“Dumbo” – debut sub așteptări

Scris pe 1 aprilie 2019

Producția Disney, “Dumbo”, a debutat sub așteptări în box office-ul american. Filmul lui Tim Burton, un remake al desenului animat din 1941, a reușit să strângă doar 45 de millioane de dolari în weekendul de lansare, sub estimările inițiale ale specialiștilor.

Și deși suma este suficientă pentru a urca filmul pe primul loc în box office-ul weekendului, este cel mai slab debut între recentele remake-uri ale unor filme  Disney clasice. Comparativ, “Beauty and the Beast”, din 2017, a debutat cu încasări de 174 de millioane de dolari, “The Jungle Book”, din 2016, a debutat cu 103 millioane, iar “Cinderella”, din 2015, a debutat cu 67 de millioane.

Estimările inițiale arătau că “Dumbo” ar putea trece de 50 de millioane de dolari la lansare. Motivul pentru debutul mai slab ar putea fi faptul că filmul animat original a fost lansat acum aproape 80 de ani, astfel, simpaticul elefant a fost oarecum uitat, față de filme clasice ca “Beauty and the Beast” sau “The Jungle Book”, care au fost uriașe succese pentru Disney.

Costurile de producție pentru “Dumbo” s-au ridicat la 170 de millioane de dolari, așa că elefănțelul zburător se bazează acum pe încasărilede pe piețele internaționale. De altfel, filmul a reușit să strângă 71 de millioane de dolari de acolo, ridicând totalul la 116 millioane de dolari, ceea ce dă speranțe celor de la Disney că o vor scoate la capăt până la urmă.


Current track

Title

Artist

Background