Concertele din weekend

Scris pe 24 ianuarie 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 25 ianuarie

De la ora 22:30 va asteptam la Hard Rock Cafe sa vedeti si sa ascultati unul dintre cele mai bune tributuri Metallica cu Masterpiece. Trupa Masterpiece este prima si singura formatie tribut Metallica din Romania. Este alcatuita din membri cu o vasta experienta muzicala, fiecare cantand si in diferite trupe consacrate din tara (ALTAR, Voices of Silence, Vespera, Scars of a Story, Hungry 4 Heaven, Sinfold, etc). Inca de la inceput s-a bucurat de succese obtinute in concerte si festivaluri atat in Romania cat si in stainatate. Azi MASTERPIECE este in continua urcare promitand fanilor trupei Metallica si nu numai, show-uri de inalt nivel profesional.

Ride On Band live @ Clubul Țăranului, ora 21.00. Ceea ce este definitoriu pentru stilul grupului, alături de temelia Blues-Rock, e ingredientul Funk. Tehnici instrumentale specifice genului (glissando, slap bass, wah-wah) creează un spaţiu Hard-Funk convingător, iar riffurile de chitare, la unison, invită la o traducere a lor în riffuri specifice de alămuri. Compoziţii şi texte inspirate, o secţie ritmică perfect sincronizată, riffuri şi solouri de chitară ingenioase, sunet compact, atitudine rock şi, nu în ultimul rând, pasiunea ce se face simţită în alveolele actului muzical alcătuiesc o parte din virtuţile care n-ar dezamăgi pe cel care participă la concertele Ride on Band.

Tiberiu Albu @The PUB Is Live Music, ora 21.00. „Salutare, sunt Tiberiu Albu câștigătorul Vocii României și vocalist al trupei Fameless și va aștept la The Pub – Universitatii pentru un concert de zile mari și mici,muzica rock e ca la ea acasă, distracția e garantată!”  Lasă muzica bună să te ghideze către locul în care distracția între prieteni e chiar la ea acasă! Ne vedem la Universitate, în spatele statuilor, pe Regina Elisabeta 9.

În clubul Stuf Vama Veche avem Friday I’m In Love With Emisia 2 Live. Noi ne distrăm teribil la fiecare cântare de-a lor și ei ne-au spus în secret că s-au super îndrăgostit de voi. Emisia 2 se întoarce în Stuf Vama Veche cu chef de rockareala si dans. Când ești la Stuf Vama Veche, fă ca vamaioții. Dă cu shot-uri, cântă și dansează. Pentru cine nu i-a vazut inca live (si rau au facut) pe baietii (si fata) din Emisia 2, ei bine… sunt o trupă fresh (de portocale) cu personalitate și coloratură, pe cât de muzicală, pe atât de actoricească. Abordează genuri rock, pop-rock cu influențe etno, jazz și câteodată, când se aliniează planetele, raggae-ska.

La Aici, Bulevardul Unirii 35, la ora 20,00, concert Viorica Pintilie & Band. O voce delicata, cu accente grave, dar catifelate, Viorica Pintilie are o poveste de dragoste de peste 15 ani cu scena, atat in cluburi, dar si la festivaluri precum Festivalul de Jazz de la Targu Mures (2013), Sibiu Jazz Fest (2013) sau The Gardener Jazz Festival (2015). In mai 2016 a luat premiul special al juriului la Sibiu Jazz Festival, impreuna cu trupa sa. O prezenta ce surprinde prin atmosfera intima, calda a live-urilor, lasand senzatia ca-ti stie povestea si-o spune cu muzica ei,

Concert fado – Perfume de Portugal cu Ambra la Ceainaria GreenTea, str. Dr. Burghelea, nr. 24, ora 19.30. Niiiinge, niiiiinge, fulgi de zapada, pe casa, pe strada, ce bine e iarna la noi! Mai ales cand ne adunam la un ceai cald, aromat, la minunata ceainarie Green Tea. Aici, ne intampina gazdele, ne aseaza frumos pe scaune si ne farmeca cu concertul de muzica fado al incantatoarei Ambra. Sufletele se inalta la cer si canta de bucurie.

