Duelul cu săbiile laser – sport oficial

Scris pe 20 februarie 2019

Federația de scrimă din Franța a recunoscut ca sport oficial… duelul cu săbiile laser, spre deliciul fanilor „Star Wars” din toată lumea.

Asta înseamnă că armele din universul George Lucas sunt acum pe picior de egalitate cu floreta, spada și sabia, armele tradiționale folosite în întrecerile olimpice.

Ferderația spune că speră ca noul sport inspirat de „Star Wars” să ajute la eliminarea Părții Întunecate a secolului 21 – lipsa de exercițiu și viața sedentară.

Luptele cu săbii laser vor fi supuse acelorași reguli ca cele de pe planșeele tradiționale de scrimă.

Secretarul general al Federației, Serge Aubailly, a declarat:

“E o problemă reală în zona tinerilor de astăzi, nu fac niciun fel de sport iar singurul exercițiu fizic e mișcarea degetelor. De asta încercăm să creăm o legătură între disciplina noastră și noile tehnologii, în așa fel încât să-i atragem către sport. Filmele de capă și spadă au avut mereu un puternic impact asupra creșterii federației noastre”, a adăugat el, referindu-se la „Zorro”, „Robin Hood” și „Cei trei muschetari”, care au adus o mulțime de oameni către scrimă. “Filmele cu săbii laser au avut același impact – tinerii își doresc să încerce.”


Current track

Title

Artist

Background