Concertele din weekend

Scris pe 9 noiembrie 2018

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 9 noiembrie

La Sala Rapsodia, str. Lipscani 53, de la ora 20.00, are loc concertul AG Weinberger, ce marchează lansarea celui de-al 9-lea album, “ReBorn” (foto). Albumul însumează un ansamblu de caracteristici și discursuri muzicale, care ne conduce în lumea unică a artistului. Prin această lucrare AG atinge o stare de maturitate și relaxare, atât de necesară pentru a-și asigura continuitatea prezenței sale în rândul celor de nivel internațional. Muzici noi, livrare excelentă, producție de talie mondială. În cadrul concertului de la București AG Weinberger va avea alături echipa de muzicieni maghiari care a participat și la înregistrarea albumului, dar și trupa alături de care cântă în România.

O noua editie Psychosounds Fest are loc în Club Fabrica, prezentat de Rusidava Management & Psychosounds Music. Conceptul dark al festivalului va fi intregit de mai multe surprize, acestea fiind dezvaluite pe parcurs. Program : 20:15 – acces public, 20:30 – 21:10 MIHAI BARBU PROJECT, 21:30 – 22:10 DEATHRATTLE, 22:30 – 23:15 DRIVE YOUR LIFE, 23:30 – 00:15 VLAD IN TEARS, 00:30 – 01:45 GOTHIC, 02:00 – after party B52.

Concert La Follia cu Ioachimescu & Ovalles, la Muzeul George Enescu, Calea Victoriei 141, de la ora 17.00. Despre Matei Ioachimescu, spunea celebrul compozitor finlandez Kalevi Aho: “Cântatul lui a impresionat profund publicul, după fiecare concert mai mulți spectatori au izbucnit în lacrimi, iar aplauzele au fost neobișnuit de lungi. Matei Ioachimescu face parte dintre cei mai mari flautiști, pe care i-am ascultat.” Alfredo Ovalles s-a format ca muzician complex și versatil în orașul său natal – Caracas, în Venezuela, la Baylor University din Statele Unite ale Americii și la Universitatea de Muzică din Viena. Are o carieră internațională importantă, care îl poartă pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Musikverein sau King’s Place din Londra.

Sevdaliza revine în România cu un concert la Arenele Romane, ora 21.00. Cel mai recent proiect al artistei este albumul „The Calling”, promovat în cadrul unui turneu de succes în Europa și SUA. Sevdaliza, pe numele său Sevda Alizadeh, este o cântăreață, compozitoare și producătoare iraniană, stabilită în Olanda. Muzica artistei a avut un impact plăcut asupra publicului datorită vocii melancolice îmbinată cu diferite genuri muzicale precum electronic, punk, triphop, grime. Universul muzical al Sevdalizei este completat de efecte vizuale ce completează mesajele pieselor.

Freddie Mercury tribute by Joseph Lee Jackson la Hard Rock Cafe, de la ora 22.30. Recunoscut ca cel mai de succes solist tribute Queen, Lee Jackson va interpreta hiturile Queen, printre care: “Bohemian Rhapsody”, “We Are The Champions”, “Somebody To Love”, “A Kind Of Magic,” „I Want To Break Free”, “Radio Ga Ga” ş.a. Mama lui Freddie Mercury, Jer Bulsara, a spus: ”Freddie era original, el si Queen au fost cei mai buni, dar in acest nou secol, Joseph este cel mai bun.” Ea a rostit aceste cuvinte dupa ce Joseph Lee Jackson a performat in cadrul ceremoniei de dezvelire a primului monument ce onoreaza memoria lui Mercury, din Marea Britanie, ca urmare a invitatiei primite din partea familiei regretatului artist.

