Concerte din weekend

Scris pe 14 iunie 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 14 iulie

Reggae live pe terasa El Grande Comandante cu The Groovy Bastards (foto). Reggae music, oameni frumoși, dans, soare, răcoritoare și multă mâncare pe terasa El Grande Comandante din Calea Călărașilor 55. Vino, de la ora 20.00, pe terasa El Grande Comandante, la un concert de excepție alături de trupa The Groovy Bastards. Vom dansa pe cover-uri cunoscute, reinterpretate în manieră personală de către componenții trupei: Ioana Vișinescu – voce, Alex Mușat – tobe, Șerban Mateescu – bass, Andrei Bălașa – chitara.

Concert Jurjak la Grădina cu filme – Cinema & More, ora 20.30. Jurjak prezintă la Grădina cu Filme, un show electro-acustic în care piesele îmbracă o haină mai lejeră de vară. Muzician, regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale, Jurjak (George Petroșel) a lansat al doilea album oficial “Blues Berry”, un album cu influențe blues, electro, rock și folk. Albumul este prezentat alături de Daniel Olteanu – tobe (producție, mix și master), Dan Minel Stoica – chitară și clape, Narcis Axinte – chitară bass. Invitați: Sebastian Burneci – trompetă, Cornel Turcitu – vioară.

20 Secole Vulpe cântă la Londohome, de la ora 20.30. Proiectul de funk-rock mucalit 20 Secole Vulpe împlinește 1 an. Tăierea moțului se va săvârși odată cu lansarea noului videoclip în Londohome în prezența voastră numeroasă. Va fi cu dans și caterincă.

Academia De Rock By Adi Manolovici Live@Paque Bistro&More, Bulevardul Pache Protopopescu nr.60. Academia de Rock este prima scoala de chitara rock din Romania si a luat fiinta in martie 2000 la initiativa lui Adi Manolovici, artist, chitarist si compozitor. In cei peste 15 ani de existenta a scolii, Adi Manolovici a format peste 400 de chitaristi, multi dintre ei activand in trupe deja celebre precum Vita de Vie, El Negro, Zum, Firma, Amicii, R.U.S.T., X-Plod, Phenomen On, Idol, Magnum Opus, Secret Society, Addictive, Syndikate, etc.

În Club B- 52 avem Să nu-mi iei niciodată partyul de weekend. Pentru că oricine poate să-ți ia nervii în timpul săptămânii și tot ce-ai mai scump pe lume, dar cine face asta sigur nu vine la partyul de weekend de la B52. Așa ca hai la noi. Muzica: Vineri – Eclectic Vibes by AMON, Sambata – Hituri, Nu Bulls’hituri by GABI. Pe la 22.00.

Sâmbătă, 15 iunie

Green Hours prezintă: Maria Răducanu, voce, chitară, magie, ”Din Levant la Bairro Alto” 19.30-21.00 și, la cererea publicului, un al doilea concert: ”Cînd se lasă seara peste București” 22.00- 23.30.

Concert A-Chord în  Have a cigar. De la ora 20:00, baieții cool și talentați de la Trupa A-Chord vin să încingă atmosfera de pe terasa noastră. Pregătește-te pentru o seară rock cu influențe blues, folk, rock n’roll, hard rock într-un cuvânt denumit Pub Rock. Repertoriul conține cover-uri de la artiști precum Chris Rea, Dire Straits dar și compoziții proprii, 17 în prezent, create pe rețeta aceluiași stil.

Târg de viniluri Paradis Paradis în Control Club. În weekendul 15-16 mai ne reîntâlnim pentru o nouă ediție de Târg de viniluri Paradis Paradis la Control Club. Toți expozanții ne-au informat că și-au împrospătat cataloagele, astfel cutiile vor fi pline cu noutăți pe care o să le anunțăm treptat pe pagina evenimentului. Veţi putea găsi aproximativ 5000 de discuri de rock, jazz, disco, soul, funk, kraut, experimental, ambient, new age, library, industrial, punk, house și techno.

