Concertele din weekend

Scris pe 14 septembrie 2018

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 14 septembrie

A treia edițieDokStation Music Documentary Film Festival are loc în perioada 13-16 septembrie, în mai multe locuri din București: Control Club,Spatiul M60, Apollo111 Barul & Teatrul, precum și în aer liber, în parcarea Plaza Romania. Programul proiecțiilor și evenimentelor conexe este disponibil la www.dokstation.ro/program2018. DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București, este conceput să atragă comunități largi din diverse sectoare ale capitalei, combinând două dintre cele mai populare arte – filmul și muzica – , prin proiecții de filme documentare muzicale, discuții, concerte și ateliere pentru copii și tineri.

La Hard Rock Cafe de la ora 22:30, show de sunet si lumini cu Speak Floyd, trupa românească tribut Pink Floyd. Cei de la Speak Floyd reusesc sa recreeze atmosfera psihedelica si sa aminteasca publicului de piese ce au dominat topurile din întreaga lume nu doar prin muzica ci si prin versurile filozofice. Membrii trupei se adreseaza iubitorilor de rock progresiv de cea mai buna calitate, dar si celor care descopera abia acum misterul Pink Floyd.

La Absintheria Sixtină (Calea Victoriei nr.210) avem Post-Punk, 80’s and Goth Collection Night, de la ora 20.00. Astfel se continuă seria evenimentelor post-punk, 80’s si gothic rock in colaborare cu o noua microberarie aparuta pe piata, Plan Beer, care ieri si-a lansat oficial cele trei beri: Fear of the Duck, A New Hop si Golden Shower. Absinthul nu este doar o bautura ci si una din cauzele care a inspirat fluxul creativ al multor genii din diferite zone artistice (Paul Verlaine, Arthur Rimbaud, Baudelaire, Edgar Allan Poe, Ernst Hemingway, Oscar Wilde, Vincent van Gogh, Emile Zola si altii) acestia fiind cunoscuti ca si consumatori impatimiti ai ”zânei verzi”.

David Garrett cântă alături de band-ul său pe (13 și) 14 septembrie, la Sala Palatului, în showul crossover ”Explosive Live”, de la ora 20.00. Cele două concerte de la București fac parte din programul turneului mondial cu același nume și reprezintă o premieră pentru admiratorii artistului din țara noastră. Interpretările electrizante ale unor hituri rock precum ”Purple Rain” sau ”They Don’t Care About Us”, cele mai mari hituri internaționale pop ca ”Viva la Vida”, sau aranjamentele sale muzicale ale lucrărilor clasice de bază cum ar fi ”Simfonia Nr.5” a compozitorului german Ludwig van Beethoven sau ”Vara” de Antonio Vivaldi precum și ale celor mai apreciate compoziții ale sale ca ”Furious” și ”Explosive” sunt doar câteva dintre melodiile care le oferă spectatorilor momente de exaltare unice, ridicându-se în picioare, dansând și aplaudând cu frenezie.

Weekend Armenesc în Fabrica, cu Garbis şi Capriel Dedeian. Pe lângă preparate culinare de excepţie, brandy Ararat, filme, expoziţii de fotografie, au loc concertele susţinute de Garbis şi Capriel Dedeian. Garbis Dedeian este un nume de referinţă în jazz-ul românesc, un instrumentist de excepţie, compozitor, muzician şi un promotor de tinere talente. Garbis Dedeian este binecunoscut fanilor jazz-ului ca interpret la saxofon tenor şi sopran, ca lider de grup, profesor de jazz, orchestrator şi compozitor, fiind considerat de critica de specialitate saxofonistul numărul unu al României şi unul dintre cei mai apreciaţi din Europa. Capriel Dedeian este un chitarist şi compozitor român de origine armeană, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și din Armenia. Capriel Dedeian este un artist activ şi plurivalent în ambientul vieţii muzicale româneşti, dar mai presus de toate, un foarte talentat chitarist.

