Concertele acestui weekend

Scris pe 9 martie 2018

de Alex Revenco

Vineri, 9 martie

Green Hours prezintă Mircea Tiberian-Dinner For One, de la ora 20.00.

În clubul fabrica este o seară Iron Maiden by Blood Brothers & more by Etheric & Feral Jack. Pe 9 martie sarbatorim obiceiul stravechi de a bea 40 sau 44 de pahare de vin. Dar nu puteam face asta fara a avea si muzica de calitate, de aceea v-am pregatit o seara speciala cu trupe ce vor prezenta piese arhicunoscute abordate in maniera proprie. Prima trupa invitata vine din Ucraina si este binecunoscuta fanilor Iron Maiden din Romania: BLOOD BROTHERS. Pentru ca nu puteau lipsi si trupele autohtone, bucurestenii de la ETHERIC si FERAL JACK vor prezenta un program de coveruri dar şi piese noi.

Sâmbătă 10 martie

De la ora 21.00, în Clubul Ţăranului, Marcian Petrescu îşi prezintă noul album, “Drifting Blues”, apărut la Soft Records. În concert, Marcian Petrescu (muzicuţă, voce) va fi acompaniat de Mihai Tacoi- chitară, Vali Rotari- bass, Vali Vătuiu- – tobe + posibil nişte invitaţi speciali.

La BEAT bar umanist are loc un concert extraordinar Nicolas Simion Quartet. Unii dintre cei mai buni muzicieni de jazz participă la lansarea CD – ului „Crazy World”- Nicolas Simion – saxofoane, Sorin Romanescu – chitară, Tibi Menyhart – bass şi Iulian Nicolau – tobe. Compoziţiile sunt semnate de Nicolas Simion, Johnny Raducanu, Richard Oschanitzky, Jancy Korossy. Piesele de pe album „vorbesc” despre lumea nebuna in care traim si veti putea asculta o mare parte dintre acestea, alaturi de alte compozitii noi.

Green Hours prezintă Aida și Noi. Aida și Noi înseamnă Aida din Sarajevo, Mihai din Berlin, Dan și Bogdan din București, Ati din Santiago de Chile. Împreună într-un show cu Glam Disco, Psychedelia, Gypsy, Funk, Drum’n’bass, Balkan, Urban Folk, Rockabilly, Tango – și orice-o mai ieși din acest flirt incitant de sunete.

Grupul Partizan susţine un concert acustic în clubul Mojo, cu invitaţi speciali D-L Goe şi Jack of all trades. Programul este 22:00 acces public. 22:30 Jack of all trades, 23:00 – 23:15 Pauza, 23:15 – 23:45 Dl. Goe, 23:45 – 00:00 Pauza, 00:00 – Partizan. Partizan înseamnă: Razvan Moldovan (Suedezu’): voce & chitară, Plesca Adrian (Artan): voce. Partizanii se feresc de tot ce înseamnă satiră sau critică la adresa oamenilor obişnuiţi. Aduc situaţii din dimensiunea reală şi le transpun în una ştiinţifico-fantastică. Partizan creează un univers paralel în care ne regăsim cu toţii.

Sergiu Corbu Boldor (vioară, voce, caval) şi Flavius Cristian Mocanu (sintetizator) ne dau întâlnire la Epic Bar. Spectacolul are la bază conceptul de intensitate epic sonoră. Epicul este construit din povestea a 3 personaje: Creierul, Sufletul si Zizi. Cele 3 personaje au o întâlnire remarcabilă în care îşi revelează stadiile iubirii. Revelaţia lor este transmisă publicului prin intensitatea sonoră a repertoriului muzical ales.

Concert Madalina Mantu la Cafeneaua Actorilor, de la ora 20.00. Lăsați-vă învăluiți de vocea Mădălinei Mantu, Vocea de Aur a Germaniei – Die Goldene Stimme Deutschlands. După o carieră muzicală de 23 de ani în Germania, unde a susţinut recitaluri televizate şi live performance-uri în locaţii de top, Mădălina Mantu vine să ne ne bucure cu vocea ei excepţională.

De la ora 22.00, Omu Gnom – Atenție la neatenție III @fabrica. Contextul politic, economic și sociocultural cere o continuare a seriei Atenție la neatenție. Ajunsă la partea a-III-a, ea reprezintă o serie politic neutră dar cu păreri acide ce atinge subiectele obiectiv de la baza societății până în vârful piramidei.

Solarra – Live in Metal Jack, de la ora 21.00. Roxana Zanga & Atomei Radu-Mihai cei doi componenti Solarra vin sa ne incante cu muzica lor magica. Solarra vorbeste prin muzica despre : frumusetea creatiei, despre iubire, despre armonie, despre faptul ca tot ce ni se intampla in viata ni se intampla cu un sens si ca totul este minunat asa cum e.

Duminică 11 martie

Promusic Events & Maximum Rock prezintă concertul grupului suedez Therion, în clubul Quantic. După o pauză de aproape cinci ani de la lansarea ultimului album, Therion revine cu un nou material discografic – „Beloved Antichrist”-, o operă metal inspirată din „A Short Tale Of The Antichrist” de Vladímir Soloviov. În deschidere trupa rusească de symphonic metal IMPERIAL AGE, formația germană NULL POSITIV şi The Devil din UK.

La Sala Palatului avem Star Wars Live in Concert – A New Hope, de la ora 19.30. Conceptul presupune proiectia filmului pe un ecran imens, cu dialogurile originale subtitrate in limba romana si cu muzica interpretata integral live de catre Orchestra Simfonica Bucuresti. In 2018, Luke Skywalker aterizeaza in Romania, impreuna cu Leia, Han Solo si Darth Vader. Acompaniati de una dintre cele mai populare orchestre romane, personajele vor cuceri ecranul amplasat pe scena special pentru acest eveniment, lasand muzica pe mana dirijorului si a numerosilor instrumentisti.

Mai multe detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background