S-au decernat premiile The American Film Institute

Scris pe 5 decembrie 2018

The American Film Institute a anunțat câștigătorii de anul acesta ai AFI Awards, incluzând și un top 10 al filmelor dar și un top 10 al programelor de televiziune pentru 2018.

Pe lângă cele 20 de producții nominalizate, AFI premiază și filmul lui Alfonso Cuarón, “Roma”, care nu era eligibil pe lista filmelor americane, cu un premiu special pentru excelență.

Iată lista celor 10 filme premiate de The American Film Institute:

“BlacKkKlansman”
“Black Panther”
“Eighth Grade”
“If Beale Street Could Talk”
“The Favourite”
“First Reformed”
“Green Book”
“Mary Poppins Returns”
“A Quiet Place”
“A Star Is Born”

Trei dintre aceste filme premiate au trecut deja de pragul de 150 de millioane de dolari încasări pe piața americană: “Black Panther”. “A Quiet Place” și “A Star Is Born”. Producția Disney, “Mary Poppins Returns”, e așteptată să depășească și ea acest prag în timpul sărbătorilor de iarnă.

Iată și lista producțiilor de televiziune premiate:

“The Americans”
“The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”
“Atlanta”
“Barry”
“Better Call Saul”
“The Kominsky Method”
“The Marvelous Mrs. Maisel”
“Pose”
“Succession”
“This Is Us”

Cele mai multe premii Emmys din acest an au mers către “Game of Thrones” – care nu este eligibil pentru The American Film Institute – și “The Marvelous Mrs. Maisel”.

Premiile AFI sunt acordate anual pentru contribuția la progresul artei filmului, pentru îmbogățirea moștenirii culturale americane, pentru artiștii care inspiră și își pun amprenta pe societatea americană.


Current track

Title

Artist

Background