Concerte din weekend

Scris pe 23 mai 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 24 mai

La Casa Caragiale, program muzical cu Ladies Quartet, Quentin Val, Marius Vernescu și Cătălin Ene. Casa Caragiale, situata pe Str. I.L. Caragiale 21-23, intr-una dintre cele mai frumoase zone din centrul Bucurestiului, revine, dupa o lunga perioada, in circuitul cultural al capitalei, prin grija artistului, compozitor si interpret, Quentin Val, artist belgian de origine romana. Deschiderea oficiala a Centrului cultural international Casa Caragiale va avea loc începând cu ora 19.00.

Green Hours Jazz Fest 2019 la Green Hours. Vineri, 24 mai, de la 18:30- Aly Keïta/Jan Galega Brönnimann/Lucas Niggli, Trio-ul amestecă repertoriul tradițional african cu jazzul occidental, improvizația și ritmurile africane. Această „Brotherhood of vibes and grooves” va trimite publicul prezent într-o călătorie muzicală neobișnuită.

Gramofone live @ Grădina Eden, ora 20.00. “Totul a început odată cu lansarea albumului nostru “Confessions from the Belly of the Beast” în 2017. Albumul, împreună cu cele mai recente single-uri (Mr. Government și Heart & Soul) ilustrează frământările omului modern și realitățile distopiei în care trăim. Mai simplu spus: “I’m smart and I’m in control”. Pentru că toți am simțit măcar o dată teama de a nu ne blaza și ne-am confruntat cu sentimentul că munca pe care o facem în fiecare zi de la 9 la 5 este mecanică și fără vreun scop sau impact. Semnat, Gramofone”.

The Underground Youth live in Control, după ora 21.00, în cadrul turneului de promovare a recent-lansatului album Montage Images of Lust and Fear. Turneul de lansare Montage Images of Lust and Fear va vizita peste 25 de țări din Europa, Asia și continentul australian. În 24 mai, trupa concertează la București, în Control Club, urmând un concert la Form Space, în Cluj, în 25 mai, și altul, în 26 mai, la Timișoara.

Concert CANAF la Hard Rock Cafe, începând cu ora 22.30. Vino să asculți live cele mai noi piese de pe ultimul său album, alături de hituri blues din toate timpurile, interpretate într-un stil inconfundabil. A cântat cu nume mari ale blues-ului precum AG Weinberger, Sugar Blue, Eldad Tarmu, Henry Franklin sau John Marshall. „The virgin soul of the blues” este numele primului său album, înregistrat 100% live, lansat la Hard Rock Cafe în 2016, urmat de “Endless Blues” în 2018. În prezent lucrează la cel de-al treilea album, ce va conține piese semnate integral de el.

Subcarpați, Dă-i Foale! la Arenele Romane, de la ora 19.00. Subcarpați promite un show ce se anunță a fi cea mai mare producție Subcarpați de până acum. Invitatul special al evenimentului este Maestrul Caliu (Taraf de Caliu).

Concert R.O & Konoba la Grădina Floreasca, de la ora 20.00. R.O și Konoba se întorc la București cu primul lor album, „10 Project”. „Project 10” este provocarea pe care R.O și Konoba au acceptat-o pentru prima lor colaborare. Proiectul a avut ca scop realizarea unui album care să conțină 10 piese, realizate integral în 10 țări diferite pe care le-au vizitat de-a lungul a 10 luni.

Alianța live la București, în Parcul Izvor. În vinerea dinaintea alegerilor, haideți să ne strângem toți în București ca să sărbătorim o campanie grea dar frumoasă. Program Alianța Live în București: 16.00 – 18.00: Discotecă DJ set, 18.00 – 18.45: Karpov Not Kasparov LIVE, 18.45 – 19.00: Discursuri invitați, 19.00 – 19.30: OCS LIVE, 19.30 – 20.30: Prezentări candidați, 20.30 – 21.15: OCS LIVE.

Sâmbătă, 25 mai

La Happy Cinema, Jimi Hendrix- Electric Church. Realizat în 2015 cu o pleiadă de staruri şi imagini rare de arhivă, Jimi Hendrix Electric Church prezintă documentarul legendarul concert susţinut de marele chitarist pe 4 iulie 1970, în faţa a peste 300.000 de fani americani. Proiecția NU va avea subtitrări, va rula în versiunea originală.