Sâmbătă, 26 ianuarie

În Yellow Club avem Rancorum (foto) – concert & lansare CD cu invitati: Machiavellian God. Deatherii bucuresteni de la Rancorum deschid anul concertistic 2019 direct cu lansarea primului album! Pus pe piata de profil de prestigioasa casa de discuri Loud Rage Music, „The Vermin Shrine” va fi prezentat live, in Yellow Club. Concertul va fi deschis de Machiavellian God, trupa tanara de melodic death metal, un foarte interesant proiect menit sa exploreze laturile intunecate ale psihicului uman.

Concert Pinholes acustic la unteatru, Str. Sfintii Apostoli nr 44, ora 21.00. Pnholes sunt o formație de rock alternativ din Iași, considerată un grup cu potențial în noul val de muzică underground din Romania. Numele formației este inspirat din „Dilema ariciului”, o metaforă pentru provocările intimității umane.

Green Hours prezintă: What Would You Do?, la ora 20.00. ”Un colaj de situații de viață i-au făcut inima să-și deschidă ochii. Oriunde ne-am afla, Adevărul este în căutarea noastră iar mai devreme sau mai târziu ne ajunge din urmă să ne aducă aproape de noi înșine.” (Nidal Ștefan). Alături de voi în călătoria asta: Nidal Ștefan – voce, chitară, Alex Neagu – percuție.

Concert blues rock cu trupa Al!as, ora 20:00, la Louisiana Bistro. „In primul rand, sa ne prezentam. Noi suntem trupa Al!as si activam pe scena underground bucuresteana (si nu numai), inca din 2006, avand concerte in majoritatea zonelor tarii, in cluburi de profil dar si la evenimente in aer liber, dintre care enumeram: East European Bike Fest, Campionatul International de Gatit in Aer Liber, Frog’s Bike Fest, Chopper Academy Meeting, Iubim2Roti-Free Riders. Momentan, play-list-ul nostru consta in aproximativ 25 de piese, printre ele numarandu-se “Born to be wild”, “All right now”, “Addicted to love”, “Road to Hell”, “Sharp dressed man” iar in paralel lucram si la piese proprii.”

Duminică, 27 ianuarie

La unteatru (Str. Sfintii Apostoli nr 44) concert Maria Răducanu, de la 20.30. „Maria cântă cu durere, cu astâmpărare şi cu linişte. Plin şi plutitor… Cântecele ei pot fi orice de la volute la linii frânte, de la strigăt la şoaptă. Şi chiar dacă vreodată au fost ale altora, încetează de-a mai fi – pentru că atunci când le cântă Maria, ele se preschimbă. Poate să treacă de la blues la folclor, de la jazz la cântece de pahar, de la fado la strigături, de la jeluiri la cântece de leagăn, de la colinde la inimă albastră, din salon în mahala. Şi o face într-o curgere atât de firească, de suplă, încât aromele se-nnoadă lichid într-un unic şuvoi limpede, din care nu se pot strecura decât emoţiile.” – Anca-Maria Pănoiu, Liternet.ro.

De la 12:30, la Ceainăria GreenTea, Alexandra P. Ștefan susține concertul De vorbă cu pianul. Repertoriul este format din piese compuse de Ludovico Einaudi – un compozitor italian contemporan care transpune lumea percepută de el în piese si Yann Tiersen – un compozitor francez contemporan, care compune muzica de placere, piesele acestuia fiind folosite ca si coloana sonora in numeroase filme. Concertul propune un experiment multiplu-sensorial pentru publicul larg, un concept nou, în care clapele pianului ne vor prezenta o lume dinamică, plină de trăiri interioare si vise. Acest concert se adresea in special copiilor, fiind un eveniment conceput pentru ei.

Mai multe detalii pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background