Sâmbătă, 15 septembrie

În clubul Quantic, Celelalte Cuvinte (foto) cântă integral “Albumul cu pătrățele”, primul album al formaţiei. De cele mai multe ori, primul album al unui grup rămâne unul special, atât pentru artiști, cât și pentru fani. După mai bine de 31 de ani de la lansare, Celelalte Cuvinte cântă integral piesele de pe celebrul album “cu pătrățele”, apărut în 1987, la Electrecord. Povestea albumului începe, de fapt, în 1984. Atunci „Cuvintele” înregistrează la Radio Cluj câteva piese, printre care şi “Iarbă prin păr”, care devine în scurt timp unul dintre cele mai mari hituri din istoria formaţiei şi rockului românesc. Apoi, la festivalul timişorean “TIM Rock” Celelalte Cuvinte este remarcată de Florian Pittiş şi, prin intermediul lui, banda cu înregistrările de la Radio Cluj ajunge la Bucureşti, unde devine o jumătate a L.P.- ului intitulat „Formaţii Rock Nr. 8”, album editat de Electrecord, în 1985. După doi ani, este lansat Celelalte Cuvinte I, primul material discografic aparținând în întregime formaţiei. „Albumul cu pătrățele” și-a primit numele după ce prima variantă a coperții, realizată de Alexandru Andrieș, a fost respinsă de cenzura comunistă pe motiv că ar fi făcut aluzie la demolarea clădirilor vechi din București sau la cutremur. Prin urmare, Andrieș vine cu o altă idee grafică, mult simplificată, datorită căreia discul este numit și azi „albumul cu pătrățele”.

De la 22:30, la Hard Rock Cafe are loc un concert The Mono Jacks. Trupa fondată de Doru Trăscău în 2008 a lansat până acum un album și două EP-uri, primite cu entuziasm de public, și a adunat o bogată experiență de live atât în cluburi cât și la mari festivaluri: Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTMania. După un nou single, „Un sfert de secundă”, lansat în ianuarie 2017, trupa trece printr-o nouă schimbare de componență, alături de Doru Trăscău și de Cristian Chiru (bass), proaspăt sosit, venind Andrei Zamfir (chitară) și John Ciurea (tobe). Albumul “Ușor distorsionat” a fost lansat pe 3 noiembrie 2017 printr-un concert la București, urmat de un turneu național.

Concert The Purple Dandies @Club 16, de la ora 21.00. The Purple Dandies este una dintre puținele trupe românești care îmbina funk-ul cu alternative-ul și cu rockul. De asemenea câteodată se regăsesc și influențe ska-punk, blues și jazz.

Duminică, 16 septembrie

“Trecut & Viitor – e al nostru și sună !” este concertul FloriMan, ce va avea loc, de la ora 18.00, la statuia ecvestră a Regelui Carol I, Biblioteca Centrală Universitară Carol I. Va si o seară de Poezie și Muzică electronică și etno-rock cu tulnice, drâmbe și fluiere, cu DJ, chitare, electronică și sintetizatoare. Alături de Mircea Florian, vor urca pe scenă Lucian Stan (DJ Vasile), Iulian (Jul) Baldovin; Dragoş Andriana, Nina Oneţiu, Denisa Gligor, Florin Manca (Daath Yug), Ţeţe Rădulescu.

Concert Emeric Imre & Jimi El Laco la Clubul Țăranului, de la ora 20.00. Emeric Imre revine în Bucureşti alături de virtuozul Jimi El Laco, membru al trupei Nightlosers. Doi muzicieni deosebiţi, admiraţi şi îndrăgiţi de public, care vor creea o atmosferă de neuitat. Nu rataţi o ocazie specială de a cânta împreună cu cei de pe scenă Nebun de alb, Orație de nuntă, Buna variantă rea sau Condamnarea la toamnă.

Festivalul Evreiesc Shalom Ierusalim 2018 are loc în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), intrarea Charles de Gaulle, în contextul aniversării a 70 de ani de Independență a Statului Israel cât și a Centenarului Marii Uniri. Încărcat de istorie, Ierusalimul are dintotdeauna un loc special în inima noastră. Doar aici regăsim cele trei religii monoteiste majore, alături de cele mai avansate cercetări în domeniul medical și al tehnicii. Aici în București veți avea ocazia să vedeți, ascultați, gustați, simțiți, dansați în ritmul acestui fascinant oraș. Festivalul se desfasoară pe parcursul unei întregi zile. Participanți de toate vârstele vor putea găsi ceva pe gustul lor. După ora 10.00, vom putea asculta, printre altele, muzică tradițională evreiască cu BUCHAREST KLEZMER BAND, recital muzical evreiesc cu cantorul Baruch FINKELSTEIN (Sankt Petersburg, Rusia), muzică sinagogală evreiască cu Emanuel PUSZTAI și Iosif ADLER, cantori ai Templului Coral București.

Mai multe detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background