Facebook pierde 120 de miliarde de dolari

Scris pe 27 iulie 2018

Acțiunile Facebook au scăzut cu 19% în ședința de tranzacționare bursieră de ieri, după ce investitorii au primit semnale că numărul de utilizatori și profiturile vor scădea semnificativ în perioada următoare.

Scăderea valorii acțiunilor la cel mai scăzut nivel din ultimele trei luni, a șters aproape 120 de miliarde de dolari din valoarea de piață a Facebook și a determinat scăderea valorii acțiunilor și pentru Twitter sau Snap (deținătorul Snapchat). Valoarea de piață a Facebook la închiderea de miercuri era de 629 miliarde de dolari, iar la inchiderea de ieri scăzuse la 510 miliarde. E cea mai mare scădere într-o singură zi înregistrată de companie în întreaga sa istorie.

Averea lui Mark Zuckerberg a scăzut și ea cu peste 15 miliarde de dolari, până la 67 miliarde.

Care a fost motivul? Investitorii sunt îngrijorați că ritmul de creștere al Facebook se va domoli.

Printre factorii care au contribuit la scăderea vânzărilor se numără rata de schimb valutar, destul de fluctuantă în ultima vreme, în plus, compania a investit în proiecte ca Stories care au un nivel scăzut de monetizare, iar introducerea noilor metode de control de către utilizatori, printre care limitarea partajării datelor personale, au avut impact negativ asupra veniturilor companiei.

Însă, în ciuda scăderii masive a valorii acțiunilor, Facebook rămâne o companie foarte profitabilă, cu o creștere impresionantă. Numărul utilizatorilor a ajuns la 2,23 miliardela data de 30 iunie, cu o creștere anuală de 11%.


Current track

Title

Artist

Background