Green Hours Jazz Fest 2019 la Green Hours. Sâmbătă, 25 mai, de la 18:30- Bartosz Dworak Quartet, Particularitatea quartetului este elaborarea unei muzici spațiale și plină de culoare, puternic înrădăcinată în jazz-ul mainstream, dar transformată într-o creație specială de jazz modern, cu o notă subtilă de folk polonez.

The Acoustic Gentleman – Adi Manolovici live in True Club, ora 20.00. Adi Manolovici a început să cânte la chitară de la vârsta de 11 ani, la București. În 1996 înființează Adi Manolovici Group, apare în cadrul colecției „Unplugged Romania” (East&Art) cu piesa „Înger și demon”, cunoscând un real succes, fiind clasata pe primele locuri în topurile radio naționale iar în decembrie 1996 lansează „Fusion Rendez- Vous” (East&Art) de factură fusion-progresive, album care propulsează trupa în topurile anului, iar pe Adi în topul chitariștilor revistei Heavy Metal (locul trei).

Sounds of Cotroceni & Bazar. Pe Pasteur 12 este o mică intrare unde timpul o să treacă un pic mai lent pe 25 și 26 mai. În principal datorită muzicii. De pe vinyl sau live. La o pianină care se lasă cântată. Iar cine are propriul instrument acustic, să vină să facă muzică în surdină, printre cântece de păsări. Așa cum poți trăi pe de-a-ntregul sunetul Cotroceniului.

Paolo Profeti European Collective, concert de lansare „Glide”, în Grădina Eden, ora 20.00. Grupul este alcătuit din Paolo Profeti: Alto Sax, Flaut, efx, compoziție & aranjamente, Florian Radu: Trombon, Adi Stoenescu: Fender Rhodes, Michael Acker: Bass Electric, Synth, Matheus Jardim: Tobe, Siegmar Brecher, Special Guest la Clarinet Bas. Grupul va prezenta „Glide”, cel de-al doilea album al European Collective, lansat în ianuarie 2019 la prestigioasa casă de discuri italiană specializată în Jazz, UR Records.

Concert Mozart la Ateneul Român, ora 18.00. În program, trei capodopere mozartiene: Uvertura operei „Nunta lui Figaro”, Concertul pt. pian și orchestră nr. 24 în c moll Kv 491 și Simfonia nr. 36 „Linz” în C dur Kv 425. Am invitat pentru acest concert doi artiști deosebiți, care se remarcă prin sensibilitatea și profunzimea cu care se exprimă în muzică, pianistul Andrei Licareț și dirijorul Salvador Mas Conde.

O Dată Pe Lună, La Familia, gAZAh & DJ Gharaa în fabrica. „O Dată Pe Lună” este o celebrare a rap-ului Romanesc doar cu Hip-Hop Romanesc. De la ora 22:00, party 100% cu rap Romanesc alaturi de gAZAh Oficial si DJ Gharaa si invitatii lor speciali, Dj Assan, Kev X Dice si trupa legendara La Familia, care vor sustine un concert.

Duminică, 26 mai

Contează- Votează în Expirat (foto). Contează-Votează ajunge la a treia ediție, ocazie cu care te așteaptă la Expirat: Dimitri’s Bats, D-L Goe, Partizan, The Sonic Taste (acustic). Acces public: 18:00, Live TV feed cu exit-poll-uri: 21:00, DJ set: Funkoteca. Accesul se face în baza sticker-ului mic de pe verso-ul buletinului care dovedește că ai fost la vot. Păstrează autocolantul, căci el e biletul tău de intrare în Halele Carol. Evenimentul este unul civic, nu politic. Fiecare votează cu cine-i dictează conștiința.

Green Hours Jazz Fest 2019 la Green Hours. Duminică, 26 mai, de la 18:30 – Petros Klampanis Trio. Al patrulea album în nume propriu al multipremiatului compozitor și basist grec stabilit la NY, Petros Klampanis, încununează rezultatul multor ani de concerte, înregistrări, călătorii și turnee cu prietenii, dar mai ales apreciații muzicieni Kristjan Randalu și Bodek Janke. Evitând orice tentație de a se remarca în calitate de soliști, își conduc audiența într-o stare de reflecție printr-un set de compoziții atent aranjate, misterioase, aproape nepământești.

Opt anotimpuri cu violonistul Răzvan & Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius. Celebrele concertele pentru vioară și orchestră “Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, alături de “Anotimpurile la Buenos Aires” de Astor Piazzolla sunt propunerea formulată de violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius pentru duminică, 26 mai, ora 19.00, la Sala Radio.

Alte detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background