Concertele din weekend

Scris pe 29 noiembrie 2018

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 30 noiembrie

În club Spice, de la ora 19.00, avem Zoia Alecu – O sferă de lumină, 45 de ani de muzică de poveste. „De Sf. Andrei ne adunăm să cîntăm împreună într-un loc în care mă simt extrem de bine, Club Spice, pe Calea Victoriei, 21-24. E un eveniment cu dublă aniversare, prieteni, ziua asta de Sf. Andrei, dar şi aniversarea celor 45 de ani de muzică de poveste, ani pe care îi împlinesc, practic, dacă e să aleg o dată clară, pe 21 noiembrie. 45 de ani de muzică de poveste, de întîmplări frumoase, bune şi cîteodată mai puţin bune, am o întreagă arhivă de poveşti şi întîmplări. Toate au făcut parte din viaţa mea, iar fiecare dintre ele mi-a fost o reală sursă de inspiraţie pentru muzica mea” – Zoia Alecu.

Awake, singura formație tribut Dream Theater din România, revine la Clubul Țăranului, de la ora 21.00. Awake este un nume deja binecunoscut la noi, cu o reputație solidă. O prezență constantă pe afișele festivalurilor autohtone, Awake este un grup autentic, format din pasiunea pentru îmbinarea unică de rock progresiv și heavy metal ce caracterizează sound-ul aparte al formației americane Dream Theater. Din componența Awake fac parte muzicienii Sabina Abrudian (voce), Cristi Gram (chitara), Sergiu „6fingers” Mitrofan (clape), Vlady Sateanu (bass) și Alex Mușat (tobe), fiecare dintre ei având cariere artistice confirmate și colaborări în mai multe trupe consacrate sau alte proiecte muzicale cunoscute pe piața muzicală românească.

Concert Focul Viu „De Haiducie” în Club Mojo. Drumul trupei Focul Viu e deja unul destul de lung și cu siguranță unul sinuos. Inceputa prin ‘98 ca o prietenie muzicală, prezenta lor pe scena folk romaneasca a capatat, in timp, substanta prin aerul inedit si autentic pe care l-a adus. Hai in Club Mojo, in mare zi de sarbatoare, pe 30 Noiembrie, sa aducem in inima orasului, impreuna cu Focul Viu, spiritul autentic al vremurilor de demult ! Sorin Talos – chitară / voce, Tudor Bogdan Rat – vioara, Cristian Vasiu – percutie / sunet.

Fără Zahăr cântă la UnTeatru, de la ora 20:00. Fără Zahăr este un concept muzical satiric și încărcat de umor, care prezintă pe acorduri simple micile aspecte din viața românului, despre care, încă, se mai poate râde. Fără Zahăr și-a început activitatea în 2001, la un cenaclu cultural din Iași. Trupa a debutat discografic la Zone Records în septembrie 2003 cu „Episodu’ unu: Ameninţarea faitonului”. Din componența actuală fac parte Bobi Dumitraș (chitară acustică, voce), Bobo Burlăcianu (voce, chitară electrică) – amândoi din Dorohoi și ieșenii George Maxim (bas) și Alex Neagu (tobe).

Jukebox & Bella Santiago revin la Hard Rock Cafe pentru concertul tradițional de Sf. Andrei. Jukebox este una dintre cele mai populare, versatile şi longevive trupe pop-rock, cu peste 16 ani de activitate şi peste 1500 concerte. Trupa este foarte cunoscută şi pentru prezenţa în emisiunea Cronica Cârcotaşilor, timp de 10 ani, şi pentru participarea la numeroase festivaluri şi concursuri (Eurovision 2005, Festival Mamaia 2009, X Factor 2015, Eurovision 2016). Originară din Filipine, Bella Santiago are 12 ani de experienţă muzicală şi vă este deja cunoscută din finala concursului „Românii au talent” 2016. Printre cover-urile cu ajutorul cărora Bella face senzaţie se numără celebrele „I will always love you”, „Hello” sau „Drunk in love”.

De Sf. Andrei, Compania 7 concertează în clubul Stuf Vama Veche. Ziua ta. E show. E muzică. E live. E party. E Compania 7. Lasă-ne să ne imaginăm cum o s-arate noaptea ta de Sfântul Andrei. 🙂 O s-ajungi la concert și o să știi că nu mai ai nicio șansă să pleci înainte de răsărit. Pentru că STUF face cinste tuturor sărbătoriților din gașcă, iar rezervările de minim 10 persoane aduc cu ele multe cadouri din partea noastră. Sună ca un plan diabolic, dar n-au niciun fel de rea intenție. Nu vor decât să îți aducă Vama înapoi, cu muzică bună și chef de dans. Până dimineață ! A fost dragoste la prima vedere. Nu ți i-ai fi imaginat c-o să-ți rămână-n cap după primul play și nici prin minte nu-ți trecea că o să vrei să-i mai vezi. Din nou și din nou, pentru că nebunia lor creează dependență.

Iuliana Beregoi prezintă la Sala Palatului spectacolul de iarnă, „Crăciunul Jucăriilor”.Publicul va vedea imagini exclusive din „Lara” filmul pentru cinema înainte de lansarea oficială. Și fiindcă se apropie luna cadourilor, Iuliana invită publicul să participe la o strângere de hăinuțe și jucării ce vor fi donate de Crăciun copiilor mai puțin norocoși. Iuliana Beregoi este senzația noii generații. Cântăreață și vloggeriță, Iuliana și-a câștigat fanii cu sinceritatea, carisma și talentul ei, adunând sute de mii de abonați la canalul propriu de Youtube. Recent, tânăra a lansat un nou proiect, filmul-serial „Lara”.

