Concertele din weekend

Scris pe 31 ianuarie 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri 1 Februarie

În Club Underworld avem un concert experimental/noise cu CIA Debutante din Franța plus trupele autohtone Nava Spațială și Michiu. Acces public 20:30.

La Clubul Țăranului, de la ora 21.00 Foxy Lady Band featuring Güneş Şensoy. Este vorba despre Roxana Stroe – chitara, voce, Güneş Şensoy – voce, chitara, Catalin Rasvan – bass, Nicu Georoiu – tobe. Güneş Şensoy este chitarist de Rock, Pop si Bluesman pasionat, mutat de curand in Bucuresti din Germania. A cantat pe numeroase scene, mari si mici, in diferite formule muzicale, a colaborat cu artisti de diferite nationalitati si este membru fondator al trupei Vandes cu care a cantat 7 ani. Alte formatii din care a facut parte sunt In The Doghouse, Jump si Blues Corporation.

De la ora 20.00, Jazz it Up! la Madame Pogany Str. Banul Antonache, Nr. 40-44, cu Mădălina. Lăsați-vă învăluiți de vocea Mădălinei Mantu, Vocea de Aur a Germaniei – Die Goldene Stimme Deutschlands! Iubită și apreciată de publicul din România și Germania, Mădălina va susține – în premieră- un recital la Madame Pogany. Ea va interpreta melodii consacrate din jazz-ul standard, musical-uri de excepţie şi multe evergreen-uri / oldies ale anilor ’80 – ’90.

La Ateneul Român, de la ora 19.00, concert vocal – simfonic cu Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”. Dirijor – Jonathan Berman, Solist – Adrian Jojatu, Dirijorul corului-Iosif Ion Prunner. În program-Richard Wagner – Preludiu şi moartea Isoldei, Ermanno Wolf-Ferrari – Suita Concertino pentru fagot şi orchestră, Richard Wagner – Murmurul pădurii din Siegfried, Claude Debussy – Nocturne

Sâmbătă, 2 februarie

Luna Amară are concert de lansare vinil Nord, în Club Fabrica, de la ora 20:00. Înființată la Cluj, în anul 2000, Luna Amară este formația care a combinat armonios forța mesajelor sociale, cu sensibilitatea lirică ce descrie iubirea și stări de spirit dintre cele mai complexe și abisale. Trademark-ul sound-ului Luna Amară s-a consolidat pe baza solo-urilor de trompetă, riff-urilor specifice de chitară și îmbinarea contrastantă a duetului de voci. Pe lângă noul album, trupa mai are la activ cinci materiale discografice: „Asfalt” (2004), „Loc lipsă” (2006), „Don’t Let Your Dreams Fall Asleep” (2009), „Pietre în alb” (2011) și „Aproape” (2016).

Green Hours prezintă: George Baicea Electric Blues Band cu George Baicea – voce, chitară, Cătălin Răsvan – bass, Nicu Georoiu – tobe. Spiritul şi culoarea anilor ’70 respiră prin soundul blues-rock al trupei, în a cărei exprimare de-a lungul unui spectacol se regăsesc şi elemente moderne de funk, jazz – și nu numai. Un show unic…de fiecare dată.

Concert AxiS, First Punch Tour @ Louisiana Bistro, de la ora 20.00. Brută, puternică și îndrăzneață – astfel este caracterizată aura ce învaluie trio-ul româno-sârb cu rădacini fizice în micul oraș sârb, de pe malul Dunării, Kladovo, și rădăcini spirituale în pământurile americane ce au dat naștere blues-ului. Deși influențele sunt evidente, AXiS învaluie blues-ul într-o cu totul altă manta – un fel de lup în blană de oaie – fapt ce definește unicitatea grupului în scena muzicală actuală din Romania.

În clubul Hidden, str. Cornescu 4, avem JAZZilian, un concert de jazz și muzică braziliană cu Gabriela Costa (voce) și Alex Man (chitară). „Muzica braziliană și jazz-ul nord american s-au întâlnit deseori de-a lungul timpului și s-au influențat reciproc puternic, așa încât mixul dintre ele poate fi unul fermecător. Cum noi le iubim deopotrivă pe amândouă, cu bucurie vom <> printre ritmurile robuste și zgomotoase ale sambei sau suave și, în același timp, intense și profunde precum cele ale melancolicei bossa-nova și ale jucăușului choro… Apoi, ne vom legăna în pulsația swing-ului și vom aluneca ușor în starea <> a unor standarde jazz minunate din anii ’20-’60, cu sonorități aproape de tradiție și încărcate cu multă iubire. Pentru că, vrem sa recunoaștem sau nu, tânjim cu toții să trăim marea dragoste, cu toate câte înseamnă ea. Noi o vom cânta”, spun cei doi.

Zdob și Zdub cântă la Berăria H pe 2 februarie 2019. Zdob și Zdub te invită în Orașul cu Chef de Viață pentru încă un show care se anunță FULL HOUSE. Desigur, motto-ul este „Everybody In The Casa Mare”, deci toată lumea este invitată! Vino să descoperi celebrul vibe „hardcore moldovenesc” care a transformat Zdob și Zdub într-unul din cele mai reușite grupuri din industria muzicală românească!

Vali Crăciunescu și Cooperativa 9 la Galletto Ristorante. Prințul cu Acordeonul Roșu – Vali Crăciunescu – vă propune cu drag un concert împreună cu COOPERATIVA 9, cu accente de lăutărie, rock, muzică de petrecere, voie bună, părți de muzică clasică. In concertul „De Râs și Panaramă – De la Zavaidoc la Queen”, Vali Crăciunescu va cânta cu acordeonul, pianul și vocea, va povesti cu haz întâmplări ce l-au marcat, va fi prietenul vostru pentru câteva zeci de minute.

Duminică, 3 februarie

Trupa tribut Brass Against (foto) vine în premieră în România la Hard Rock Cafe. Membrii trupei vor prezenta publicului cunoscutele piese Rage Against The Machine, dar și alte preluări cântate la tromboane, trompete și alte instrumente de alamă, alături de o chitară, tobe, bass și o voce superbă. Muzica nu le aparține membrilor, aceștia alegând să reinterpreteze într-o manieră proprie „imnuri” celebre de la formații precum Rage Against the Machine, Pantera, Audioslave, Tool, Led Zeppelin și alte formații cunoscute.

Slovenia rules: Carnifliate si Snogg live in Yellow Club. Carnifliate, cea mai napraznica formatie din Slovenia, ajunge la Bucuresti pentru al treilea an consecutiv! Daca death metalul si grind-ul inseamna totul pentru tine, Carnifliate este genul de trupa care te face sa te urci pe pereti de la prima piesa. La randul lor, Snøgg vor veni live cu un material nou: „Chhinnamasta”. Concertul va avea loc de la ora 20.00,

Mai multe detalii pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background