Concertele din weekend

Scris pe 8 februarie 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 8 februarie

byron live@ Hard Rock Cafe, de la ora 22.30. Grupul byron a luat naștere în 2006 și are la activ albume de studio, proiecte mărețe pe care le-au și finalizat (DVD-ul unplugged, DVD-ul de la Salina Turda, concursul byron – Rock Your High School, musical-ul Nevestele Vesele din Windsor), nemaivorbind de numărul mare de concerte susținute la festivaluri de renume sau în cluburi.

Concert Four of a Kind la Clubul Țăranului, de la ora 21:00. Grupul Four of a Kind a apărut la sfârșitul anului 2015, un proiect muzical alternativ, format din Cosmin Hamza (voce), Sorin Șega (chitară), Edi Nicolaescu (tobe) și Roland Kunst (bass). Stilul abordat poate fi încadrat în mai multe categorii: de la indie rock la post-punk și alternativ, un rol important avându-l influențele variate pe care membrii formației le integrează conștient în orice piesă pe care o creează. Fac muzică pentru starea de bucurie, energizare, vor să aducă în peisajul local curajul și extravaganța hiturilor englezești.

Spectrum Live la Gradina EDEN (Calea Victoriei, 107), ora 20.00. In acest concert cei de la Spectrum se vor juca atat cu instrumente acoustice cat si electrice, genul abordat de ei fiind descris ca “a lot of shades of soul, fuzionate cu soft rock si cu un touch de jazz si pop”.Anca (guitar, lead vocals), Lucas (guitar, bass) Eduard( guitar, backing vocals) si Miruna (lead vocals, percussion) sunt cei 4 Spectrum care spera la cat mai mute inimi deschise si timpane calde.

Sâmbătă, 9 februarie

Z.O.B. concertează în Club Fabrica. Formația de punk-rock a debutat în anul 1993 printr-un concert organizat de fundația “Corupted Morals”. În mod cert, vă mai aduceţi aminte piese celebre precum “Printre nori”, “Cântec de dragoste” sau “Arată-mi…”. Alături de Z.O.B. vor concerta și trupele: Recycle Bin, Valak, MOV și Why Cat, Why?! Recitalurile încep la ora 18.30 si se termină la 02.00.

KRiSPER live@Green Hours, ora 20.00. Alexandru Arcuș – saxofon, efecte, Harvis Cuni Padron – trompetă, efecte, Adi Stoenescu – fender rhodes, efecte, Michael Acker – bass electric, Alex Badea – tobe. Inițiat de Adi Stoenescu, proiectul KRiSPER combină straturi de jazz electric, rock agresiv și sensibilitate pop pentru a genera o explozie controlată de sunet. Cu un interes pentru haos, instabilitate, improvizație dar și pentru structura formelor muzicale, trupa este la fel de atentă cu procesul ce dă naștere muzicii lor cît și cu produsul final.

Concert Adrian Naidin Quartet la Clubul Țăranului, ora 20.00. Amestec de tradițional și avangardă, tehnic și non-conformist, violoncelistul Adrian Naidin își testează imaginația într-un incredibil experiment acustic, alături de alți trei muzicieni cu personalități și cariere excepționale. Printre aceștia, pianistul Sorin Zlat, singurul român premiat în cei 30 de ani de prestigioasă istorie a celui mai important concurs de jazz din Statele Unite, The Great American Jazz Piano Competition. Li se alătură Eugen Amarandei – unul dintre cei mai tehnici și mai inspirați dintre contrabassiștii României, și excepționalul percuționist Gabriel Bălașa, un muzician inventiv și imprevizibil, testat în formule avangardiste și în proiecte acustice insolite.

Concert Whiskey Marmelade in clubul Yellow, de la ora 20.00. Whiskey Marmelade este o trupa care re-interpreteaza in cel mai pur stil „funny-country-rock’n roll”, hit-uri celebre, atat din zona retro cat si contemporane. Cu un setlist extrem de variat si dinamic, de la Old Hank Williams pana la Billy Idol sau Judas Priest, trecand prin AC/DC, Steppenwolf sau Creedence, Whiskey Marmelade creeaza o atmosfera unica si electrizanta.

Duminică, 10 februarie

Green Hours prezintă: Ana Dubyk – Albert Tajti în concertul Crystal Silence, ora 20.00. Ana Dubyk – voce și Albert Tajti – pian au început să cînte în duo în iarna anului 2015. Cei doi aduc pe scena de la Green Hours atît piese originale ale Anei, cît și cîteva standarde de jazz, în aranjamentele lui Albert. În repertoriu vom regăsi și ”Silence in Petrila”, cîntec apărut în documentarul semnat Andrei Dăscălescu, ”Planeta Petrila”.

SOLD OUT. „Every Third Thought Tour”, concert David Duchovny la Sala Radio, ora 20.00. Cunoscut pentru rolurile sale din serialele de televiziune „Dosarele X” și „Californication”, David Duchovny este și un muzician pasionat de rock. Starul de televiziune a înfiinţat alături de doi prieteni, în 2014, grupul Weather și a lansat albumul de debut, „Hell or Highwater” în 2015. Acesta a venit cu un sound ce oscilează între indie-rock, folk-rock și alternative rock. Cel de-al doilea album, ce dă și numele turneului european, a fost lansat pe 9 februarie 2018. Ambele albume conțin 12 piese, iar genurile muzicale abordate sunt rock și folk rock.

Mai multe detalii pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background