Concertele din weekend

Scris pe 22 februarie 2019

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 22 februarie

Bucharest Jazz Orchestra – concert aniversar@JazzBook, Str Dr.Carol Davilla. Bucharest Jazz Orchestra și-a început activitatea în Februarie 2012 sub îndrumarea trompetistului Sebastian Burneci. În cei 7 ani de activitate a susținut numeroase concerte de jazz și a colaborat cu nume importante ale industriei pop. Grupul este stâns legat de clubul Jazzbook unde înregistreaza live în februarie 2015 discul Povești din București, pe care îl lansează în vara aceluiași an cu un tur național de promovare.

Out Of The Blue revine la Clubul Taranului, de la ora 21.00, cu „Into the Blues”: un show dinamic, captivant si neconventional (asa cum v-au obisnuit pana acum). Va fi blues, piese consacrate interpretate in maniera Out of the blue si piese proprii cu Crin Grigore – chitara si Maria Radu – voce

Tavi Colen Band & Emma de la Zu – Live Concert la Old Mike Pub.

Zaiafet cu Trei parale are concert în Londohome, de la ora 20.00, str. David Praporgescu 31. Ne echipăm cu voie bună și zâmbete largi. Pofta pentru dans vine la pachet. Zaiafet asigurat în sunet de cobze, fluiere și dairele. Grupul Trei parale ne invită să abandonăm pentru o seară savantlîcurile şi formalismul. Intrând în miezul mondenității pentru a ne convinge că și cobza are groove dar și daireaua beat, membrii actualizează vechi cântări de cârciumă, muzici de parfum oriental și cântări pastorale demodate.

Alternosfera lansează un nou album, pe 22 și 23 februarie 2019 la Arenele Romane (cort încălzit). Acesta va fi cel de-al VI-lea material discografic și este prilejuit de aniversarea a 20 de ani de la înființarea trupei. Videoclipul primului single de pe viitorul album, „Lucis”, a fost deja publicat, piesa fiind un „remake alternosferic” al Luceafărului eminescian. În deschidere cânta RoadkillSoda.

Gerd Janson, unul dintre cei mai influenți DJ house din Germania, deschide seria evenimentelor Red Bull Music din 2019, în Club Control. Fost jurnalist muzical convertit în DJ, Gerd Janson a bifat toate etapele: critic muzical, curator radio, lector și producător, activist house declarat și artist neconformist. S-a remarcat prin producții muzicale curajoase și seturi ce-au făcut înconjurul lumii. Născut în România, Gerd n-a apucat să-și cunoască rădăcinile; familia lui a urmat marele exod nemțesc de la sfârșitul anilor ’70 și s-a oprit în mediul rural, undeva în apropiere de Frankfurt.

Concert Pierdevara @The PUB is Live Music. Trupa a luat fiinta in anul 2012, ca si trupa de compozitii si de cover-uri. Se recomanda ca fiind o trupa fresh, atat din punct de vedere al varstei componentilor, cat si ca stiluri abordate. Ne promit cel putin 2 surprize muzicale, in premiera. Pentru că sprijini artiștii și muzica live, prima bere e din partea casei.

Sâmbătă, 23 februarie

Los Bandidos. Cu Craioveanu & Nicolai. La J’ai Bistrot, de la ora 21.00. În ajun de Dragobete, îi avem invitaţi la pupitrul de DJ pe „bandiţii” Craioveanu & Nicolai.
Bogdan Nicolai ne-a mai încântat şi iarna trecută cu muzicile din playlist-ul său. Am dansat pe ritmuri de hip hop, funk, r&b, neo soul, reggae. Craioveanu Vlad a semnat cu prezenţa asta toamnă în grădina J’ai la Silent Party, pe canalul roşu, cu multe melodii eclectice. Hai să vedem ce muzici scot la înaintare. Sâmbăta asta, de pe la 9.

Marcian Petrescu (foto) & Trenul De Noapte – Retrospectiva 10 ani / 3 albume la Clubul Țăranului, de la ora 20.30. “Un concert in care va vom canta ABSOLUT TOATE PIESELE pe care le-am compus, cu TEXTE in LIMBA ROMANA, pe albumele „POVESTILE BLUESULUI” si „desCANTECE DE BLUES”, fara sa omitem si vreo 2 sau 3 piese de pe „DRIFTING BLUES” (lansat pe 10 Martie 2018)…Am constatat ca sunt 8 piese pe care nu le-am cantat deloc pana acum sau le-am cantat extrem de rar in concerte si ca a cam venit vremea sa le (re)aducem pe scena intr-o haina orchestrala inedita ! prin urmare, vom avea in meniu urmatoarele povesti blues-istice, cu texte rupte din viata omului obisnuit, cu bune si rele, in abordare satirica, de comentariu social sau de dragoste.

