Concertele din weekend

Scris pe 13 iulie 2018

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco

Vineri, 13 iulie

Grimus susține un concert acustic în Grădina cu filme, începând cu ora 20:30. Grupul clujean Grimus activează din 2005, definitivându-și poziția pe scena rock-ului alternativ românesc printr-un stil aparte și o abordare foarte matură. „Grimus” este anagrama (aproximativă) a cuvântului „simurgh”, ce reprezintă o pasăre gigantică din mitologia persană. Este, de asemenea, titlul primului roman al scriitorului Salman Rushdie, cel care a făcut anagramarea. Grimus a împărțit scena cu Red Hot Chili Peppers, Moby, Motorhead, Kasabian, Prodigy, Eros Ramazzotti, Garbage, Placebo, Roxette sau Hurts și are la activ patru albume: „Panikon” (2008), „Egretta” (2011), „Emergence” (2014) și „Unmanageable Species” (2018).

Forumul Cultural Austriac & Green Hours prezintă: Sorina Rotaru – Alexandru Olteanu Duo (România) & Woody Black 4 (Austria). Alcătuit din Daniel Moser – clarinet bas, Leonhard Skorupa – clarinet bas, Stephan Dickbauer – clarinet şi Oscar Antoli – clarinet, clarinet bas, grupul Woody Black 4 (foto) a fost înființat în 2010 de către patru foști studenți ai Universității de Muzică și Arte Performative din Viena, reuniți fiind de pasiunea de a experimenta, de a crea compoziții proprii, dar și de a improviza. Modul în care Woody Black 4 abordează jazz-ul și potențialul acestuia este ușor diferit, cei patru muzicieni orbitând în jurul diferitelor sfere ale jazz-ului modern, lăsându-se însă uneori influențați și de zona de world music și de avangardă.

Trupa Just Another Lie are deosebita plăcere de a vă anunța că, începând cu ora 20:18 (fix) va începe un dezmăț auditiv în Bistro Matrioska.Cu această ocazie lansăm și următorul hit/single/șlagăr al trupei. Cât de curând o să vă delectați cu mai mult Just Another Lie pe Youtube, Spotify și (cu voia tuturor zeităților) la radio, Eurovision, Cerbul de Aur și Coachella. Dar stați! Asta nu e tot! Cu această ocazie lansăm și colecția de tricouri #JustAnotherLie, inspirate din versurile trupei!

Concert Riot Monk @Club 16, de la ora 21.00. Februarie, 2018. Riot Monk lanseaza primul clip din cariera. Mai, 2018. Riot Monk porneste in turneu pentru a promova single-ul Orişicui.” Piesa este dedicata, in primul rand, noua iar apoi tuturor celor frumosi si alienati. Suntem impreuna.

La GreenTea, de la ora 20.30, Diana Tudor și Alexandru Burcă vă invită într-o călătorie în lumea minunată a muzicii de film, care vă va purta pe aripile unor melodii din ecranizari celebre. Veți asculta melodii de neuitat din repertoriul unor mari artiști precum Julie Andrews, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Doris Day etc.

Cel mai mare eveniment de muzică retro din România, We Love Retro, vine la Arenele Romane. Unii dintre cei mai îndrăgiți artiști ai anilor 1990, vor urca pe scena Arenelor Romane: 2Unlimited, Snap, Dr.Alban, Masterboy, Brocklyn Bounce Dj Set și N&D. Cel mai mare eveniment de muzică retro din România, We Love Retro, va pune accent nu doar pe muzica și artiștii invitați, ci și pe organizarea, decorul și atmosfera pe care le vor putea trăi toți participanții. Și partea de producție a evenimentului va avea o scenografie complexă care îi va teleporta pe invitații We Love Retro în atmosfera de discotecă a anilor 1990.

Sâmbătă, 14 iulie

A treia ediție The Mission Sunset Rooftop are loc la Promenada Mall, începând cu ora 21:00. Petrecerea este cu Tale of Us, Patrice Bäumel, K!D Chriss și Victor Stancov în cea mai frumoasă grădină „suspendată”.

Lexem se reintoarce la Club Yellow, unde susţine un concert de la ora 20.00. Trupa este alcătuită din patru tineri care împărtășesc aceeași pasiune pentru muzica rock, presărând-o cu versuri lexematice și orchestrații armonioase. Sunet bun (si nou), emotii pozitive si mesaje de suflet pentru fiecare! Va asteptam pe toti, intrarea libera!

Duminică, 15 iulie

De la ora 20.00, la Clubul Țăranului Român, avem un concert cu Diana Tudor (voce) și Alexandru Burcă (pian). Cei doi artiști invită publicul într-o călătorie de vis în lumea muzicii de film, pe acordurile unor melodii din ecranizări celebre precum ”Sunetul Muziicii”, ”My Fair Lady”, ”Fantoma de la Operă”, ”Casablanca”, ”Breakfast at Tiffany’s”, Mary Poppins”, ”Frumoasa din Pădurea adormită, ”Frumoasa și Bestia”, Albă-ca Zăpada”, ”Amélie” sau ”Parfum de Femeie”.

Trupa Micul Paris cântă în True Club, de la ora 20:00. Micul Paris s-a înființat în anul 2009, au avut loc mici schimbări ale componenței, dar sound-ul s-a păstrat. Cântă pop rock acustic (chitare acustice, pian, violoncel), având în repertoriu atât piese proprii cât și cover-uri. Componența: Onu Pavelescu (chitară, voce, violoncel), Pavel Stoica (clape), Ana Pavelescu (violoncel, voce), Ionuț Calotă (bass), Lavinia Emanoil (voce) și Daniel Croitoru (tobe). Intrarea este liberă

Detalii pe Mișcarea de rezistență.


Current track

Title

Artist

Background