Adi Manolovici este unul dintre cei mai influenti chitaristi autohtoni. Este cel care a lansat prima metoda de chitara electrica din Romania, a format peste 300 de chitaristi – multi deveniti profesionisti, activand in grupuri deja celebre si a colaborat cu nume mari ale muzicii si culturii romanesti, precum Paula Seling, Mircea Vintila, Adrian Pintea, Mircea Rusu, Costi Sandu sau Cristian Paturca.

Alex & The Fat Penguins @The PUB is Live Music, Regina Elisabeta 9. Pe 20 aprilie, Alex & The Fat Penguins sărbătoresc 3 ani de la începutul aventurii lor muzicale printr-un concert electrizant. Alex & The Fat Penguins este o trupă de rock alternativ cunoscută pentru mesajele sociale pe care le promovează prin muzică. În deschidere cântă grupul Lexem.

Concert Maria Răducanu (foto) la untetru, Strada Sfinții Apostoli nr.44, ora 20.00. Posedând una dintre cele mai distincte voci din lume, Maria Răducanu întrepătrunde doina românească cu fado, Rembetiko, blues și improvizații, creând o muzică pură, profund emoționantă și care-ți merge direct la inimă.

Grupul vocal InCanto cântă la Biserica Speranța, la ora 17.00, Sala I.C.Brătianu, Str. Biserica Amzei nr. 5-7. Grupul vocal InCanto vă invită la o călătorie, prin muzică, înspre lumina crucii. Dirijor: Adina Șerban. Participă: Hortenzia Forray – mezzosoprană, Alexandru Costea – contratenor.

„Viață nouă”, Concert Băieții din Brașov la Biserica Excelsis, ora 11.30. Începe să trăiești cum vrea El, spre binele tău! „Dacă deci ați fost înviați împreună cu Cristos, căutați lucrurile de sus, unde Cristos stă la dreapta lui Dumnezeu!” [Coloseni 3:1, NTR] Din jertfa și învierea Mântuitorului nostru se naște promisiunea unei noi vieți, alături de El. Te invităm să redescoperim frumusețea acestei vieți, împreună!

Concert Mario Frangoulis la Sala Palatului, ora 20.00. Tenorul Mario Frangoulis sosește în premieră în România, cu un concert memorabil. Artistul va cânta alături de Orchestra Simfonică București și soprana Cellia Costea. Din repertoriu nu vor lipsi piese precum Hijo de la Luna, Nights in White Satin (Notte di Luce) sau Vincero Perdero.

Turneul european susținut de Golan se încheie pe 20 aprilie cu un show în Club Eden, ora 21.00. Golan a luat naștere la sfârșitul anului 2014, dintr-o nevoie de a aduce căldura și emoția vocii live în zona muzicii electronice. Aceștia au show-uri spectaculoase unde îmbină instrumentele live, cu sampling și DJ-ing, având un sound aparte, visător, dar antrenant în același timp. Folosindu-se atât de instrumente live, cât și de sample-uri pentru partea de live DJ’ing, trupa aduce o atmosferă proaspătă și o abordare caldă, umană a muzicii electronice actuale.

Green Hours prezintă: #YCCMD, cu Mihnea Crăciunescu – voce & ghitară, de la ora 20.00. ”Muzica mea e un mix între folk și ceea ce mă inspiră din jur: ce ascult, simt sau îmi imaginez” Mihnea Crăciunescu. „Nu cred că este folk ceea ce întîmplă Mihnea pe scenă. În peisajul românesc a apărut, zic eu, o voce (glas și ghitară și sound și efecte) specială, care are de ce să fie ascultată și urmărită în evoluție.” (Voicu Rădescu)

Duminică, 21 aprilie

La Ateneul Român, începând cu ora 18:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” susține concertul extraordinar de Paște. Nelipsit din tradiția evenimentelor de sărbători pe care celebrul ansamblu coral românesc le susține neîntrerupt de 56 de ani, și în acest an concertul coincide cu Sărbătoarea Floriilor în calendarul ortodox și cu Paștele pentru creștinii de rit catolic. Publicul va avea prilejul de a asculta atât piese cu specific pascal, cât și creații care au făcut istorie în repertoriul cântului coral.

Grand Blanc + Malik Djoudi (Franța) Live în Control, de la ora 20.00. Manifestare organizatã în cadrul Sezonului România – Franța 2019. GRAND BLANC a cucerit internetul mai întâi cu „L’amour fou”, cel mai percutant și molipsitor single al lor. Noua senzație electro-pop, Malik Djoudi a convins pe toată lumea cu albumul său de debut, „Un”, scos acum doi ani, unul elegant și fragil, dar mai ales vibrant.

Vița de Vie – Concert Unplugged De Ziua Pământului @ Food Hood, Strada Selari 4. Sărbătorim Ziua Pământului printr-un eveniment care ne va aduce și mai aproape de natură, cu un concert Vița de Vie unplugged și o serie de activități care contribuie la grija pentru tot ce ne înconjoară.

Concert caritabil Symphony For Life – Timp pentru Viață, la Teatrul Național de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, de la ora 19.00. Duo-ul 2 GENTS organizează concertul caritabil “Symphony For Life – Timp pentru Viață” în beneficiul Fundației HOSPICE Casa Speranței, o parte din fondurile încasate urmând a fi donate pentru îngrijirea unor copii și adulți care trăiesc cu o boală incurabilă.

Alte detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background