Concertele din weekend

Scris pe 2 noiembrie 2018

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 2 noiembrie

byron (foto) susține un concert la Hard Rock Cafe, începând cu ora 22:30. Formaţia byron a luat naștere în 2006 și are la activ albume de studio, proiecte mărețe pe care le-au și finalizat (DVD-ul unplugged, DVD-ul de la Salina Turda, concursul byron – Rock Your High School, musical-ul Nevestele Vesele din Windsor), nemaivorbind de numărul mare de concerte susținute la festivaluri de renume sau în cluburi. În 2016, byron a pornit într-un turneu în țară pentru a aniversa cei 10 ani pe scenă.

De la ora 19, „Serile de chitară” continuă în Sala Auditorium a Institutului Cervantes cu un recital de duo de chitare intitulat „Chitarele bine temperate: colinde dinainte de timp”, ai cărui protagonişti sunt Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ. Cei doi muzicieni vor prezenta publicului un program divers care, pornind de la autorul „Chitarelor bine temperate”, Mario Castelnuovo-Tedesco, pune în prim plan aranjamente inedite pentru această formulă concertistică: de la lucrări dedicate Centenarului („Melodii de colinde” de Bela Bartok şi o primă audiţie absolută de George Balint) la muzica unuia dintre cei mai importanţi lutişti din secolul al XVI-lea, născut la Braşov, Valentin Bakfark, de la Sonatele lui Domenico Scarlatti la uvertura operei „Bărbierul din Sevilla” de Gioacchino Rossini.

Sâmbătă, 3 noiembrie

Graveland concertează pentru prima dată în România, în Club Yellow. Evenimentul va fi deschis de trupele Bolg (BG) și Dark Æclipse (RO). Graveland este o trupă de pagan metal originară din Polonia. A fost înființată în 1992 de Rob Darken. Deși la început trupa a abordat black metal-ul, treptat aceasta s-a reorientat spre pagan metal și viking metal. Versurile pieselor și întreaga imagine a trupei sunt inspirate de mitologia europeană, natură și războaie. Acces public ora 19.00.

Baba Dochia ajunge în Club Control, la ora 21.00, cu un concert ce promovează cel mai recent material discografic, „Morphoder”. „Titlul vine din partea tehnică a albumului și se referă la trecerea graduală de la partea electronică (sintetizatoare, drum machines, samples) la o parte mai organică (chitări, tobe, field recordings) pe care am încercat să o redau pe majoritatea pieselor. Nu aș putea să îl încadrez într-un gen anume, mai degrabă e o fuziune de synth-wave, post-rock și surf rock pe alocuri”. – Marius Pop, membru fondator Baba Dochia.

We Singing Colors live in Londohome + Andrei Erdei (DayDay), de la ora 21.00. We Singing Colors este o formatie indie pop-folk din Bucuresti, infiintata in 2011. Ii puteti recunoaste dupa refrenul de la „Good days, bad days”, dupa fluieratul care se aude inca de cand au lansat primul album in 2014, intitulat „Made of wool, made of Heavy Metal”. Formula de live ii include in prezent pe Roxana Niculae, (voce, clape) Andrei Hategan ( voce, chitara acustica), Adi Seven (bass), Robert Dahlqvist (tobe). Andrei Erdei, în prezent chitarist și solist al trupei DayDay, și-a început călătoria muzicală în 2011 în cadrul formației Moebius. Adresa Londohome este David Praporgescu 31.

O nouă ediție „Remember Cenaclul Flacăra” are loc la Sala Palatului, de la ora 19:00. La 45 de ani de la înființarea Cenaclului Flacăra, la 75 de ani de la nașterea lui Adrian Păunescu, la 100 de ani de la Marea Unire, numeroși membri ai Cenaclului Flacăra se întâlnesc din nou, tot în ziua de 3 noiembrie, la invitația lui Andrei Păunescu, pentru un nou eveniment excepțional de muzică, poezie și dialog, plin de confirmări, dar și de surprize. De la poezia compusă de însuși Adrian Păunescu și până la versurile recitate din poeziile poeților consacrați, de la muzica timid îngânată de debutanți anonimi, care urcau pentru prima dată pe scenă și până la unele piese deja cunoscute ale unor formații sau soliști deja afirmați, Cenaclul Flacăra a delectat publicul cu muzică începând de la melodii populare și până la muzică clasică, folk și rock.

Concertul caritabil Timp pentru Viaţă se întâmplă la Ateneul Român, de la ora 19.00. Trei grupuri vocale extraordinare se unesc în slujba binelui și oferă Timp pentru Viață pacienților îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței. Cvintetul vocal Anatoly, Blue Noise și Brio Sonores vor traversa stiluri surprinzătoare: pop-operă, jazz, pop-rock, pop, jazz și contemporan. Mai mult, dacă adaugi în coșul de cumpărături „Un bilet pentru un pacient”, poți oferi unui copil sau adult de la HOSPICE șansa de a fi în sală la acest concert. Cumpărând un bilet în plus, vei oferi mai mult decât un cadou: îi vei oferi unui pacient o seară de terapie prin muzică și îi vei reda speranța că se poate bucura de fiecare clipă. Invitați speciali: Liviu Teodorescu și Doru Todoruț.

Daniel Lazar revine cu un nou episod al turneului său indoor #LIVEANDLOUD, pe scena Clubului #Spice, de la ora 22:00. „De la un episod la altul, am incercat sa aduc pe scena muzici noi, manifestari diferite fata de precedentul. Nu imi place ca un concert sa semene cu celalalt si sunt mereu in cautare de nou si nonconformism. Uneori ma las ghidat de starea de moment a lucrurilor si improvizez alaturi de public insa acest lucru reprezinta doar un condiment pentru tot ceea ce inseamna #DanielLazar si #LIVEANDLOUD.”

Markus Schulz revine în București cu un concert ce are loc în Kristal Club, de la ora 22:00. Show-ul va fi completat de 4 Strings, Adina Butar și Nifra & Fisherman. Markus Schulz este cel mai votat și iubit DJ din America, fiind desemnat, ani la rând, „America’s Best DJ”. În ultimii 10 ani, artistul a contopit stilurile progressive-house și trance, într-o manieră foarte creativă.

Duminică, 4 noiembrie

În Sufrageria True, jazz live cu Anamaria Maranda & Easy Jazz Band. Anamaria Maranda & Easy Jazz Band vă vor încânta cu standarde jazz și reorchestrări în manieră jazz. Protagoniștii acestei călătorii muzicale sunt: Anamaria Maranda – voce, Dumi Dumitrache – chitară, Eugen Amarandei – contrabas, Tavi Grigore – percuție. Anamaria Maranda este absolventa de Conservator, cunoscuta publicului pentru proiecte muzicale dintre cele mai diferite (jazz, folk, muzica traditionala greceasca, pop, muzica bizantina). Anamaria a fost premiată în 2017 pentru debutul său în cadrul Galei Premiilor Jazz organizate de Fundația Muzza împreună cu ICR.

Concert Vertigo – Festivalul SoNoRo la Halucinarium, de la ora 20.00. În sala Halucinarium – Triaj creativ din Calea Giulesti nr 14, etaj 4, concertul Vertigo se va desfasura in atmosfera deosebita creata de expozitia lui Eugen Vutescu – Transfer de memorie. Poate fi si transferul de memorie un Side Effect? Descoperim impreuna!

Mai multe detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background