Festivaluri cu… pojar

Scris pe 6 mai 2019

Reprezentanți ai Ministerului Sănătății britanic îi avertizează pe cei care merg la festivaluri asupra riscului de a se îmbolnăvi de… pojar.

Epidemia de rujeolă de anul trecut din Europa, care a dus la cel mai mare număr de îmbolnaviri din ultimii zece ani, continuă să facă ravagii și anul acesta. Virusul, foarte contagios, poate duce la complicații grave, ca pneumonia sau inflamarea creierului, care pot duce la pierderea auzului sau afecțiuni neurologice.

“Cei care nu s-au vaccinat în trecut sau care bnu sunt siguri că au făcut vaccinul, ar trebui să-și consulte medicii de familie”, a spus dr. Mary Ramsay, șeful departamentului de imunologie din Marea Britanie. “Îi încurajăm pe oameni să se intereseze de stadiul de vaccinare înainte să ia parte la mari aglomerări, ca festivalurile, înainte de a călători în țări cu epidemie de rujeolă, sau înainte de a începe studiile universitare.”

Marile aglomerări de oameni, ca festivalurile, reprezintă o ocazie importantă ca virusul să se răspândească printre cei neprotejați, nevaccinați, vârsta de risc fiind între 15 și 25 de ani.


Current track

Title

Artist

Background