Concertele din weekend

Scris pe 10 august 2018

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco

Vineri, 10 august

Concert Iedera și Trupa Zero în Quantic. Voia bună, prietenii și berea rece sunt cele mai tari condimente al oricărui început de weekend. Iar vineri, de la ora 20.00, se lasă cu super cântare în una din cele mai tari locații de concerte din București, Quantic Club. În deschidere cântă Berzerk iar intrarea este liberă.

Mr. Jurjak cântă la Grădina cu Filme, Lahovari 7, începând cu ora 20.30. Regizorul și muzicianul bucureștean George Petroșel, Jurjak sau Mr. Jurjak – pe numele său de scenă – a lansat albumul de debut, „Lemon Blues”, în noiembrie 2016, în cadrul unui concert la Expirat – Halele Carol. A absolvit Facultatea de Drept și Facultatea de Arte (specializarea Regie de film și televiziune). În anul II al Facultății de Drept a realizat că este din ce in ce mai interesat de zona artistică, din acest moment începând să prindă contur cariera sa muzicală. „Bucureşti” este al treilea videoclip semnat de Jurjak, după „Future Ex” și „Un minut” (primul videoclip, „Șoapte”, fiind regizat de Hypno).

Red Parlament Party în club True, de la ora 21.00. Cod roșu: the weekend is coming! Așa că se anunță distracție și voie bună din plin alături de Red Parlament, care te așteaptă cu un party fresh & energic. Intrarea liberă.

Concert The Band pe terasa Hard Rock Cafe , de la ora 22.30.  Trupa reuneşte artişti cu experienţă şi abordează un repertoriu divers şi antrenant, ce include hituri din cele mai reprezentative perioade ale istoriei muzicii. Elementul cheie al show-urilor The Band este energia debordantă, iar plăcerea lor de a cânta se vede cu ochiul liber.

Fashion meets jazz @Băneasa Shopping City, între orele 19.00 şi 21.00, în piațeta din fața centrului comercial, la Jazz Nights.

Sâmbătă, 11 august

Brick Lane Jazz Festival în Parcul Herăstrău (intrarea Pta. Charles de Gaulle, langa Golf & Coffee Herăstrău). Aflat la prima editie, ne promite o zi de concerte in care unele dintre cele mai mari nume ale scenei internationale sau autohtone de Jazz vor urca pe aceeasi scena. Crescut in celebra zona “neagra” din Sudul Chicago-ului, acolo unde “muzica este prezenta tot timpul”, mult asteptatul si aclamatul artist american Steve Coleman, secondat de bandul Five Elements si incredibilul vocalist si M.C. Kokayi va poposi ca si headliner in a doua zi a “Brick Lane Jazz Fest”. Cu influențe primite de la marii compozitori afro-americani, pentru Steve Coleman muzica nu este o disciplină separată față de orice altă activitate creată de catre oameni. Pe scena Brick Lane Jazz Fest vor urca Steve Coleman – saxofon alto / Jonathan Finlayson – trompeta / Kokayi (nascut Carl Walker) – wordmith/ Anthony Tidd – bass / Sean Rickman – tobe; Lineupul autohton aliniaza nume importante ale scenei romanesti, printre care Alexandra Uşurelu feat. Cristian Soleanu cu cel mai nou proiect al ei “Usor Jazz”, sau redutabilul saxofonist Cătălin Milea, secondat de duo-ul Cool Catz Jazz. Concertele încep la ora 20.00.

Jazz şi blues în Parcul Naţional. Centrul Cultural Mihai Eminescu, organizează începând cu ora 19.00, în Amfiteatrul Mihai Eminescu din Parcul Naţional un concert de jazz cu participarea artiştilor: Berti Barbera şi Nicu Patoi, Irina Sârbu Band şi Ana Mardare – Tudy Zaharescu Jazz & Soul Project şi invitaţii.

Fashion meets jazz @Băneasa Shopping City, între orele 19.00 şi 21.00, în piațeta din fața centrului comercial, la Jazz Nights.

Andrei Kivu, Moody Alien & Călin Torsan Live la Gradina Sticlarilor, str. Vasile Lascar nr. 36, de la ora 19.00. Trio-ul va cânta pentru prima oară împreună, cu improvizaţii marca Magam, proiectul lor actual dar şi improvizaţii free, la un număr neprecizat de instrumente.

Duminică, 12 august

True Sunday: Foxy Lady – Roxana Stroe (foto) live in club True. În fiecare duminică, Sufrageria True se transformă în locul unde muzica buna prinde sunet și vibrații iar pe 12 august vine Roxana Stroe, a.k.a Foxy Lady. Este fiica regretatului toboşar constantean Corneliu Stroe şi singura chitaristă de blues si jazz din ţară, absolventa cu masterat la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, sectia jazz, cu un CV impresionant. A concertat alături de A.G. Weinberger, Berti Barbera, Harry Tavitian, Narcisa Suciu, Garbis Dedeian, Directia 5, Ovidiu Lipan “Tandarica”, Alex Man, Clay Windham, Dean Bowman, si altii.

Mai multe detalii pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background