David Gilmour își vinde chitarele

Scris pe 30 ianuarie 2019

David Gilmour își vinde chitarele la licitație, pentru scopuri caritabile.

Fostul vocalist și chitarist de la Pink Floyd spune că aceste instrumente vor oferi bucurie altor oameni și-l vor ajuta să strângă bani pentru cauze importante.

“Aceste chitare au fost foarte bune cu mine”, spune el. “Sunt prietenele mele, mi-au oferit foarte multă muzică. Cred că e timpul să-i ajute și pe alții, eu am petrecut destul timp cu ele. Iar cu banii strânși voi încerca să fac multe lucruri bune în lume.”

Printre cele 120 de chitare care vor fi licitate la casa Christie’s din New York, se numără chitara creată pentru el, Fender Stratocaster “The Black Strat” — pe care a cântat pe piese ca ‘Comfortably Numb’, ‘Money’ sau ‘Shine On You Crazy Diamond’.

Va fi inclusă și celebra sa chitară Stratocaster cu 12 corzi, pe care a cântat ‘Wish You Were Here’, dar și chitara Ovation pe care a cântat aproape de fiecare dată în concert piesa ‘Comfortably Numb’.

“Nu vreau să îmbătrânesc și să mă trezesc cu o mulțime de chitare care stau degeaba”, a spus el. “Sincer, la prea multe din aceste chitare nu mai am timp să cânt. Vor aduce bucurie altor oameni.”


Current track

Title

Artist

Background