David Bowie are o statuie în orașul în care a debutat

Scris pe 27 martie 2018

În orașul Aylesbury din Marea Britanie a fost dezvelită o statuie în onoarea lui David Bowie. Pentru că, probabil, un bust nu era de ajuns ca să evoce toate personalitățile artistice ale lui Bowie, statuia este o compoziție, numită „Earthly Messenger”, care include un David Bowie matur, care privește către un David Bowie tânăr, costumat ca Ziggy Stardust și un David Bowie aflat la debut, într-un concert la Aylesbury, în 1972.

Apar și alte personaje întruchipate de David Bowie, ca Aladdin Sane, the Goblin King, Lazarus, sculptate în relief. Și dacă nu este suficient, instalația este echipată cu difuzoare din care, la fiecare oră exactă, se aude o piesă a lui Bowie.

Noua statuie din Alyesbury a fost creată de sculptorul Andrew Sinclair, în urma unei campanii de strângere de fonduri lansată pe Kickstarter și organizată de promoter-ul David Stopps. Muzicianul britanic Howard Jones a făcut onorurile la dezvelirea statuii. Mai jos puteți vedea un scurt videoclip de la ceremonie și un interviu cu David Stopps.


Current track

Title

Artist

Background