Noutăți pentru abonații Netflix

Scris pe 5 iulie 2018

Netflix testează un nou abonament, numit “Ultra”, ca să vadă dacă clienții sunt dispuși să plătească în plus pentru patru stream-uri Ultra HD sau conținut în format HDR.

Abonamentul Ultra costă 16.99 de dolari pe lună și este testat în două versiuni. Una dintre ele oferă patru stream-uri Ultra HD, în vreme ce abonamentul Premium, de 13.99 dolari, va avea doar două stream-uri UHD în loc de patru. În cea de-a doua versiune, atât abonamentele Premium cât și Ultra vor avea patru stream-uri Ultra HD, dar numai în abonamentul Ultra clienții pot avea acces la conținut HDR, care oferă contrast mai puternic și culori mai vibrante.

Netflix a introdus abonamentul tip “family plan”, cu patru stream-uri, în 2013, ca alternativă la abonamentul standard HD, care permitea accesarea a două stream-uri simultan. Un an mai târziu, abonamentul a fost modificat, în așa fel încât conținutul Ultra HD să fie accesibil celor care erau dispuși să plătească în plus. Acum, Netflix vrea să vadă câți consumatori sunt dispuși să plătească în plus pentru acces la conținut HDR, față de cei care preferă varianta celor patru stream-uri.

Netflix a comunicat că doar pentru o parte din consumatori va fi disponibilă varianta mai scumpă și, ca orice program de test, Netflix își rezervă dreptul de a elimina ulterior abonamentul Ultra, dacă nu va da rezulatate.


Current track

Title

Artist

Background