Concertele din weekend

Scris pe 13 aprilie 2018

de Alex Revenco

Vineri 13 aprilie

Syn Ze Sase Tri & Saddayah – The Blood Brotherhood Tour 2018 în Club Fabrica. „Nu uitați cine sunteți, nu uitați că vă trageți din neamul lupului, și vă așteptăm în număr cât mai mare, să strângem cea mai mare haită care s-a văzut la Bucuresti vreodată. Fruntea sus, lupilor!” Syn Ze Sase Tri.

Concert Synth Pop/Post Punk/New Wave cu Black Water si Uniforma. Black Water este un proiect lansat recent pe scena de muzică alternative din România, inițial în formula de duo, de către Silviu Pop împreună cu Marius Muntean aka Sikorsky (Aria Urbană, The thirteenth Sun, Round Sound). Influențele grupului se trag în principal din muzica Depeche Mode dar și al altor artiști precum Bonobo, Phantogram, Slowdive sau Tycho. Teo Ardeleanu (The Dignity Complex) este ultimul membru care s-a adăugat grupului iar odată cu venirea lui, direcția muzicală a grupului virează spre synth-pop și electrogaze.

Kempes cântă în Hard Rock Cafe, începând cu ora 22:30. Ovidiu Ioncu „Kempes”, una dintre vocile de aur ale rock-ului românesc este fondatorul și liderul trupei Kempes. Primul album Kempes a fost lansat în martie 2015. Intitulat „Regăsire”, discul cuprinde opt piese, inclusiv single-urile „Sfinții pioși” și „Loc pustiu”.

D-l Goe live in Londophone. Formatia Dl Goe (Andrei-Colorian, Migudel, Bimus si Dani) s-a lansat in Micul Paris primavara lui 2017. Ulterior trupa a fost întregită de Șerban Balaban și Horea Suciu. Fac show vocal, la chitara, bas, percutie si clape, iar stilul de muzica adoptat este o fuziune intre pop, rock, blues si gipsy-jazz. Dupa decenii de captivitate intre copertile de carte, personajul lui Caragiale a crescut, a facut o nebunie si a sarit din nuvela in Bucurestiul lui 2018, fix la o casa de marcat dintr-un Mega Image. Asa ar putea incepe povestea trupei D-L GOE. Adevarul e ca realitatea nu e foarte departe.

Cel mai vechi club din București-Club A găzduiește, de la ora 21.00, primul concert EL NEGRO – cel mai longeviv proiect de reggae din România.Se vor auzi din nou „Ploaia”, „Mi-e dor de tine”, „Lasă-mă” și alte piese care au marcat studenția generațiilor de visători de după Revoluție, de această dată live, în formula EL NEGRO LIVE BAND.

Telekom Electronic Beats și DokStation Music Documentary Film Festival prezintă două filme documentare ce vor rula la Control Club, în zilele de 13 și 14 aprilie, de la ora 19:30, înaintea concertelor de la Marea Debarcare Telekom Electronic Beats în România. „The Man from Mo’Wax” poate fi vizionat vineri, 13 aprilie, de la ora 19:30, la Control Club (Constantin Mille, 4). „We Are Modeselektor” poate fi vizionat sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 19:30, la Control Club (Constantin Mille, 4).

Lord of the Dance – „Dangerous Games”, show-ul produs de celebrul Michael Flatley revine la Sala Palatului, de la ora 17.30 și de la ora 20.30.

Sâmbătă, 14 aprilie

Trupa folk rock Bucium cântă în clubul Fabrica. Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Cel mai recent disc, Miorita, a fost lansat în luna decembrie a anului trecut și a beneficiat de un turneu național de promovare. Mioriţa este un album conceptual: există un erou și un fir epic, motiv pentru care materialul poate fi descoperit în totalitate doar la o ascultare cap-coadă, discul fiind creat fără nicio pauză între piese. Toate materialele Bucium au rădăcini în mituri și legende, însă versurile și muzica sunt compoziții originale.

Luiza Zan, Alexandru Arcuș și Michael Acker cântă la Clubul Țăranului, de la ora 20:30.

Sărbătoarea Primăverii începe la Arenele Romane, ora 21:00, cu familia Culese din Cartier – Frații Grime, Cred că sunt extraterestru, Fantome, Basska, Celula de criză și Subcarpați.

Duminică, 15 aprilie

Daniel Cavanagh (foto), chitaristul trupei Anathema, cântă acustic la Hard Rock Cafe, de la ora 21:30. Concertul face parte dintr-o serie de show-uri exclusiviste pe care artistul le va susține în Europa. Daniel va prezenta un setlist cu totul și cu totul special, construit din piese de pe noul său material solo, dar și piese de la Anathema, plus cântece ale unor artiști care l-au influențat de-a lungul carierei precum Pink Floyd, Iron Maiden și mulți alții.

În fiecare duminică, în Sufrageria True we are Jazzin’ Up the Blues, astăzi , de la ora 20.00, alături de Roxana Stroe și invitata ei Raluca Stoica, la bass Alex Tomaselli. Roxana Stroe a.k.a Foxy Lady este fiica regretatului toboşar constantean Corneliu Stroe. A concertat alături de A.G. Weinberger, Berti Barbera, Harry Tavitian, Narcisa Suciu, Garbis Dedeian, Directia 5, Ovidiu Lipan “Tandarica”, Alex Man, Clay Windham, Dean Bowman, si altii. Din 2008 si pana in prezent are propria sa formatie de blues numita Foxy Lady Band, dar in acelasi timp activeaza in doua proiecte de duo cu vocalistele de jazz Raluca Stoica, Catalina Beta.

Detalii pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background