Concerte din weekend

Scris pe 5 iulie 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 5 iulie

Rockstadt Extreme Fest Warm Up Party Bucuresti, în clubul Private Hell. Între orele 21.30 și 5 dimineața, Rockstadt Extreme Fest, in colaborare cu Private Hell Club, va invita la un Warm Up Party oficial. In cadrul acestui eveniment veti putea achizitiona din club abonamente la pretul promotional de 300 de lei. Toti cei care cumpara abonament vor participa la o tombola la care, ca si premiu, Rockstadt Extreme Fest va oferi 2 invitatii la 2 castigatori iar Private Hell Club 2 abonamente la festival pentru 2 persoane. Playlistul va fi variat incluzand sonoritatile festivalului.

De la ora 19:00, Green Hours și Asociația Culturală Arhidir prezintă: DE ALALTĂIERI …ȘI PÎNĂ IERI, o seară cu Doru Stănculescu (foto). O ocazie destul de rară pentru a asculta live binecunoscutele piese muzicale care au marcat o generație într-o anume epocă. Acea epocă a trecut, timpurile s-au schimbat, dar frumusețea și valoarea muzicii a rămas. Dan Andrei Aldea, un al nume de mit a rock-ului autohton, a îmbrăcat aceste piese în orchestratii ample și deosebit de rafinate. Ascultați astăzi această muzică șlefuită și maturizată în toată splendoarea ei, precum un vin vechi, nobil.

De la ora 20:30, pe scena Grădinii cu Filme, Piața Lahovari nr. 7, concert Marú. Este o compozitoare/ interpretă multi-instrumentistă din România, al cărei ton cristalin de voce va face pe orice ascultător să o asculte în continuu. După 6 ani de studiat la Conservator în Viena, Austria, Marú a reușit să își dezvolte propriul stil de soulful pop, stil ce amintește de Angus & Julia Stone, Norah Jones, Ed Sheeran, Kate Bush, Elise Trow, Bat For Lashes, influențe presărate în abundență cu autenticitate, și acel „ceva” pe care numai ea îl deține.

Bucharest Jazz Festival in Piața George Enescu. Vineri, 5 iulie, 20:00 Camille Bertault, „De o virtuozitate uimitoare și posesoarea unor versuri sofisticate, dar nu lipsite de umor, Camille Bertault este deja un mare talent.” (France Musique). „Noua voce a jazzului.” (Vanity Fair), 21:30 Alex Sipiagin & Bucharest Jazz Orchestra. Alex este implicat într-o serie de proiecte premiate cu Grammy: „What Goes Around” și „Overtime” de Dave Holland Big Band, „Wide Angles” de Michael Brecker Quindectet și „Into the Sunset” de Dafnis Prieto Big Band.

Lucas Molina – concert tradițional de flamenco la Grădina Sticlarilor, ora 19.00. Lucas Molina, dansator argentinian de flamenco, transpune de acum într-o manieră personală cultura flamenco, nu doar prin dans ci și vocal, având un repertoriu traditional gypsy spaniol cu profund impact cultural la nivel mondial. A paraticipat la diferite festivaluri, cum ar fi Balkanica (București), la concerte de muzică clasică ( Ateneul Roman, Sala Radio, Sala Palatului) și ca dansator de flamenco în diferite țări (Rusia, Spania, Italia, Cipru, Anglia). Repertoriul ales ne face să trecem prin stări diferite, la fel ca și în viață, de la tristețe la bucurie, de la dragoste la dezamăgire, din sânul familiei în singurătate.

La Hard Rock Cafe, Unplugged Friday cu Candy Bar, ora 22.00. Trupă talentată si plină de energie, Candy Bar reunește muzicieni cu experiență, care cuceresc publicul prin repertoriul variat, interpretarea autentică și dăruirea cu care transformă fiecare apariție într-un adevărat spectacol: Oana Mirică – voce; Vali Dolea – chitară; Dani Busila – chitară bass. Veniţi de la ora 21.30, pregătiţi pentru o seară cu muzică bună.

Julie Mayaya LIVE @ Upstairs Rooftop, de la ora 19.00. Castigatoare a emisiunii Vocea Romaniei, Julie Mayaya, o prezenta exotica cu o voce absolut superba, concerteaza vineri, 5 iulie, la Upstairs. Ritmurile cele mai apropiate de sufletul ei sunt Blues, Soul, Gospel si Rock iar prestatiile sale live te lasa, de cele mai multe ori, fara cuvinte.

„Pianul cu poeme”, la Muzeul Naţional al Literaturii Române, de la ora 19.00. Vineri, 5 iulie 2019, de la ora 19.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la „Pianul cu poeme”, un recital de muzică și poezie de dragoste susținut de actrița Daniela Nane și pianista Ioana Maria Lupașcu.

