Concerte din weekend

Scris pe 28 februarie 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 1 martie

Pistol cu Capse (foto) cântă de la ora 21.00 în Club Fabrica. Trupa vine cu două single-uri noi iar în deschidere vor cânta Nuanțe și Zero Fox Given. Pistol cu Capse este o formație românească punk-rock cu influențe ska și reggae înființată în 2003 în București. Încă de la început, trupa a susținut sute de concerte atât în țară, cât și în străinătate și a fost prezentă la festivaluri mari: Bergenbier, Peninsula, B’Estfest.

Green Hours prezintă: Trei de jazz, cu Ana Dubyk – voce, Teodora Spînu – voce, Lucas Contreras – chitară. Formula a luat naștere în vara anului 2018, cu ocazia festivalului Filmul de Piatra (Piatra Neamț). Background-ul muzical și cultural diferit al fiecărui component al trupei creează o lume eclectică, plină de spontaneitate. Cei trei ne vor încînta cu o parte din compozițiile Anei Dubyk și cîteva aranjamente ale unor standarde preferate ale muzicienilor.

Emeric Imre & Jimi Laco live for the ladies @ Mojo. Este 2019 si suntem gata sa te surprindem cu evenimente geniale in fiecare saptamana. Iar acesta este pentru acele persoane speciale din vietile noastre. Dragi femei, doamne si domnisoare, mame sau iubite, de 1 martie Club Mojo va ofera un recital de exceptie ce speram sa fie cel mai frumos cadou de Martisor.

În clubul The Ace, de la ora 20.00, Storytellers Acoustic Blues Project cu Muzici si povesti din Istoria blues-ului, mărțișoare muzicale pe coordonate de blues, folk si gospel. Marcian Petrescu – muzicuta, voce, textier, povestitor & Mihai Tacoi – chitara acustica, voce. Marcian Petrescu este cotat in prezent drept cel mai bun cantaret la muzicuta din blues-ul romanesc. Mihai Tacoi este unul dintre cei mai buni chitaristi din tanara generatie, fluent atat in blues cat si in muzica de tip rock si rock alternativ.

Concert Fly the Flag in Londophone, str. Zalomit 2. Good but not the best Collective vă invită la primul concert DIY din acest an, în prima zi de primăvară, cu veciniii noștri din Sofia, Fly the Flag care vin să iși promoveze următorul album ce va apărea anul acesta. În deschiderea acestora, vor găzdui scena din Londophone cei din TBA (punk-rock, good but not the best local support).

Concert Mes Quins @Londohome, str. David Praporgescu 31, ora 21.00. Ovidiu Chihaia și Silviu Gherman propun un manifest artistic cu versuri de o autoironie delicioasă în care infatuarea, autosuficiența și parvenitismul se iau la puricat. Ovidiu, chitarist precoce, are la activ mai multe trupe underground din București: Pure, Guillotines și Hotel Fetish. Dincolo de pasiunea pentru sunetul electronic, Silviu aduce experiența reclamelor TV și a celor trei cărți scrise. Jucându-se cu clișeele și provocând kitschul, soundul lor este o combinație eclectică de synth-pop, disco-punk, electro-clash cu pastișe euro-pop. O “înjurătură ieșită din gura unui bătrân înțelept care ascultă Kraftwerk”, după cum spun chiar ei.

De la ora 21.00, Alma-Nicole, Live Acoustic Session la unteatru, str. Sfinții Apostoli 44. Întâmpinăm primăvara cu un concert acustic alături de Alma-Nicole, finalista lui Tudor Chirilă la Vocea României 2018. Pe 1 martie o poți reasculta pe scena de la unteatru cu piese din concurs, compoziții proprii și nu numai, toate interpretate în stilul ei propriu.

În club Control, colectivul Groove și Portocale împlinește doi ani, alături de Lauren Lo Sung, senzație britanică a cărei serie de petreceri LOLiFE a cucerit cluburi din Manchester, Liverpool sau Londra.

Mărțișor romantic – recital de pian susținut de Sînziana Mircea. 1 martie – prima zi de primăvară, dar și ziua în care s-a născut unul dintre marii compozitori romantici, Frédéric Chopin. Recitalul susținut de tânăra și excepționala pianistă Sînziana Mircea include valsuri și nocturne de Chopin, pentru cei romantici și cei care, pur și simplu, aleg să se bucure de frumusețe, speranță și vise, bucurându-se de viață. În Main Square ParkLake, recitalul va avea loc vineri, 1 martie, de la ora 19.00.

Concert PEPE la Berăria H de 1 Martie. Hit-uri ca „Numai Iubirea”, Cine, cine”, „Sentimente intense” și multe altele vor răsuna în Orașul cu Chef de Mărțișor, iar tu ești invitat să le fredonezi alături de cel mai frumos public.

Viorica Pintilie – Concert de 1 Martie, la Copper’s Pub. Sarbatoreste alaturi de prieteni venirea primaverii cu un concert de jazz. Viorica Pintilie canta alaturi de Johnny Ionut Bica – pian, Flautistu Mircea Adrian si Iulian Nicolau – tobe. Va asteptam la o seara dedicata emotiilor de primavara, prietenilor si jazzului de cea mai buna calitate.