În Piaţa Constituţiei se desfăşoară Târgul de Crăciun. Programul concertelor ,din acest weekend,cu intrare liberă: Vineri, 30 noiembrie – 18:30–19:00 Corul de copii Radio, 19:15–20:30 Andrei Tudor Band & All Stars – Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Alexandru Anghel, Sanda Ladoşi, Bodo, Aurelian Temişan, Adrian Daminescu, Nico, Nicola, George Miron şi Grupul Vocal Acapella, 20:40–21:10 Proconsul, 21:20–22:00 Vunk; Sâmbătă, 01 decembrie – 18:30–21:40 Orchestra Naţională „Valahia” a Primăriei Capitalei, condusă de maestrul dirijor Marius Zorilă şi vedete de muzică populară, Ansamblul folcloric „Romanați” – coordonator Cristian Velea, Ansamblul folcloric „Perinița” – coordonator Liliana Comana, Școala de dans românesc Larisa și Marin Barbu, 21:50–22:30 „Unirea, Visul unei Naţiuni” – spectacol special dedicat Zilei Naţionale; Duminică, 02 decembrie – 18:00–18:30 Zum, 18:35–19:35 Opereta Stars, 19:45–21:00 Dacika, 21:00–22:00 Holograf.

Sâmbătă, 1 decembrie

Evenimentul „Ziua Națională pe ritmuri rock” are loc în Club Fabrica. Sarbatorim Ziua Nationala si 100 de ani de la Marea Unire pe ritmuri rock. Vor urca pe scena clubului Fabrica o serie de formatii ce abordeaza in piesele lor limba romana si/sau reprezinta o adevarata revelatie in ultimii ani. Bilete : 20 lei în presale, 30 de lei la intrare. PROGRAM: 20.30 – acces public, 21.00-21.40 – R.U.S.T., 21.55-22.35 – MIHAI BARBU PROJECT, 22.50-23.35 – TRANSILVANIA, 23.50-01.00 – BREATHELAST. After party în B52.

Pink Martini (foto) revine la București cu două concerte, pe 1 și 2 decembrie, la Sala Palatului. Orchestra va cânta împreună cu Loredana și Nicoleta Nucă piesa Mariei Tănase, „Până când nu te iubeam”. Cea din urmă artistă este invitată la concertul din 1 decembrie, iar Loredana va urca pe scenă pe 2 decembrie. Concertele din acest an vor aduce, în premieră pentru România, colecția de cântece de iarnă pe care trupa le-a cules din întreaga lume. De la colinde ucrainiene, franțuzești, italiene, la cântece de iarnă din Israel, Scoția sau Germania și cântece chinezești de anul nou, ori celebrul White Christmas cântat în limba japoneză, toate vor răsuna pe scena Sălii Palatului, într-o splendoare muzicală.

Concert acustic Partizan, la Muzeul Tricolorului. ROM anunță deschiderea Muzeului Tricolorului, în care va expune 100 de povești despre patriotism, reinterpretate artistic. Muzeul, creat cu ocazia Centenarului, va putea fi vizitat în perioada 01-02 decembrie 2018, la Palatul Universului din București, sala Mezanin, în intervalul orar 11:00–22:00, iar intrarea este liberă. Vizitatorii vor fi întâmpinați cu steaguri și batoane ROM, iar iubitorii de muzică vor avea parte de o surpriză: un concert acustic Partizan, care va avea loc la ora 20:00, în cadrul Muzeului.

Trupa Zaibăr cântă de 1 Decembrie în club Mojo. Ștefan Craciunescu – chitara și voce, Silviu Enache – chitara electrica, Elena Albu – vioară și voce, Doru Cinca – tobe şi Adi Comorașu – bass promit o petrecere de pomină.

Subcarpați susţine un concert aniversar la Arenele Romane (cort încălzit), de la ora 20.00. Subcarpați s-a născut în 2010, la inițiativa lui MC Bean, solistul trupei Șuie Paparude. La granița dintre folclor și ritmuri moderne, de electro și hip-hop, trupa pune preț pe tot ce înseamnă tradițional românesc. În cadrul acestui proiect muzical au fost implicați mai mulți artiști precum Omu’ Gnom (Raparta), DJ Limun, Mara și Dragonu de la Specii, VJ Andri, DJ Power Pe Vinil, Vali Umbră, Argatu’, Esqu, Georgiana Mănăilă și alți colaboratori.

Duminică, 2 decembrie

Moon Museum susține un concert în Expirat Halele Carol, de la ora 21:00. Moon Museum este un proiect înființat de Oigăn – Eugen Nutescu (Kumm, Robin and The Backstabbers) căruia i s-au alăturat, în timp, Ami Crișan și Mihai Grama la voce, mai apoi Andrei Robin Proca, Vladimir Proca (ambii membri Robin and The Backstabbers) și Dan Georgescu (almadeer, Byron). Numele trupei vine de la un cip minuscul care conţine desenele a şase artişti plastici celebri din anii 60 (printre care Andy Warhol şi Claes Oldenburg) care a fost lăsat pe lună de către Apollo 12. În luna februarie a acestui an, Moon Museum a lansat albumul „From No To Nowhere”. Acesta este compus și înregistrat pe parcursul ultimilor doi ani și este rezultatul colaborării celor șase membri la care se adaugă, ocazional, invitații: Mihai Iordache (saxofon), Andrei Fântână (clarinet) și Dominic Csergő (vibrafon).

Mai multe detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background