Concerte din weekend

Scris pe 8 martie 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 8 martie

Jazz in Church 2019, 7-10 martie, la Biserica Lutherana, din Str. Luterana nr. 2. Jazz in Church ajunge în 2019 la cea de-a șaptea ediție cu patru zile consecutive de jazz în Biserica Lutherană Evanghelică din București care se vor desfășura între 7 și 10 martie cu ajutorul a douăzeci de muzicieni aduși din toate colțurile lumii.

Concert URMA @Teatrul Odeon, ora 21.00. De Ziua Internațională a Femeii, grupul URMA (foto) cântă în premieră pe scena Teatrului Odeon. Una dintre cele mai apreciate formații ale alternativului românesc va oferi un setlist ce reunește single-urile care i-au consacrat, alături de piese de pe urmtătorul material discografic, intitulat „inima!ism”. Fondată în primavara anului 2003 la Cluj, cu o evoluţie constantă, marcată de succes,

De la ora 20.00, Green Hours prezintă: Ada Milea: Republica Mioritică România. Este un concert solo Ada Milea, cu piese de pe primele sale albume, „Aberații sonore” și ”Republica Mioritică România”. Vom asculta, printre altele, ”Greierele și furnica”, ”Leagăn dulce de oțel”, ”Granița-n raniță”, ”Foamea”, precum și piese noi.

La Teatrul de Artă, (str. Sfântul Ștefan, 21), Maria Răducanu – Nervi de primăvară, ora 21.00. „N-o căutaţi în paginile presei mondene, nici la emisiunile căznit jucăuşe de la televizor. Şi în ziare îi veţi citi rar numele, nu asta-şi doreşte. O găsiţi în penumbra unei săli mici, unde luminează scena fără licurici sintetici şi stele născute de computer. Glasul îi umple de culori spaţiul din jur. Aşa şi-a câştigat admiraţia celor care pun preţ pe jazz.” (Gandul.info).

La Clubul Țăranului, Teodora Enache & Calin Grigoriu: You Must Believe In Spring, ora 20.00. Teodora Enache – artist de jazz, vocal, compozitor & aranjor. În decursul carierei, Teodora a colaborat cu muzicieni celebri din întreaga lume și a urcat pe scene importante de jazz. Printre colaborările sale de prestigiu se numără: Stanley Jordan, Benny Rietveld, Theodosii Spassov, Philippe Duchemin, Curtis Fuller, Lars Danielsson, Al Copley, Les Paul, Eric Legnini, Guido Manusardi, Daniele di Bonaventura, István Gyárfás, Balázs Berkes), Decebal Bădilă, Darius Brubeck, Luigi Bonafe, Lucio Canetti, Burton Greene, Billy Cobham, Krisztina Fejes, Norbert Kael și mulți alții.  Călin Grigoriu – muzician, chitară clasică & electrică, aranjor și compozitor. Călin Grigoriu a studiat muzica la conservatorul din București, la clasa de chitară a profesorului Ion Mihăescu, unde își descoperă pasiunea pentru muzica de cameră.

De la ora 22.30, Concert Jukebox & Bella Santiago la Hard Rock Cafe. Jukebox este una dintre cele mai populare, versatile şi longevive trupe pop-rock, cu peste 16 ani de activitate şi peste 1500 concerte. Trupa este foarte cunoscută şi pentru prezenţa în emisiunea Cronica Cârcotaşilor, timp de 10 ani, şi pentru participarea la numeroase festivaluri şi concursuri (Eurovision 2005, Festival Mamaia 2009, X Factor 2015, Eurovision 2016). Originară din Filipine, Bella Santiago are 12 ani de experienţă muzicală şi vă este deja cunoscută din finala concursului „Românii au talent” 2016 și ca marea câștigătoare X Factor 2018.

Bolek Folk Live în The Ace, Concert de ziua femeii cu Ana Teodora, ora 20.00. Muzică folk și voie buna așa cum v-am obișnuit în toate evenimentele noastre. Pentru luna martie v-am pregătita o altă surpriză frumoasă, va veni alături de noi ca invitat special Ana Teodora. Atmosfera va fi asigurată în continuare de comunitatea „IM Energy” si de artistul nostru „Bolek Folk” acompaniat de Gabi „Tarantula” la chitară bass, Liviu la cajon. Va fi cu siguranță o seară frumoasă în care o să ascultăm cele mai îndrăgite cântece de dragoste din repertoriul folkului românesc.

