„Paralizia muzicală” în Marea Britanie

Scris pe 8 iunie 2018

Un studiu recent, realizat în Marea Britanie, a scos la iveală vârsta la care oamenii încetează să caute și să descopere muzică nouă. Și veștile nu sunt bune pentru cei care se apropie de pragul de 30 de ani.

Cercetările realizate de serviciul de streaming Deezer arată că există un adevărat fenomen, numit ‘paralizie muzicală’, care apare atunci când fanii muzicii încetează să mai caute piese noi.

Vârsta la care se întâmplă acest fenomen este, conform studiului, mai exact, 30 de ani și șase luni.

Întrebați despre motivul pentru care nu mai caută muzică nouă, participanții la sondajul realizat de Deezer, au oferit o mulțime de scuze, de la venirea pe lume a copiilor, până la oferta mult prea mare de muzică nouă. 60 % dintre participanți susțin că ascultă, de obicei, doar artiștii pe care îi cunosc deja.

Fenomenul este foarte pregnant în Țara Galilor și în nord-vestul Marii britanii, unde vârsta la care fanii se opresc din a căuta muzică nouă scade până la 23-24 de ani.

Cel mai bine, din acest punct de vedere, se prezintă scoțienii, la care ‘paralizia muzicală’ apare pe la 40 de ani și șapte luni.


Current track

Title

Artist

Background