Concerte din weekend

Scris pe 31 mai 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 31 mai

Timpuri Noi (foto) revine la Hard Rock Cafe, de la ora 21:30. Începând cu anul 2011, Dan Iliescu și-a asumat și rolul de solist, continuând misiunea muzicală asumată în urmă cu câteva decenii. Pentru cei care nu știu încă, Dan Iliescu este compozitorul tuturor hit-urilor pe care publicul le știe atât de bine: „Stere”,”Adeline”, „Luca”, „Helga”, „Bordelul Mov”, „Catran”, „Nato”, „Tata”, iar lista poate continua, cu doar câteva excepții, cu toate albumele scoase de-a lungul timpului de către Timpuri Noi.

În club Fabrica & club B52, Fu(n)king With The 90’s Party: Coco Jambo preşedinte şi MC Hammer premier. Da, se tine in doua cluburi in acelasi timp, iar tu te poti muta oriunde cu ajutorul pasarelei care le leaga. Nirvana si Metallica aplauda de pe margine. Incepem pe la ora 22:00 si stam pana dimineata. Doua cluburi, un singur DJ, acelasi party, aceeasi muzica. Varietati muzicale: Buvnitz (aka The Headbanger).

Femei pe Mătăsari 2019 la Strada Mătăsari, de la ora 20.00. An de an, strada Mătăsari este transformată într-o poveste bine scrisă – despre prietenie, despre curajul de a construi, despre artă și frumusețe. Femei pe Mătăsari 2019 promite publicului o abordare eclectică a poveștilor spuse în doi, o amintire a tradițiilor împletită cu puțin din kitschul zilelor noastre. O poveste în stradă despre mese întinse, muzici care mai de care, lurex și diamante… Pe alocuri filme din arhive, rochii și pantofi de lac. Program: vineri – Nea Vasile și Taraful de la Mârșa, Moonlight Breakfast, sâmbătă – Firma, Dl.Goe, Ana Coman, Doina Lavric Parghel, Regyna, Alex Ștefanescu, duminică – Toulouse Lautrec, Silvia Dumitrescu, Jean Gavril, Just Another Lie, Marius Matache.

Blana con Dios – Starea 23 -Oameni ș`ou, hosted by Corbu@Londophone, la ora 20.23. Starea 23 face trecerea de la legendă la vis, de la prejudecăți la dizolvarea lor, de la vizual la sunet, de la false credințe la autenticitate. Blana con Dios este Starea 23. Starea 23 este oameni șʾou. Nu este un concert, dar este cu muzică, NU este un spectacol, dar este cu scenariu, NU este stand-up, dar este cu poveste, NU este film, dar se derulează în 4 episoade, NU este suprarealism, dar este legat de Visul Corbului. Starea 23 este starea de grație a artistului care nu încetează să creeze.

În club Mojo, Gani – Note de subSol – Lansare material audio-mixtape, ora 21.00. Dana Marijuana, colegele din MUZE (ENERGIA, Liry, UNDERCOVER) și MGee vor reprezenta alături de Gani scena rap feminină și, pentru un mix bun, Bam Dighidi Bam (MC Jena, Nomad/MCoco & Oliniutza) și DJ Tecko Starr vor fi pe zonă cu rimele și cut-urile la ei. Gani a debutat în 2004, fiind primul battle MC de sex feminin din România.

Concert Corina Sîrghi și Taraf la Grădina Eden, ora 19.00. Corina, cu muzica mahalalelor în fundal, alege să completeze peisajul urban cu o voce atemporală azi, dar tot atât de specială, reușind astfel să reînvie romanțele și folclorul într-o notă deopotrivă actuală și nostalgică. Taraf – Shaun Williams (acordeon), de origine din Ohio, e un muzicant și cercetător care s-a stabilit la București în 2016, pentru studii de doctorat. Lăutarii cu care a lucrat l-au botezat Jean Americanu’. Programul include interpretări ale cântecelor popularizate de Maria Tanase, Ioana Radu, Gabi Luncă, Romica Puceanu și alții.

The Motans – Grand Concert la Arenele Romane, ora 19.00.

Sâmbătă, 1 iunie

Still Corners revin în Club Control, de la ora 21:00. Still Corners este un proiect muzical originar din Londra, înființat în anul 2007. Este compus din Tessa Murray (voce) și Greg Hughes (multi-instrumentist, producător). Still Corners abordează genurile dream pop și synth pop și are la activ cinci albume de studio: Remember Pepper? (2008), Creatures of an Hour (2011), Stange Pleasures (2013), Dead Blue (2016) și Slow Air (2018).

5Gang – Cel mai mare concert la Arenele Romane (orele 14.00 si 19.00). Global Events va asteapta la Arenele Romane de la ora 14:00 si ora 19:00 la cel mai mare concert 5 Gang, powered by Virgin Radio.

Duminică, 2 iunie

Vinilarium – Târg de viniluri – la Boogie, str. Popa Petre 36. Boogie vă invită la o nouă ediție Vinilarium, #târgul de #discuri de #vinil devenit deja tradițional. Pasionații de muzică în format analog vor putea alege dintre numeroasele titluri care vor fi expuse, din toate genurile: de la #jazz, #rock si #blues la muzică #electronică, #disco, #pop sau #lautarească. Bineînțeles, #opera, muzică #clasică, poveștile sau piesele de teatru vor fi si ele prezente. Veți găsi discuri noi și second hand, iar amatorii de schimburi sunt și ei bineveniți. Se anunță peste 2000 de titluri noi.

La Ateneul Român, Orchestra de cameră Philarmonia– 40 de ani de activitate, ora 11.00. Dirijor- Nicolae Iliescu- 60 de ani de activitate . În program-Arcangelo Corelli, Sarabandă, Gigă şi Badinerie, Wolfgang Amadeus Mozart, Divertisment în re major, KV 136, Piotr Ilici Ceaikovski, Serenada pentru orchestră de coarde, op. 48.

Alte detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background