Pe 23 si 24 februarie, la Sala Studio a TNB, are loc a doua întâlnire din acest an dintre Săftița lui Marius Mihalache și publicul ei. Prilej de bucurie și bunăstare, Dragobetele este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român. Așa că, Dragobetele, acest patron al dragostei și bunei dispoziții pe plaiurile românești, fiu al Babei Dochia și cumnat cu eroul vegetațional Lăzărică, se întâlnește cu Săftița, pe 23 și 24 februarie, începând cu ora 20.00, la Sala Studio a TNB. Concert susținut de cunoscutul virtuoz al țambalului, MARIUS MIHALACHE, împreună cu echipa sa de muzicieni de elită, Marius Mihalache Band. Marius Mihalache, muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice, va fi acompaniat pe scenă de : Arabela Nicolau (voce), Lorin M. Mihalache (tobe), Marius Gagiu Mandela Gajol (flaut, caval), Nicu Baran…& un Invitat special!

Orchestra Naţională de muzică populară Lăutarii din Moldova așteaptă publicul, de la ora 20.00, la Sala Palatului din București, unde va avea loc un spectacol de zile mari cu un repertoriu „Altfel”. Toată armonia și emoțiile acumulate în cele patru decenii de muncă asiduă vor fi transmise publicului într-un spectacol extraordinar, sub conducerea maestrului Nicolae Botgros. Alături de Nicolae Botgros și Lăutarii Altfel vor urca pe scenă Marcel Pavel, Monica Anghel, Paula Seling, Corina Chiriac, Natalia Barbu, Sofia Vicoveanca, Petrică Mîțu Stoian, Ionuț Fulea, Nicușor Iordan, Ion Paladi, Ana Dabija, Tatiana Jacot și Lilia Roșca.

Paper Magik live at the Yelow Club, de la ora 20:00. “Este primul nostru concert cosmic din 2019 presărat cu piese noi, cu cântece mai vechi rearanjate pe feel, ca să le simțim și să le transimtem mai puternic și câteva colaje care reprezintă starea noastră de spirit. După, ne amuzăm împreună la un pahar de vorbă și un karaoke.”

Green Hours prezintă: Sole, Sorin Romanescu – chitară, compoziții originale, improvizații, standarde de jazz rearanjate. În limba Esperanto (n.e. ”Limba Internațională” / ”O persoană plină de speranță”), Sole înseamnă singur. Sorin Romanescu, unul dintre cei mai apreciați muzicieni de pe scena românească de jazz, ne îmbie la un recital de ghitară extrem de special. O aventură muzicală în care Sorin poate fi echivalentul lui Don Quijote, iar ghitara sa, Sancho.

De la ora 18.00, la Muzeul Național „George Enescu” (Palatul Cantacuzino, București) Calea Victoriei, nr. 141, Muzica românească – De la Rapsodiile române la Cântece de pustiu. Proiectul interdisciplinar este dedicat muzicii românești și compozitorului și dirijorului Constantin SILVESTRI, de la a cărui dispariție se împlinesc 50 de ani. Interpreții – Ioana VOICU-ARNĂUȚOIU (vioară), Manuela GIOSA (pian), Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU (pian la patru mâini) – vor prezenta câteva lucrări reper din creația compozitorilor George ENESCU și Constantin SILVESTRI. Expunerile și filmul Compozitorii și Securitatea realizat de Monica TĂNASE, prezentate în cadrul evenimentelor culturale, aduc în atenția publicului elemente inedite din biografiile compozitorilor George ENESCU, Constantin SILVESTRI și Mihail JORA.

Concert Bosquito ✗ Dragobete @ Midnight, la Berăria H, de la ora 22.00. Sâmbătă – 23 Februarie 2019 – pe scenă urcă renumita trupă Bosquito cu un show pe care o să-l iubești sigur sigur sigur, chiar în prag de Dragobete. Vino în Orașul cu Chef de Dragoste să te bucuri de un veritabil rock latin cu influențe balcanice într-o seară ultra specială.

Duminică, 24 februarie

De la ora 19:00, Urma alături de Simona Strungaru Symphonics vor susține un concert la Teatrelli. Urma a îmbogăţit scena rock-ului alternativ cu o evoluţie constantă, marcată de succes, semnând până în prezent patru albume de studio remarcabile, „Nomad Rhymes” (2003), „Anger is a Gift” (2005), „Trend Off” (2007), „Lost End Found” (2013), şi cu apariţii live memorabile în România, Ungaria, Franța, Germania, Elveția și Marea Britanie. Simona Strungaru este pianist, dirijor de orchestră, orchestrator și compozitor de muzică de film. Proiectul este bazat pe muzica originală și orchestrații semnate Simona Strungaru și are o componență variabilă, între formule de 5 și 50 de muzicieni profesioniști.

Muzeul Municipiului București vă invită duminică, 24 februarie 2019, ora 19.00, la concertul „Dar Muzical de Dragobete”, cu soprana Arlinda Morava și Bucharest Ladies Cvintet. Spectatorii vor primi darul muzical la Palatul Suțu (Bulevardul Ion C. Brătianu 2). Invitat special – mezzosoprana Adriana Alexandru.

Mai multe detalii pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background