Sandra Bullock putea fi Neo în „Matrix”

Scris pe 1 aprilie 2019

Unul dintre producătorii filmului „Matrix” a dezvăluit că Sandrei Bullock i s-a oferit rolul Neo în filmul din 1999.

Rolul, jucat în cele din urmă de Keanu Reeves, a fost oferit după ce echipa nu a reușit să distribuie un actor de primă mână și, în încercarea de a obține semnătura unei vedete, producătorii au vrut să schimbe sexul personajului Neo, sperând că Sandra Bullock va accepta.

“A fost simplu. I-am trimis scenariul să vedem dacă o interesează. Și dacă ar fi interesat-o, am fi modificat scenariul. Din păcate, a considerat că rolul nu este pentru ea, așa că am renunțat”, povestește Lorenzo di Bonaventura.

Cei de la Warner Bros. nu erau în întregime convinși nici de alegerea lui Keanu Reeves, așa că au încercat și alte nume, ca Brad Pitt, Will Smith sau Leonardo DiCaprio.

“Primul care a acceptat a fost Brad Pitt”, povestește di Bonaventurahe. „Dar la acea vreme filma pentru ‘Șapte ani în Tibet’ și ar fi fost epuizant pentru el să accepte și rolul din ‘Matrix’. DiCaprio a acceptat inițial, însă a renunțat ulterior, pe motiv că nu mai vroia să facă încă un film plin de efecte speciale, după ‘Titanic’.”

Sandra Bullock a povestit cum a refuzat rolul din ‘Matrix’, deși nu a specificat foarte clar că era vorba de rolul Neo.

“Nu cred că există un rol pe care să-l fi vrut și să nu-l fi obținut, dar există un film în care regret că n-am jucat – ‘Matrix’. La vremea respectivă mi s-a propus un rol, încă nu era distribuit Keanu Reeves, dar nu m-am văzut în rolul personajului pe care ei îl doreau. Ulterior am vazut filmul și mi-a plăcut enorm. A fost foarte sexy, datorită celor doi, Carrie-Anne Moss și Keanu.”


Current track

Title

Artist

Background