Concertele din weekend

Scris pe 14 februarie 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 15 februarie

Mambo Siria & Ligia Keșișian, la Apollo 111, de la ora 22.00. Mambo Siria, fanfara descoperită de Mircea Dinescu la Dârvari, în Câmpia Dunării, și-a continuat ascensiunea, de la o fanfară fără nume ce cânta pe la petreceri, nunți și înmormântări în zona Calafatului, la o trupa invitată prin toată țara, la festivaluri de film și de muzică, la concerte, la evenimente cu ștaif, cu ale lor cântece vechi și deocheate. Ligia Keșișian este curatorul Balkanik Festival, al KINOdiseea ICFF și al Caravanei Metropolis, poet, traducător și un DJ care te face să dansezi toată noaptea pe cele mai sălbatice muzici din Balcani, Orient și Sistemul Solar, în general.

De la ora 20:30, „Dark Valentine’s” revine cu o editie speciala, ce va aduce pe scena clubului Fabrica trupe din aria metalului extrem. Pe scenă vor urca trupele Clitgore – grindcore (Cluj, Budapesta), Neid – grindcore (Viterbo – Italia) și Rancorum – Chasmic Death Metal (Bucuresti). Un eveniment organizat de Rusidava Management & Psychosounds Music.

Concert George Baicea Electric Blues Band la Clubul Țăranului, ora 21.00. Componenţii de elită ai acestui grup vor cânta blues texan reprezentat de Stevie Ray Vaughan, la care se adaugă piese semnate de celebrii: Jimi Hendrix, Albert Collins, Buddy Guy, precum şi piese originale. Experienţa celor trei muzicieni aduce pe scenă momente speciale de improvizaţie, culoare sonoră şi interplay, atribute care duc la explorarea şi altor direcţii muzicale.

Alexandru Andrieș concertează pentru prima oară pe scena din Hard Rock Cafe, de la ora 22.00. Unul dintre cei mai creativi artiști ai ultimilor 35 de ani, Alexandru Andrieș a lansat 84 (!) de materiale discografice și a susținut peste 3000 de concerte. Cu toate acestea, în ultimii ani, aparițiile sale live au fost rare, ceea ce transformă concertul din 15 februarie de la Hard Rock Cafe într-un adevărat eveniment.

Sâmbătă, 16 februarie

Concert Cats in the Rain (lounge, jazz & magic) „A Love That Heals”, în BEAT bar umanist, de la ora 20.00. Cats in the Rain propun, prin piesele originale, o introspecție pornită în căutarea catharsisului dar și a întrebărilor vindecătoare; muzica lor conduce într-o lume a semnelor, a dramatisului, a plăcerii devastatoare și a curajului de a ieși la suprafață vieții. De la referințe livrești care amintesc de Boris Vian, până la tăria feminină a Juliei Kristeva și încrederea de sine inspirată de tălpile goale ale lui Isadora Duncan; de la papucii orientali ai lui Dhafer Youssef și până la poeticul apăsat din cântecele regelui David…

20 Secole Vulpe – Live la DuDa!, de la ora 21.00. DuDa – Live Music Lounge are plăcerea de a vă aduce de această dată pe scenă trupa 20 Secole Vulpe. Acest band este un trio de funk rock românesc, cu influențe din zona alternativă / disco, fondat în București. Ne vor încânta cu piese proprii, în limba romană.

Flaming Metal Nights: The Coverup 2, la Boogie (Popa Petre 36), de la ora 21.00. Pentru că, anul trecut, seara de cover-uri a fost privită de la început de mulți oameni drept o idee prostească, și s-a terminat cu aproximativ aceiași oameni cerând încă una, recidivăm. Așadar sâmbătă, 16 februarie, Entombed vor prelua Candlemass, Candlemass vor cânta Venom, iar Venom vor omagia Deep Purple, Nifelheim vor figura exclusiv cu preluări Bathory, în timp ce Bathory va reinterpreta Kiss, treburi serioase. La polul opus, trupele germane, fiind well… germane, vor face doar preluari pop, după alde Bee Gees, Pet Shop Boys sau Boney M. Nu vreți să ratați ediția asta.

Discotecă #Electroshock ft. Silvia Dumitrescu, la Apollo 111, de la ora 22.00. Personaj esențial al noului (electro-)pop românesc al anilor ’80 – așa cum a fost el văzut de Adrian Enescu și Doru Căplescu –, ea a reușit să transgreseze și frontiera RomPop 1990. Pe 16 februarie 2018, la Apollo 111, Silvia Dumitrescu se reîntoarce, după 6 ani, la o Discotecă bucureșteană! Programul nopții va însemna, pe lîngă live-ul Silviei, un tur #electroshock prin muzicile optzeciste ale fostului Bloc Estic, executat de DJ crew-ul Discotecă.

An Theos și E-an-na cântă în Club Fabrica, de la ora 20.00. An Theos a luat naștere în primăvara anului 2010. Stilul abordat este folk-metal, piesele fiind conceptuale și îmbinând tradițiile românești cu muzica rock de calitate. Conceptul E-an-na reprezintă o lume în principiu metafizică, în care nu guvernează legile universale din lumea noastră, legi care aduc doar haos şi distrugere. E o lume făurită pentru cei care vor să se despartă de entropie şi de orice gând negativ, pentru a se putea dedica în totalitate lucrurilor productive. E o lume pentru cei care vor să-şi urmeze calea, fără a fi abătuţi de la ea din motive mărunte.

