Guillermo del Toro va regiza “Pinocchio”

Scris pe 23 octombrie 2018

Proaspăt câștigător de Oscar pentru “The Shape of Water”, Guillermo del Toro îți va face debutul ca regizor pentru un film de animație. El a primit undă verde de la Netflix pentru “Pinocchio”, o versiune muzicală, filmată în tehnica stop motion, a poveștii clasice pentru copii despre păpușa care vroia să fie un băiețel adevărat. Pe lângă rolul de regizor, del Toro va scrie scenariul și va produce filmul.

Acțiunea filmului va fi plasată în Italia anilor ’30, o perioadă istorică specială, când ascensiunea fascistă și Benito Mussolini controlau țara. Producția filmului va începe în această toamnă.

“Nici o altă formă de artă nu m-a influențat mai mult ca animația și cu niciun personaj din istorie nu am avut o legătură mai puernică decât cu Pinocchio”, a spus del Toro. “În povestea noastră, Pinocchio este un suflet inocent, cu un tată nepăsător, care se pierde într-o lume pe care n-o înțelege. Astfel, începe o călătorie extraordinară care-i oferă o înteșegere profundă a tatălui său și a lumii reale. Nici nu mai țin minte de când vroiam să fac filmul ăsta.”

Del Toro nu e la prima colaborare cu Netflix, a câștigat chiar un premiu Emmmy pentru serialul de televiziune “Trollhunters”, prima parte a trilogiei „Tales of Arcadia”. Cea de-a doua parte, “3Below”, va fi lansată în decembrie și va fi urmată de “Wizards”, în 2019. El a creat pentru Netflix viitoarea antologie horror, “Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight” și a mai lucrat la proiectele “Crimson Peak” și “Pan’s Labyrinth”.


Current track

Title

Artist

Background