Scandal înaintea Oscarurilor

Scris pe 13 februarie 2019

Membrii industriei cinematografice de la Hollywood au contestat decizia luată de Academy of Motion Picture Arts & Sciences de a înmâna patru dintre premii în timpul pauzelor de publicitate. Măsura a fost luată în încercarea de a reduce timpul ceremoniei la aproximativ trei ore.

Nominalizații și colegii lor din secțiunile mai puțin comerciale – cinematography, makeup and hairstyling, film editing și live action shorts – au condamnat decizia în interviuri și pe rețelele social media. ABC, rețeaua care transmite ceremonia, a anunțat că va transmite discursurile de acceptare la un moment dat, în cursul programului. Însă a fost prea puțin pentru orgoliile rănite.

“E deprimant să afli că vor face așa ceva”, spune directorul de imagine Caleb Deschanel, nominalizat anul acesta pentru “Never Look Away”. “Să sperăm că nu se va întâmpla în timp ce se difuzează imagini de la cina de decernare a premiilor Sci-Tech. E trist că se întâmplă asta, e ca și cum n-am fi fost invitați la adevărata petrecere. Imaginea precede scenariul, regia, editarea, muzica sau sunetul. Filmele au început cu un tip care mânuia o cameră, un director de imagine!”

Printre numele sonore care au criticat decizia se numără Alfonso Cuarón sau Guillermo del Toro.

Etichete

Current track

Title

Artist

Background