Sâmbătă, 6 iulie

„Strada Anticarilor” recreează atmosfera Micului Paris cu un târg inedit de antichități, muzică live și activități conexe, în Piața „Sfântul Anton”. Programul concertelor, cu intrare liberă, din Piața „Sfântul Anton”, între Hanul lui Manuc și Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche. 6 iulie, 17:00 – 18:00 – Anca Sigartău & Emy Drăgoi – București, amour toujour, 18:00 – 19:00 – Alina Manole Cvartet, 19:00 – 20:00 – Mircea Rusu Band, 20:00 – 21:00 – Marius Mihalache & Band.

Bucharest Jazz Festival in Piața George Enescu. Sâmbătă, 6 iulie, 20:00 Cvartet Florin Niculescu, „Florin Niculescu este ca un foc de artificii care devine din ce în ce mai incandescent pe măsură ce spectacolul evoluează…” (Independent Review UK), 21:30 Antonio Sánchez & Migration, Câștigător a cinci premii Grammy și nominalizat la Globul de Aur, Antonio Sánchez este printre cei mai căutați bateriști ai scenei de jazz internațional, lider de trupă și compozitor cunoscut pentru coloana sonoră a filmului „Birdman”, în regia lui Alejandro González Iñárritu, pentru care a primit o serie de premii și distincții din partea criticilor.

La Hard Rock Cafe, show în premieră, Romanița & The Vintage Band, pe terasă, de la ora 22.00. Cei mai mulți dintre voi o știți pe Romanița că semifinalistă lui Tudor Chirilă la Vocea României 2018, însă parcursul ei artistic începe cu ceva ani în urmă. Participarea la Vocea României îi deschide Romaniței noi orizonturi și noi oportunități. În 2019 este a scos primul ei primul single din carieră solo. “Cea mai frumoasă vară” este scris și compus de artistă, primul extras de pe albumul la care lucrează în prezent și care urmează să fie lansat curând.

#AdMusicam 2019 in concert @ Galateca, de la ora 17.30. Tinerii muzicieni participanți în programul #AdMusicam 2019 vor sustine un concert sâmbătă, 6 iulie, ora 17.30, la Galeria Galateca. În program: Mozart, Beethoven, Șostakovici, Grieg, Schubert, Dvorak, Haydn și Ryu. Dirijor: Dr. Peter Stark

Duminică, 7 iulie

Concert TakaLaiton (thrash/Finlanda) @ The Pub. Formata in urma cu 5 ani, trupa este noua senzatie a unei tari pentru care acest gen e total atipic. Cu versuri atat in finlandeza cat si in engleza, TakaLaiton este genul de trupa care iti starneste imediat curiozitatea. In deschidere: Kroppen (blackened death metal/Slatina), trupa care va prezenta in avanpremiera primul sau album, „In Delirium Path”, programat sa fie lansat in aceasta toamna.

„Strada Anticarilor” recreează atmosfera Micului Paris cu un târg inedit de antichități, muzică live și activități conexe, în Piața „Sfântul Anton”. Programul concertelor, cu intrare liberă, din Piața „Sfântul Anton”, între Hanul lui Manuc și Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche. 7 iulie, 17:00 – 18:00 – Mihai Toma – Dacika, 18:00 – 19:00 – Radu Captari & Band, 19:00 – 20:00 – Irina Sârbu Band, 20:00 – 21:00 – Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara Shukar din 10 Prăjini.

Bucharest Jazz Festival in Piața George Enescu. Duminică, 7 iulie, 20:00 Em4ncipation feat. Yah Supreme, Creată în 2016, trupa Em4ncipation este deja cunoscută publicului de jazz pentru sunetul unic, incisiv și pentru o prezență scenică extrem de puternică. În primul an de activitate, trupa cântă în principalele cluburi și festivaluri din Italia, urmând ca în 2017 să scoată albumul de debut, Emancipation (Cam Jazz) ce lansează cariera internațională a trupei. 21:30 Bill Evans and The Spykillers!, „Bill este unul dintre cei mai mari muzicieni pe care i-am întâlnit.” (Miles Davis), „Bill Evans este omul renascentist al timpurilor noastre. Este unic.” (San Francisco Chronicle), „Puțini artiști de jazz-grass au pedigree-ul și potențialul lui Bill Evans.” (Wall Street Journal).

Sounds of Silence, la Grădina Sticlarilor, de la 19.30, un recital special de HandPan susținut de Percuționistul Bălașa. Gabriel Bălașa este un percuționist inventiv, înzestrat cu har și imaginație care prin căutările sale sonore aduce de această dată în spații convenționale un instrument mai puțin cunoscut, melodic și armonic numit HandPan. HandPan-ul este un instrument nou inventat în sec. XXI. Inspirat de instrumentul Steel Drum, care a fost creat de către doi soți elvețieni. Fiecare notă conține până la 6 armonici diferite, în timp ce nota centrală conține 7, oferind sonorități incredibile, cosmice, ambientale care trimit spre meditație și o stare de liniște interioară.

Alte detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background