Sâmbătă, 2 martie

În clubul Țăranului, concert Nightlosers, de la ora 20.00. În cei peste 20 de ani de existență au concertat la festivaluri din mai toate țările din Europa, dar și în orașe din SUA și Canada. Sunt cunoscuți de publicul larg datorită pieselor „Bețivan Ratat” și „Dragostea-i ca și o râie”, piese ce reflectă mai degrabă spiritul umoristic specific trupei prezent și el în concertele live, unde pasajele de blues se îmbină natural cu muzica tradițională autentică ardelenească (țigănească, ungurească și românească).

Cea de-a cincea ediție Psychosounds Metal Ladies Night are loc, de la ora 20.30, în Club Fabrica. Psychosounds Metal Ladies Night IV este o seară specială dedicată doamnelor și domnișoarelor, trupele participante având cel putin o prezență feminină în componență. Ca la fiecare ediție, evenimentul va avea câte o surpriză plăcută la intrare pentru doamne și domnișoare. Vor urca pe scenă: SYN ZE SASE TRI (Timișoara) – Bloodstained Black Metal, KRATOS (București) – Symphonic Dark Metal, BENDIDA (Sofia) – Fantasy Metal, SIMBOLIC (Câmpulung Muscel) – Heavy Metal, DARK ÆCLIPSE (București) – Symphonic Black / Doom Metal.

Astăzi, începe seria Concertelor Aniversare 15 ani de Underworld cu vechii nostri amici din Budapesta, Barackca (Punk Rock Ungaria) si mai noii nostri amici Slicer (Thrash/Black Punx, București). Shoturi din partea casei si Afterparty dupa concert cu DJ CEAUȘESCU.

Brazda lui Novac în club Control. Brazda lui Novac aka BLN, proiectul lui Victor Popescu început în 1997, care a devenit în scurt timp unul dintre cele mai importante în muzica electronică de la noi, lansează aș patrulea album din discografie, Multiverse. În Sala Berlin încă o aniversare: 10 ani de Giegling, una dintre cele mai respectabile și intrigante case de discuri ale scenei techno, alături de Leafar Legov, Ateq, DJ Dustin și Konstantin. În același timp, în ambele zile de weekend, se întâmplă un nou târg de viniluri Paradis Paradis.

Paul Adrian si Marius Barbu, live la Retro Pub – Rock’n Beer, Strada Lizeanu, nr 17. Sambata seara este timpul pentru un concert de folk-rock. Pe Marius l-ai mai vazut prin bar, l-ai mai ascultat. Paul vine tocmai din Iasi cu gandul sa ne arate cum se canta in Moldova. Paul are piese proprii, care s-au bucurat de un real succes la diferite concursuri.

Concert NOD, la Green Hours jazz&theatre-café, de la ora 20.00. NOD – NewOld Doina, adică Maria Casandra Hauși – voce și Sorin Romanescu – ghitară. Anul acesta, Doina împlinește 10 ani de cînd face parte din Patrimoniul Imaterial Unesco. Tihna Inimii și Taina Viului Grai. Aceste ”virtuți” ale Doinei vin în întîmpinarea celor doi muzicieni și fac posibilă o îngemănare a cîntului folcloric maramureșean autentic – trăitor – și a sonorităților acustice și electronice din sfera jazzului.

Duminică, 3 martie

De la ora 20.30, al doile concert din seria Concertelor Aniversare, 15 ani de Underworld, cu: Lukewarm Ocean (Psychedelic Stoner Rock’n’Roll, Olanda) si Keeng Ra’at (Jam/Improv/ Stoner/Intuitiv freeMetal, Romania)

Concertul Îngân lumea, cu Alina Ciolcă & Band, în True Club. O punte între două lumi: folclor arhaic afro-american și folclor tradițional românesc în cele patru dialecte și interpretări alternative. De la gospel și prison blues, la doină, baladă și cântec ritualic… Despre blues-ul ca stare și nu ca gen, despre strigare și tămăduire, îngân lumea…

La Catedrala Sfântul Iosif, de la ora 19.30, concert de orgă și expoziție cu imagini tactile. Organistul Eduard Antal va interpreta lucrări de Johann Sebastian Bach. Proiectul IMAGINI TACTILE de la Asociatia pentru Dezvoltare Urbana dă lumii înconjurătoare o formă accesibilă persoanelor cu deficienţe de vedere. Un concept de expoziţie itinerantă expus deja în 7 oraşe din România va poposi pentru o seară la concertul din muzică de Bach. Veţi putea atinge 10 planşe tactile în relief, cu imagini simplificate (prin păstrarea elementelor vizuale definitorii) reprezentând portretele lui Bach şi al lui Eduard Antal, harta cartierului, faţada și planul Catedralei Sf. Iosif, orga Wegenstein, ce a fost instalată la 3 noiembrie 1930.

Alte detalii pe Mișcarea de Rezistență.

 

 

 

 


Current track

Title

Artist

Background