Metropolitan Opera Festival va fi lansat de la ora 19.00, la Sala Radio. Va avea ca protagonisti artisti prestigiosi ai scenei lirice romanesti cu recunoastere nationala si internationala precum Iordache Basalic, Irina Iordachescu, Alin Stoica,  Andreea Ilie, Adrian Dumitru. Orchestra Metropolitana Bucuresti este dirijata de Maestrul Daniel Jinga iar spectacolul va fi prezentat de binecunoscuta actrita Crina Matei.

Duminică, 16 iunie

Jazzin` up the blues – Roxana Stroe & Raluca Stoica, hosted by True Club and Puiu Crețu. Duminica e seară de jazz & blues în Sufragerie, între orele 19.30 și 22.30. Roxana Stroe a.k.a Foxy Lady este fiica regretatului toboșar constantean Corneliu Stroe. Este singura chitaristă de blues si jazz din ţară, absolventa de masterat la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, sectia jazz, cu un CV impresionant. A concertat alături de A.G. Weinberger, Berti Barbera, Harry Tavitian, Narcisa Suciu, Garbis Dedeian, Directia 5, Ovidiu Lipan “Tandarica”, Alex Man, Clay Windham, Dean Bowman, si altii. A activat ca titulara în grupurile Mike Godoroja & The Blue Spirit (cu care in 2006 a scos albumul “Capra vecinului”), in formatia cantaretei de muzica pop Nicola, Balcanamera Band, Red Cat Bone. Din 2008 si pana in prezent are propria sa formatie de blues numita Foxy Lady Band.

Green Hours prezintă: Concert de tango și folclor argentinian cu Moscato Luna – chitară și José Almar – voce & chitară. Moscato și José ne vor duce de la nord la sud și de la est la vest, într-un tur al muzicii argentiniene. Nu numai tangoul va fi muzica principală a nopții, ci și amploarea și necunoscutul folclor argentinian. Cîntece instrumentale virtuoase de chitară solo și duo și versuri pentru suflet, în spaniolă.

Jezebel, una dintre cele mai impresionante voci ale muzicii romanesti, acompaniata magic la pian de Maestrul Puiu Pascu, ne da intalnire de la ora 19.00, in Centrul Vechi, la The Drunken Lords. Repertoriul serii cuprinde muzica romaneasca din perioada interbelica, melodii ale Mariei Tanase si Edith Piaf, ritmuri spaniole si sudamericane, fadouri si jazz. Dupa concert, petrecere cu muzica anilor 80-90.

Șotron cu Nicu Alifantis la Opera Comică pentru Copii, ora 19.00. Pe Calea Giulesti, Nr. 16. Încheiem Festivalul Opera Copiilor 2019 cu un invitat de onoare, cantautorul Nicu Alifantis și al său spectacol original dedicat copiilor, intitulat Șotron. ”Gurile rele spun cum că bătrânii investesc tot mai mult în jucării. Poate fi o glumă, cum la fel de bine putem spune că, probabil, cercul se pregătește să se închidă. Pot spune că făcând abstracție de aceste gânduri, mai mult sau mai puțin serioase, m-am hotărât să dedic acest an copiilor. Indiferent de vârsta lor, indiferent că sunt ai noștri sau nu, trebuie să recunosc că m-am gândit printre altele și la copilul din fiecare dintre noi. Mai cred că în clipa în care nu mai regăsim copilul din noi, înseamnă că am murit. Cred că inocența, naivitatea, puritatea și sinceritatea copiilor trebuie protejate, păstrate și impulsionate, asemenea vieții ce ne-a fost dată spre-a o trăi. Acestea ar fi argumentele ce m-au determinat să fac acest album cu cântece pentru copii” (Nicu Alifantis). Festivalul Opera Copiilor nu înseamnă numai spectacole, ci și numeroase activități dedicate întregii familii: jocuri și jucării, spații special amenajate, activități care stimulează imaginația, ateliere de creație, concursuri cu premii, expoziții și multe alte surprize în spațiul magic numit Opera Comică pentru Copii.

Alte detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Citește mai mult

Următorul Articol

Concerte din weekend


Thumbnail
Articolul anterior

Concerte din weekend


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background