„Cronicile din Narnia” vin la Netflix

Scris pe 4 octombrie 2018

Gigantul de streaming a anunțat un nou serial, dar și filme bazate pe cărțile lui C.S. Lewis. Proiectele fac parte dintr-un contract multi-anual între Netflix și The C.S. Lewis Company.

Cele șapte cărți – “The Lion, the Witch and the Wardrobe”, “Prince Caspian”, “The Voyage of the Dawn Treader”, “The Silver Chair”, “The Horse and His Boy”, “The Magician’s Nephew” și “The Last Battle” – s-au vândut în peste 100 de milioane de copii și au fost traduse în 47 de limbi în întreaga lume. Este pentru prima dată când o companie  încheie un contract pentru toate cele șapte cărți ale universului Narnia.

Totuși nu e prima dată când cărțile sunt ecranizate. De-a lungul anilor au fost produse mai multe adaptări de televiziune, cea mai recentă finnd cea realizată de BBC în anii ’80. În ce privește adaptările cinematografice, “The Lion, the Witch and the Wardrobe”, “Prince Caspian” și “The Voyage of the Dawn Treader” au fost lansate cu foarte mare succes între 2005 și 2010, adunând peste un miliard de dolari din încasări din toată lumea.


Current track

Title

Artist

Background