Tom Odell (foto) cântă la Arenele Romane (cort încălzit), de la ora 19.00. Britanicul a fost descoperit de Lily Allen, care spunea in 2012 ca acesta are o energie care ii aminteste de David Bowie. Pana in prezent, Tom a urcat pe scena unor festivaluri precum Glastonbury, T in the Park, Pinkpop, Untold, Awake, Exit Festival sau Lowlands. Odell spune ca versurile pieselor sale sunt inspirate din incapacitatea sa de a mentine o relatie mai mult de 6 luni.

„Ziua Necunoștinței”, concert Alex Ștefănescu la unteatru, de la ora 21.00. Este un concert/one-man show cu actorul Alex Ștefănescu și chitara lui acustică. El îți propune o călătorie muzicală pe străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop și multe altele, în încercarea de a găsi răspunsuri la întrebări profunde precum: “Voi reuși să-mi împlinesc visurile?”, “Ce este dragostea și de ce am nevoie de ea?”, “Oare de ce își pozează oamenii mâncarea?”. „Ziua Necunoștinței” asta își propune să facă, fiind în același timp echivalentul a câteva sute de abdomene convertite în hohote de râs.” – Alex Ștefănescu.

Pe 16 & 17 februarie, la H se desfășoară Positive Festival – cel mai mare festival indoor de muzică indie/alternative/new wave -Made in Romania. Program (aprox): Sâmbătă – 16 feb. 15:00 – acces public, 16:45 – Robin and the Backstabbers, 18:00 – byron, 19:30 – Melting Dice, 20:30 – Mr.jurjak, 22:15 – The Amsterdams, 23:30 – Omul cu sobolani, 01:00 – Șuie Paparude, Duminică – 17 feb. 15:00 – acces public, 16:45 – Les Elephants Bizarres, 18:00 – E.M.I.L., 19:15 – Grimus, 20:20 – Dilimanjaro & ICSM, 21:00 – Cred Ca Sunt Extraterestru, 22:30 – Gojira & Planet H.

Duminică, 17 februarie

Iron Day la The PUB cu Why cat Why?, My Only Venus și Fun Times, de la ora 19.30. Iron Day este un proiect ce aduce la The Pub trupe romanesti si straine din scena rock-ului underground. Why cat, why? este o trupa de melodeath /metalcore din București care și-a început activitatea în primavara lui 2016. My Only Venus este o trupa metal româneasca formata în anul 2018 din 6 oameni a caror cai le-au fost ghidate de o singura stea – Venus si de lumina sa in nuanțe violet. Trupa bucuresteana Fun Times a fost infiintata in anul 2018, scopul lor este sa aducă mai mult alternative rock pe scena romaneasca.

Concert Mazdrunka, la unteatru, de la ora 21.00. Luciana Răducanu, alias Mazdrunka, revine după experiența de la Vocea României, la prima dragoste, concertele acustice. Pe 17 februarie o poți reasculta pe scena de la Unteatru cu piese celebre și de autor, într-o reinterpretare personală. Împreună cu ea urcă pe scenă Cantemir Neacșu, un muzician versatil, care a mai colaborat cu trupe precum Taxi, Pimp și altele.

De la ora 19.00, Camerata Regală de Dragobete, la Ateneul Român. Însuflețiți de cel mai autentic entuziasm pentru muzică, instrumentiști de cel mai inalt nivel au urmat un frumos și amplu parcurs de excelență în muzică. Primul concert al acestei stagiuni aniversare o are ca invitată pe îndrăgita solistă Paula Seling și va avea loc duminică, 17 februarie, la Ateneul Român, cu ocazia sărbătorii naționale a iubirii – Dragobetele. Orchestra va concerta sub bagheta dirijorului Constantin Grigore – dirijor principal și unul dintre membrii fondatori ai orchestrei. În program se vor intrepreta piese din repertoriul solistei Paula Seling.

Alessandro Safina revine la Sala Palatului, de la ora 19.30, concertul fiind intitulat „Canzoni D’Amore”. În cadrul spectacolului, artistul va fi acompaniat pe scenă de nu mai puțin de 55 de instrumentiști din cadrul Orchestrei Simfonice București. Conceput pentru a sărbători iubirea, spectacolul „Canzoni D’Amore” va cuprinde peste 20 de piese, împărțite într-un program concept pentru a acoperi atât repertoriul clasic, cât și pe cel pop. Spectatorii care vor pătrunde în lumea lui Alessandro Safina vor avea parte de interpretări emoționante ale unor piese importante din cariera artistului, precum „Luna”, „Incanto”, „Insieme a te”, „Fine non ha mai”. Spectacolul va conține și momente dedicate unor melodii celebre italienești, cum ar fi „Il Mondo”, „Parla più piano”, „Volare”, dar și unor clasice americane, ca „Moon River”, „My Way”, „Aranjunez”. Totodată, artistul va prezenta publicului din România și cea mai recentă piesă a sa, „Mare Mare”.

Mai multe detalii, pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background