Proces de 1 miliard de dolari pentru Stan Lee

Scris pe 16 mai 2018

Stan Lee a intentat un proces de un miliard de dolari firmei Pow! Entertainment, susținând că partenerii să de afaceri au profitat de vederea sa slabă pentru a-l înșela.

Părintele Marvel Comics a înființat compania Pow! în 2001 și a vândut-o anul trecut unei companii din Hong Kong, Camsing International Holding. Stan Lee suferă de degenerescență maculară, care-i afectează vederea. Avocații săi susțin că actualii proprietari ai firmei Pow! au profitat de asta ca să obțină drepturi exclusive asupra numelui său.

Procesul urmează unui alt proces, intentat luna trecută, în care Jerardo Olivarez, publicist și fost business manager al lui Lee e acuzat că și-ar fi însușit 1,4 milioane de dolari din contul lui Stan Lee și că i-a folosit sângele, fără acordul său, pentru a crea un timbru aniversar.

Noul proces îl acuză pe același Olivarez, care, alături de Shane Duffy și Gill Champion, i-ar fi cerut lui Stan Lee să semneze un acord pentru drepturi ne-exclusive asupra numelui său în favoarea Pow! Entertainment. Însă documentul semnat oferea drepturi exclusive, iar acuzarea susține că, astfel, cei de la Pow! au obținut și drepturile de a folosi conturile de Twitter, Instagram și Facebook ale lui Stan Lee.

Avocații lui Stan Lee solicită acum în instanță anularea acordului, dar și daune în valoare de un miliard de dolari.


Current track

Title

Artist

Background