Semn, concert NOD (New Old Doina), de la ora 21.00, la unteatru. NOD – New Old Doina aduce în prim-plan străvechea Doină Românească – Horea Maramureșeană. Temeiul fundamental al acestui proiect muzical sunt cele două calități pregnante, de-a dreptul vitale ale Doinei, și anume ritmul liber (parlando rubato) și caracterul ei puternic improvizatoric. Aceste virtuți ale Doinei vin în întâmpinarea acestor muzicieni și fac posibilă o îngemănare a cântului folcloric maramureșean autentic- trăitor și a sonorităților acustice și electronice din sfera jazzului.

„De ziua ta, femeie”, la Biblioteca Centrala Universitara Carol I, de la 18.00. Spectacolul „De ziua ta, femeie” este o împletire de muzică și poezie, un elogiu adus femeii prin intermediul marilor poeți români la care își dau concursul actorii Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele, George Mihăiță și cantautorul Nicu Alifantis.

Sâmbătă, 9 martie

De la ora 20.00, Rares Totu Midnight Sun featuring Aminda în Clubul Țăranului. Vor urca pe scenă Rareș Totu – chitară, Cosmin Farcas – keys, voce, Adi Tetrade – tobe, percuție, Alin Neagoe – bass, voce și invitații: Nicu Covaci, Hanno Hoefer, Raul Kusak, Toni Șeicărescu. Va vom trece prin punctele forte ale proiectelor noastre din ultimii ani intr-un concert ce va dura aproape 3 ore. De la blues clasic la latino-rockul pieselor lui Carlos Santana, trecand prin funk si gospel, piese proprii, Hendrix sau Joplin, acest concert va fi unic si irepetabil mai ales datorita invitatilor.

Concert punk, în club Fabrica, de la ora 20.00. Pe tărâmul clubului fabrica pentru prima dată motanul George (Trupa Ska Nk) și Mâțifer (Why cat, why? – Ro). Bonus, alături de ei vor High $tatus, The Crazy Plumbers dar și fetele de la @fun times! Ceva finuț, ceva de neratat! Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, vino la concert și convinge-te!

Concert Aniversar 15 Ani de Underworld cu Safari Sky, Rock / Stoner / Grunge, Bucuresti. Călători prin viețile noastre și prin viețile altora, am învățat că, indiferent de ceea ce vezi în tine sau în jurul tău, nu trebuie să te oprești. Dă jos praful de pe ghete, visele te așteaptă! Dacă nu le-ai împlinit până acum, nu înseamnă că le-ai uitat… doar le-ai transformat în stele. Murdărește-ți picioarele, simte că mergi, o să simți când ajungi.

Green Hours prezintă: Concert Ada Milea și Vali Răcilă, Experiment de blues cu alcool, ora 20.00. ”Sir Blues Vali Răcilă cîntă în română, iar Ada Milea se joacă de-a percuțiile!“.

„Ziua Necunoștinței”, Alex Ștefănescu live @unteatru. „Ziua Necunoștinței” este un concert/one-man show cu actorul Alex Ștefănescu și chitara lui acustică. „Străinul pe lângă care treci are de multe ori aceleași gânduri ca și tine. Deși viața lui e foarte diferită, experiențele fundamentale sunt aproape mereu similare. Micile lucruri profund umane pe care le trăim cu toții ar trebui conștientizate căci ele ne apropie, ne fac să reflectăm, să râdem și să simțim că facem parte din ceva mai mare decât noi. „Ziua Necunoștinței” asta își propune să facă, fiind în același timp echivalentul a câteva sute de abdomene convertite în hohote de râs.” – Alex Ștefănescu.

Duminică, 10 martie

Gramofone – lansare videoclip în club Expirat, Halele Carol. Sala Compresoarelor, Str. Constantin Istrati 1. Gramofone este o trupă bucureșteană de pop/rock al cărei sound s-a născut la intersecția unor influențe diversificate, de la classic rock și blues (Led Zeppelin, The Doors) la funk (The Meters, James Brown) și abordări conceptuale inspirate de Pink Floyd și The Beatles. Albumul de debut, „Confessions from the Belly of the Beast”, este conceput ca un discurs muzical ce pune sub lupă aspecte universale ale societății moderne, inspirate din realitatea prezentă, dar și dintr-un univers distopic.

Mai multe detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background