Donald Trump versus Spike Lee

Scris pe 27 februarie 2019

Donald Trump arată cu degetul către discursul de acceptare al Oscarului al regizorului Spike Lee și îl acuză pe acesta de „o lovitura rasială la adresa președintelui”.

Spike Lee, care a câștigat Oscarul pentru Cel mai bun scenariu adaptat, pentru „BlackKklansman”, a avut un discurs foarte puternic la Gala Oscarurilor, în care a vorbit despre “străbunii noștri din Mama Africa” și a spus că alegerile prezidențiale din 2020 vor fi despre “dragoste versus ură”.

“Străbunii noștri din Mama Africa au fost furați și aduși ca sclavi în Jamestown, Virginia”, a spus Lee. “În această seară, în fața întregii lumi, vreau să-i onorez pe străbunii noștri care au construit această țară, odată cu genocidul populației indigene. Cu toții avem legături cu strămoșii noștri.”

„Alegerile prezidențiale din 2020 se apropie. Hai să ne mobilizăm. Haideți să trecem de partea corectă a istoriei. Să facem alegerea morală între dragoste și ură. Haideți să facem lucrul corect!”, a adăugat Spike Lee.

Donald Trump a avut ceva probleme cu discursul regizorului și a scris, ca de obicei, pe Twitter:

“Ar fi fost bine dacă Spike Lee și-ar fi citit discursul înainte, sau, mai bine, dacă nu l-ar fi folosit deloc, atunci când a comis acest atac rasist la adresa Președintelui, care a făcut mai multe pentru African-Americani (Reforma sitemului de justiție, Cea mai scăzută rată a șomajului din istorie, Reduceri de taxe etc.) decât orice alt președinte!”

 


Current track

Title

Artist

Background