Concertele din weekend

Scris pe 16 noiembrie 2018

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 16 noiembrie

Concertul acustic Coma Light are loc la Hard Rock Cafe, începând cu ora 21:30. Coma a cântat, de-a lungul timpului, în deschiderea concertelor unor trupe și artiști precum Linkin Park, Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Biohazard, Soulfly, Ignite, Hed PE, Harmful feat Billy Gould (Faith No More) sau Born from Pain & Skunk Anansie. De la înființare până în prezent, Coma a susținut zeci de concerte în România și a fost prezentă la multe festivaluri importante precum Bestfest, Peninsula, Coke Live, Stuffstock, Shine Fest, Artmania și multe altele.

Krypton Unplugged la Joker’s American Pub, în decor de bar american din anii 40. De la ora 21.00, formula unplugged readuce pe scena acelasi sound vibrant si atmosfera extraordinara de spectacol creata de cei trei artisti de exceptie : Gabi ” Gurita” Nicolau – voce, Eugen Mihaiescu – chitara acustica, Dragos Docan – fretless bass.

The Mission împlinește 18 ani și organizează cu acest prilej un eveniment la Romexpo (Pavilion C6), de la ora 22.00. Participă Luciano, Dennis Ferrer, Michel Cleis şi Ada Kaleh.

Sâmbătă, 17 noiembrie

Partizanii Adrian Pleșca şi Răzvan Moldovan (foto), susțin un concert la Unteatru, de la ora 21:00. Muzica a fost cea care i-a unit pe cei doi cel mai mult. Există între ei o afinitate, o înţelegere artistică reciprocă, destul de rar întâlnite. Le-a plăcut mereu aceeaşi muzică şi nu ai crede că vreunul l-a influenţat pe altul, ci mai degrabă l-a potenţat. Ei sunt acei puţini artişti cu carieră solidă care au evitat soluţiile facile şi au stat departe de compromisuri. Toată lumea care îi iubeşte îi apreciază şi viceversa. Partizan, în varianta lărgită (Adrian, Răzvan, Vali Neamțu, Cristian Sandu, Vasile Malic și Dan Mușetescu) a înregistrat două albume, un disc single și trei videoclipuri. Piese precum „Fata mea”, „Păpușea masculină” sau „Banii” sunt doar o parte din ceea ce am ascultat la Partizan.

Dbltrbl aka The Purjes au concert & party la J’ai Bistrot, de ziua Izabelei (sau Double Celebration), de la ora 21.00. Nu am făcut public evenimentul ăsta din greșeală, totul e asumat! Ne cunoaștem, nu ne cunoaștem, consideră-te invitat! Nu avem bani să dăm de băut la toată lumea dar în prima parte a serii ne turnăm sufletul pe scenă pentru voi (jos) iar în a doua parte a serii ne mutăm la aparat să vă punem niște muzică, numa’ bună de dansat.

Duo-ul Balaklava Blues din Ucraina ajunge pentru prima dată în România și cântă în Club Control, de la ora 20:30.

Emisiunea tv „O dată-n viață” se va transforma, de la ora 19.00, într-un spectacol live pe scena Sălii Palatului, la care participă Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Floarea Calota, Marcel Pavel, Monica Anghel, Nico, Paula Seling, Vlad Miriță, Matilda Pascal Cojocarița, Petrică Mâțu Stoian, Ionuț Fulea, Viorica Macovei, Alexandra Ungureanu, Aurelian Temișan, Ionuț Ungureanu, Ionuț Niculescu, Niculina Stoican, Sorin Francu, Cornelia și Lupu Rednic și invitați surpriză.

Popas Band vă aşteaptă la Hard Rock Cafe, de la ora 22.30. Îndrăgita trupă de cover-uri va interpreta, dintr-un playlist de excepţie, atât binecunoscutele hituri ale anilor ’70–’90, cât şi piese pop-rock mai noi sau compoziţii proprii. Popas este o trupă formată din oameni care nu mai cred în sintagma „ce vrea publicul”. Fondată în 2006 de către Marius Popa (Spin, Latin Expres, Jukebox, Foişorul de Foc), trupa are următoarea componenţă: Marius Popa – voce, chitară; Medéa Bălănică – voce; Amalia Uruc – voce; Florin Șerban – chitară, Gabor Pal – tobe, Nelu Niculae – bas si Gabi Pîndici – claviaturi.

Duminică, 18 noiembrie

De la ora 19.00, Londophone, Zalomit 2, ne invită la concertul Saudade + Algebra. Saudade este o trupă post-punk, din Bucuresti iar Algebra – surf-post-punk instrumental- susţine ultimul concert pentru o vreme, având un EP nou in lucru, probabil gata la inceputul anului viitor.

Concert de deschidere a Festivalului RadiRo 2018, la Sala Radio, Str. General Berthelot nr. 60-64, de la ora 19.00. Orchestra Națională Radio, dirijor: Jean-Claude Casadesus, solist: Javier Perianes – pian vor interpreta: George Enescu: Rapsodia op. 11 nr. 1 în La major, Maurice Ravel: Concertul în Sol pentru pian și orchestră, Maurice Ravel: Pavana pentru o infantă defunctă, Claude Debussy: Preludiu la după-amiaza unui faun, Maurice Ravel: Suita a II-a ”Daphnis si Chloé”. Orchestra Națională Radio, ansamblu ce împlinește în acest an 90 de ani și care a marcat timp de aproape un secol peisajul artistic românesc, a fost constituită în 1928, din iniţiativa şi sub conducerea compozitorului Mihail Jora, o dată cu momentul lansă­rii postului public de radio.

Mai multe detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background