Două explozii înainte de începerea festivalului South by South West în Austin, Texas

Scris pe 13 martie 2018

Două explozii au avut loc la o distanță de câțiva kilometri ieri, la Austin, la mai puțin de două săptămâni de la un atac similar, tot în capitala statului Texas.

Prima explozie a ucis un tânăr de 17 ani și a rănit o femeie, ambii de culoare, iar în timp ce șeful poliției din Austin susținea o conferință de presă, a fost anunțată cea de-a doua explozie, care a rănit o bătrînă de 75 de ani, de origine hispanică.

Autoritățile suspectează că cele două atacuri au legătură cu explozia din 2 martie, care a ucis un bărbat de culoare, de 39 de ani. Toate cele trei explozii au avut loc când victimele au deschis colete iar poliția a făcut apel la cetățeni sa raporteze primirea oricărui colet pe care nu-l așteptau.

Șeful poliției a refuzat să dea mai multe detalii despre modul cum au fost ambalați explozivii, însă a spus că pachetele erau de dimensiunile unui plic de scrisori. Toate cele trei pachete nu au venit prin serviciul poștal american și nici prin UPS, au fost lăsate în fața ușilor, fără ca cineva să sune sau să bată la ușă.

Exploziile au avut loc, din fericire, la mare distanță de locul de desfășurare al festivalului South by South West, care aduce anual peste 400.000 de vizitatori în Austin.

Seful poliției din Austin i-a rugat pe participanții la festival să fie atenți la orice poate ridica suspiciuni.

Festivalul South by South West, care începe astăzi, cuprinde o secțiune de conferințe, printre care „A conversation with Keith Urban,” „From Bronx To Billions: A Hip-Hop History Lesson”, „Sexual Misconduct in the Music Industry”, „Featured Session: Elvis Presley: The Searcher”, „Music Business 101 – A Q&A with Legendary Music Icon Nile Rodgers”, „Why Music Journalism Matters in the Streaming Era”, dar și concerte live ale unor vedete ca Keith Urban, The Roots, Amara La Negra, Dr. Octagon, Elle King, YFN Lucci, Bishop Briggs, Maxo Kream, Smino, Elohim, Derez De’Shon, Beach Slang, SOBxRBE, Lil Gnar sau Willow Smith.

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a oferit o recompensă de 15.000 de dolari oricui oferă informații care pot duce la arestarea făptașilor.


Current track

Title

Artist

Background