Sâmbătă, 10 noiembrie

Marcin Wasilewski Trio – LIVE la Jazz Fan Rising, un concert rar, în intimatea salonului de muzică de la Institutul Maghiar din București, str. Gina Patrichi (fosta Orlando), nr.8. Marcin Wasilewski Trio sosesc la București în cadrul turneului de lansare al primului lor album live, lansat in această toamnă. Turneul include Polonia, Germania, Islanda, Italia, Olanda, România, Croația și Luxembourg. Înregistrat în august 2016 la Middelheim Jazz Festival în Antwerp, Belgia, albumul „Live” cuprinde stilul extrovert și plin de energie al polonezilor, intensificându-le totodată repertoriul de pe Spark of life și punând în valoare conexiunea muzicală profundă câștigată de-a lungul celor 25 de ani de colaborare dintre Marcin Wasilewski, Slawomir Kurkiewicz și Michal Miskiewicz.

La Festivalul „Serile de chitară”, concert extraordinar Marcin Dylla (Polonia), de la ora 19.00, în frumoasa Aulă a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. Cu 19 premii I obținute în perioada 1996-2007 la cele mai importante concursuri internaționale din lume, Marcin Dylla face parte din elita chitariştilor, dovadă fiind cariera spectaculoasă pe care o are, cu recitaluri la festivaluri şi în stagiuni concertistice de pe întregul mapamond. Muzician profund, interesat în egală măsură de repertoriul tradiţional al chitarei cât şi de muzica contemporană, Marcin Dylla aduce un omagiu chitarei moderne prin includerea în recitalul de la Bucureşti a două lucrări esenţiale în istoria instrumentului: „Temă, variaţiuni şi fugă pe Folia de España” de Manuel Maria Ponce şi “Nocturna, op. 70” de Benjamin Britten.

Duminică, 11 noiembrie

La Universitatea Naționala de Muzică București, Sala Enescu, de la ora 11.00, are loc recitalul de pian susţinut de Sorin Petrescu. Născut la Timişoara în anul 1959, pianistul Sorin Petrescu şi-a început studiile muzicale la Liceul de Muzică „Ion Vidu“ din oraşul natal, continuându-le apoi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu“ (azi Universitatea de Muzică) din Bucureşti la clasa profesorului Constantin Ionescu Vovu. Din anul 1982, Sorin Petrescu este pianist (în prezent solist concertist) al Filarmonicii „Banatul“, desfăşurând o bogată activitate solistică.

De la ora 19:30, la Sala Palatului are loc spectacolul „Lacul lebedelor”, primul balet al lui Ceaikovski și cel mai apreciat al tuturor timpurilor. De aceasta data ne vor încânta prim soliștii Teatrului Balșoi, Anghelina Vlashinets și Ivan Alekseev, acompaniați de soliști ai Teatrului Coroana Baletului Rusesc din Moscova. Povestea prințului Siegfried și a prințesei Odette este interpretată sub îndrumarea coregrafului Anatoly Emelianov, după coregrafia clasică a lui Marius Petipa.

ArsDuo susţine un concert de vioară și orgă la Catedrala Sfântul Iosif, Str.Gen. Berthelot, nr. 15, de la ora 19.30. Valentin Șerban – Vioară şi Eduard Antal – Orgă vor interpreta: Josef Rheinberger – Suita op. 166, Enrico Bossi – Adagio, Alfred Mendelsohn – Sonata Brevis, Antonin Dvořák – Romanța op. 11, Tomaso Antonio Vitali – Ciaconna în sol minor.

Vanesa Harbek: Blues from Argentina, la ora 20.30, la Clubul Țăranului. Aflata in turneu in Europa, cea mai cunoscuta interpreta de blues din Argentina va face un popas si pe meleagurile noastre. De-a lungul carierei a cantat la festivaluri internationale de profil din Mexic, Ecuador, Germania, Italia, Polonia, Paraguay, Brazilia, Columbia si Chile. In cadrul concertului de la Clubul Taranului ea va fi sustinuta de rutinata sectie ritmica a trupei Nightlosers, Lucian Pop si Claudiu Purcarin aka Stein & Nashu’.

Mai multe detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background